Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook België vaccineert eerst verpleeghuisbewoners en -personeel

Ook België vaccineert eerst verpleeghuisbewoners en -personeel

BRUSSEL (ANP) - Ook België gaat eerst bewoners en personeel van oudereninstellingen inenten tegen het coronavirus. Daarna volgen ziekenhuispersoneel en andere zorgverleners "in de frontlinie". Vervolgens komen alle ouderen, mensen van middelbare leeftijd met andere klachten en mensen met een cruciaal beroep aan de beurt, zegt de projectleider van de Belgische vaccinatiecampagne.

Als de Europese Unie het eerste vaccin goedkeurt en de vaccinatie in België volgens plan op 5 januari kan beginnen, duurt het nog wel een week of twee voor de eerste prik kan worden gezet. Het eerste beschikbare vaccin zal dat van BioNTech en Pfizer zijn, en dat moet zo koud worden bewaard dat opslag en verspreiding wel wat hoofdbrekens bezorgen.

België krijgt in eerste instantie niet genoeg vaccins om alle groepen die het voorrang wil geven in te enten, maar hoopt in de loop van het voorjaar meer binnen te krijgen.

Meer uit Buitenland

Hoekstra op top: COP28 moet 'begin van einde' zijn voor fossiel

DUBAI (ANP) - Als het aan de Europese Unie ligt, is deze klimaattop het "begin van het einde" van fossiele brandstoffen. Dat benadrukt Eurocommissaris Wopke Hoekstra woensdag op zijn eerste persconferentie op de COP28 in Dubai.

4 minuten geleden
Britse oud-premier Johnson biedt excuses aan in corona-onderzoek

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse oud-premier Boris Johnson heeft zijn excuses aangeboden aan de nabestaanden van overleden coronapatiënten. Dit deed hij woensdag aan het begin van zijn verhoor door een parlementaire commissie die onderzoek doet naar het regeringsbeleid tijdens de coronapandemie.

16 minuten geleden
Erdogan eist F-16's voor akkoord NAVO-lidmaatschap Zweden

ANKARA (ANP/RTR) - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan wil dat het Amerikaanse Congres de verkoop van F-16-gevechtsvliegtuigen aan Turkije goedkeurt en dan kan tegelijkertijd het Turkse parlement instemmen met de toetreding van Zweden tot de NAVO. Erdogan zei dat hij als president in deze kwestie "alles wat hij moest doen, heeft volbracht en dat hij nu wel verwachtingen heeft". Hij vindt dat nu het Congres aan zet is.

25 minuten geleden
Poetin begint aan bezoek Verenigde Arabische Emiraten

ABU DHABI (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin is in Abu Dhabi begonnen aan een kort bezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten. Hij gaat woensdag ook nog naar Saudi-Arabië. Hij zal het tijdens zijn zeldzame bezoek aan het buitenland hebben over onder meer olie en de oorlog in Oekraïne.

57 minuten geleden
VN halverwege klimaattop: goed begonnen, maar nog veel meer nodig

DUBAI (ANP) - De klimaattop is goed begonnen, maar "we nemen onszelf in de maling als we denken" dat daarmee het belangrijkste behaald is op de COP28. Dat benadrukt Simon Stiell, baas van VN-klimaatorganisatie UNFCCC, woensdag op de top in Dubai.

1 uur geleden
Politie Nepal arresteert ronselaars jongeren voor Russisch leger

KATHMANDU (ANP/RTR) - De Nepalese politie heeft tien mensen aangehouden die ervan worden verdacht werkloze jongeren te werven voor de Russische strijdkrachten. De jongeren zouden voor veel geld visa krijgen en dan kunnen vertrekken en dienst nemen in het Russische leger.

2 uur geleden
VN-gezant ziet geen rechtvaardiging voor Israëls bloedbad in Gaza

GAZA-STAD (ANP) - Francesca Albanese, de speciale VN-rapporteur voor de bezette Palestijnse gebieden, vindt dat niets "behalve pure waanzin" Israëls "bloedbad onder burgers" in Gaza kan rechtvaardigen.

7 uur geleden