Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook ambtenaren Amsterdam leggen tijdelijk het werk neer

Ook ambtenaren Amsterdam leggen tijdelijk het werk neer

AMSTERDAM (ANP) - Nadat gemeenteambtenaren vorige week in Almere, Tilburg en Rotterdam het werk neerlegden, is het maandag de beurt aan Amsterdam. Het gaat om ambtenaren die werken voor de stadsreiniging, zoals vuilnismannen, buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) en medewerkers van gemeentekantoren. De werkonderbreking duurt van 09.00 tot 12.00 uur.

De werkonderbreking kan invloed hebben op de afvalinzameling, reiniging, handhaving en stadsloketten, waarschuwt de gemeente. "Wel blijft een minimale bezetting bij de diensten gewaarborgd zodat we spoedwerkzaamheden zoveel mogelijk kunnen uitvoeren." Tijdens de werkonderbreking is een aantal afvalpunten dicht. "Mogelijk kan grof afval wat langer dan normaal op straat blijven staan en kunnen containers voor restafval, papier, glas en textiel op een andere dag of tijd geleegd worden", aldus de gemeente.

Verder kan de wachttijd bij de zogeheten stadsloketten langer zijn dan gebruikelijk, kunnen prullenbakken voller zitten en worden straten mogelijk op een later moment geveegd . "We streven ernaar om de achterstand door de werkonderbreking zo snel mogelijk in te halen", laat de gemeente weten. Hoeveel ambtenaren het werk neerleggen in de hoofdstad is nog onduidelijk.

Vakbond FNV wil met werkonderbreking een betere cao afdwingen. De sector waarop de cao voor gemeenteambtenaren van toepassing is, telt volgens FNV ruim 187.000 werknemers. De bond stelde medio november een ultimatum nadat het cao-overleg met de Vereniging voor Nederlandse Gemeenten (VNG) op niets was uitgelopen. Zo boden de gemeenten een loonsverhoging van 5 procent op 1 februari en nog eens 3 procent per 1 april 2024. FNV wil daarentegen een loonsverhoging van 12 procent voor één jaar. Ook eist de vakbond automatische prijscompensatie in de cao voor 2024.

Meer uit Binnenland

Vier mannen omgekomen door eenzijdig ongeval in Friese Jirnsum

JIRNSUM (ANP) - Vier mannen zijn zaterdagavond om het leven gekomen door een eenzijdig ongeval in het Friese Jirnsum. Het ongeluk gebeurde aan de Rijksweg, meldt de politie.

1 uur geleden
Nieuwe Waterweg opnieuw open voor scheepvaart

ROTTERDAM (ANP) - De Nieuwe Waterweg in de Rotterdamse haven is opnieuw opengesteld voor de scheepvaart nadat geplande werkzaamheden waren uitgelopen, meldt Rijkswaterstaat.

6 uur geleden
Tata Steel veroordeelt uitspraken personeel over klimaatactivisten

IJMUIDEN (ANP) - De directie en de centrale ondernemingsraad van Tata Steel zeggen "met afschuw" kennis te hebben genomen van uitspraken die medewerkers hebben gedaan in WhatsApp- en Facebookgroepen over een demonstratie die maandag wordt gehouden door klimaatactivisten bij de fabriek in IJmuiden.

12 uur geleden
Man verdacht van schieten op Apache-helikopter weer vrij

APELDOORN (ANP) - De 52-jarige man uit Uddel die donderdag was aangehouden omdat hij met een vuurwapen op een Apache-gevechtshelikopter zou hebben geschoten is weer vrij. De Koninklijke Marechaussee meldt dat de man wel verdachte blijft van het in gevaar brengen van een luchtvaartuig en van bedreiging. Het onderzoek wordt voortgezet.

13 uur geleden
Politie onderzoekt doodsoorzaak baby in Breda

BREDA (ANP) - De politie doet onderzoek naar het overlijden van een baby van zeven weken in Breda. Het jongetje overleed vrijdag in een ziekenhuis in Rotterdam. Volgens de politie zouden omstandigheden vragen om een uitgebreid rechercheonderzoek.

19 uur geleden
Explosie bij woning in Vlaardingen

VLAARDINGEN (ANP) - Bij een huis in Vlaardingen is in de nacht van vrijdag op zaterdag een explosie geweest. Daarbij raakte niemand gewond. Wel is er schade aan de voordeur en de ramen van de woning.

20 uur geleden
Natuur & Milieu: stikstofpauze is problemen uitstellen

DEN HAAG (ANP) - Het kabinetsbesluit om wat betreft de stikstofaanpak te wachten tot provinciebesturen zijn gevormd is slechts uitstel van een probleem, waardoor iedereen langer in onzekerheid blijft. Dat zegt Marjolein Demmers, directeur van milieuorganisatie Natuur & Milieu. "Het is weer een aanslag op de natuur, en het helpt de boeren en ons land ook niet verder."

23 uur geleden