Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook Belgische minister draagt OneLove-band op tribune in Qatar

Ook Belgische minister draagt OneLove-band op tribune in Qatar

AL-RAJJAN (ANP) - In navolging van de Duitse minister Nancy Faeser heeft ook de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib zich bij het WK-duel van haar land met Canada getoond met een OneLove-armband. De 52-jarige Lahbib nam met de veelbesproken band om haar linkerarm plaats naast FIFA-voorzitter Gianni Infantino.

Zeven aanvoerders van Europese teams, onder wie ook Virgil van Dijk namens Oranje, hadden zich dit WK voorgenomen de OneLove-band, die staat voor de bevordering van inclusie, te dragen. Maar de FIFA verbood dat op straffe van een gele kaart. De Duitse ploeg protesteerde voor het duel met Japan door voor de teamfoto te poseren met de hand voor de mond. Infantino had bij dat duel Faeser naast zich, eveneens met de bewuste band om de arm.

Voor haar vertrek had Lahbib aangegeven dat ze met een politieke boodschap rond de verdediging van de mensenrechten, inclusief die van de lhbti-gemeenschap, naar Qatar trok. Ze ziet haar reis als een manier om het streven naar hervormingen op het gebied van de mensenrechten en arbeidsrechten te ondersteunen.

De Nederlandse minister Conny Helder (Sport) liet via een woordvoerder weten eveneens het dragen van een OneLove-band te overwegen wanneer zij volgende week het derde groepsduel van Oranje bezoekt. Helder gaat als sportminister naar Qatar om het Nederlands elftal aan te moedigen, maar gaat daarnaast - namens het kabinet - in gesprek over de mensenrechten en de arbeidsomstandigheden.

Meer uit Voetbal

Vaessen krijgt shirt van Brobbey: gaat mijn zoontje mooi vinden

WAALWIJK (ANP) - RKC Waalwijk-doelman Etienne Vaessen en Ajax-spits Brian Brobbey hebben elkaar nadrukkelijk opgezocht na afloop van het eerder gestaakte duel in Waalwijk (3-2). Brobbey gaf Vaessen zijn shirt en het tweetal verscheen na afloop samen voor de camera van ESPN. Na een harde botsing met de aanvaller raakte Vaessen eind september in de 84e minuut van het duel buiten bewustzijn, waarna niet meer verder werd gespeeld.

17 minuten geleden
Herstellende De Bruyne in selectie Manchester City voor WK clubs

MANCHESTER (ANP) - Kevin De Bruyne is tamelijk verrassend opgenomen in de selectie van Manchester City voor het WK clubs in Saudi-Arabië. De Belgische middenvelder is sinds de eerste wedstrijd van dit seizoen in de Premier League uitgeschakeld met een hamstringblessure. De Bruyne is in augustus geopereerd en sindsdien bezig met zijn revalidatie.

45 minuten geleden
Ajax behoudt 3-2-voorsprong in restant uitduel met RKC

WAALWIJK (ANP) - Ajax heeft in het restant van het eerder gestaakte uitduel met RKC Waalwijk de 3-2-voorsprong vastgehouden. Via de Serviër Filip Stevanovic kreeg de thuisploeg in de laatste 10 minuten nog een goede kans op de gelijkmaker, maar zijn kopbal ging over. De wedstrijd werd eind september in de 84e minuut gestaakt door een hoofdblessure bij RKC-doelman Etienne Vaessen.

48 minuten geleden
UEFA onderzoekt vele kruisbandblessures in vrouwenvoetbal

NYON (ANP) - De Europese voetbalbond UEFA wil met een speciaal expertpanel ervoor zorgen dat het aantal kruisbandblessures in het vrouwenvoetbal snel afneemt. Komende zomer moet er een richtlijn zijn met daarin meerdere punten om de veelvoorkomende knieblessure te voorkomen en te behandelen. Onder anderen Oranje-topscorer aller tijden Vivianne Miedema kampte dit jaar met deze kwetsuur.

50 minuten geleden
AZ krijgt kansen, maar NEC wint eerder gestaakt duel met 2-1

ALKMAAR (ANP) - AZ heeft in de laatste 5 minuten en 6 seconden van het eerder gestaakte duel met NEC nog enkele kansen gehad, maar niet meer gescoord. Daardoor nam NEC de 3 punten mee naar Nijmegen. De degradatiekandidaat leidde eind oktober met 2-1 in Alkmaar toen NEC-spits Bas Dost in elkaar zakte op het veld. Daarop besloten de twee clubs niet meer verder te spelen.

2 uur geleden
Aanvoerder Gündogan mist teamgevoel in Duits voetbalelftal

BERLIJN (ANP/DPA) - Aanvoerder Ilkay Gündogan vindt dat het Duitse voetbalelftal te weinig een team is. "Ik heb op momenten het gevoel dat we als spelers te veel met onszelf bezig zijn. We zijn er tot nog toe niet in geslaagd te groeien als team", zegt de middenvelder van FC Barcelona in Die Zeit. "Helaas hebben we niet veel tijd meer tot het EK."

4 uur geleden
KNVB voorzichtig positief na daling tijdelijk stilgelegde duels

ZEIST (ANP) - De KNVB is voorzichtig positief over de afname van het aantal tijdelijk stilgelegde duels in het betaalde voetbal. In de voorbije maanden is een duidelijke daling te zien, van september tot en met november een halvering per maand.

4 uur geleden