Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook Belgische minister draagt OneLove-band op tribune in Qatar

Ook Belgische minister draagt OneLove-band op tribune in Qatar

AL-RAJJAN (ANP) - In navolging van de Duitse minister Nancy Faeser heeft ook de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib zich bij het WK-duel van haar land met Canada getoond met een OneLove-armband. De 52-jarige Lahbib nam met de veelbesproken band om haar linkerarm plaats naast FIFA-voorzitter Gianni Infantino.

Zeven aanvoerders van Europese teams, onder wie ook Virgil van Dijk namens Oranje, hadden zich dit WK voorgenomen de OneLove-band, die staat voor de bevordering van inclusie, te dragen. Maar de FIFA verbood dat op straffe van een gele kaart. De Duitse ploeg protesteerde voor het duel met Japan door voor de teamfoto te poseren met de hand voor de mond. Infantino had bij dat duel Faeser naast zich, eveneens met de bewuste band om de arm.

Voor haar vertrek had Lahbib aangegeven dat ze met een politieke boodschap rond de verdediging van de mensenrechten, inclusief die van de lhbti-gemeenschap, naar Qatar trok. Ze ziet haar reis als een manier om het streven naar hervormingen op het gebied van de mensenrechten en arbeidsrechten te ondersteunen.

De Nederlandse minister Conny Helder (Sport) liet via een woordvoerder weten eveneens het dragen van een OneLove-band te overwegen wanneer zij volgende week het derde groepsduel van Oranje bezoekt. Helder gaat als sportminister naar Qatar om het Nederlands elftal aan te moedigen, maar gaat daarnaast - namens het kabinet - in gesprek over de mensenrechten en de arbeidsomstandigheden.

Meer uit Voetbal

PSV stelt 25e landstitel veilig met moeizame zege op Sparta

EINDHOVEN (ANP) - PSV heeft zich voor de 25e keer verzekerd van de landstitel. De Eindhovenaren maakten het zichzelf in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam wel lastig. Na een ruststand van 2-2 won PSV met 4-2 en kon het feest in het Philips-stadion alsnog uitgebreid gevierd worden.

5 minuten geleden
PSV landskampioen na thuisoverwinning (4-2) op Sparta Rotterdam

EINDHOVEN (ANP) - PSV is kampioen van de Eredivisie. De Eindhovenaren wonnen voor eigen publiek met 4-2 van Sparta Rotterdam en zijn daardoor niet meer te achterhalen door uittredend kampioen Feyenoord.

14 minuten geleden
Ajax start met Henderson, Brobbey en Akpom tegen FC Volendam

VOLENDAM (ANP) - Jordan Henderson begint zondagmiddag met Ajax aan de uitwedstrijd tegen FC Volendam. De middenvelder is hersteld van een hamstringblessure die hem zo'n anderhalve maand aan de kant heeft gehouden.

51 minuten geleden
PSV grijpt naast clubrecord van minste tegentreffers

EINDHOVEN (ANP) - PSV is er niet in geslaagd het clubrecord van minste aantal tegendoelpunten in één seizoen in de Eredivisie te verbeteren. De Eindhovenaren incasseerden in de eerste helft van de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam twee treffers.

1 uur geleden
Geblesseerde Guerreiro mist uitduel van Bayern met Real

MÜNCHEN (ANP) - Raphaël Guerreiro mist woensdag de uitwedstrijd van Bayern München tegen Real Madrid in de halve finale van de Champions League. De Portugees heeft zaterdag een enkelblessure opgelopen in het verloren competitieduel met VfB Stuttgart (3-1). Volgens de club uit Beieren komt het duel met de kampioen van Spanje te vroeg voor hem.

1 uur geleden
KNVB-directeur Van Leeuwen met kampioensschaal in Eindhoven

EINDHOVEN (ANP) - KNVB-directeur Marianne van Leeuwen is met de kampioensschaal in Eindhoven gearriveerd. Een uur voor aanvang van de mogelijke kampioenswedstrijd van PSV tegen Sparta Rotterdam stapte ze samen met Jan Bluyssen, manager competitiezaken, uit de auto voor het Philips-stadion.

2 uur geleden
PSV-coach Bosz houdt vast aan team dat met 8-0 van Heerenveen won

EINDHOVEN (ANP) - De basisopstelling van PSV voor de mogelijke kampioenswedstrijd tegen Sparta Rotterdam kent geen verrassingen. Trainer Peter Bosz houdt vast een dezelfde elf spelers die sc Heerenveen tien dagen eerder in Friesland met 8-0 kansloos lieten.

3 uur geleden