Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook Amazon weer meer dan biljoen dollar waard

Ook Amazon weer meer dan biljoen dollar waard

NEW YORK (ANP) - Internethandelaar Amazon is opnieuw meer dan 1 biljoen dollar waard. Na sterke kwartaalcijfers sprong het aandeel kort na de opening van de beurzen in New York zo'n 8 procent omhoog, waarmee de beurswaarde die grens passeerde. Amazon was anderhalf jaar geleden ook al meer dan 1000 miljard dollar waard, maar daarna zakte de koers weer weg.

Amazon is nu het derde Amerikaanse techbedrijf in de club van 1 biljoen dollar. Apple en Google zijn ook meer dan dat bedrag waard. Buiten de Verenigde Staten geldt dat voor het Saudische staatsoliebedrijf Saudi Aramco.

Beleggers waren vrijdag vooral enthousiast over de recordresultaten van Amazon in de feestdagenperiode. Het webwinkelconcern voerde de kwartaalwinst op tegen de eigen verwachting in. De onderneming wist naar eigen zeggen meer klanten dan ooit aan zich te binden met Amazon Prime, een abonnement dat leden allerlei kortingen en voordeeltjes biedt.

Caterpillar

Verder verwerkten beleggers op Wall Street resultaten van onder meer machinebouwer Caterpillar en de grote olieconcerns ExxonMobil en Chevron, terwijl ook de verdere ontwikkelingen rond het oprukkende nieuwe coronavirus werden gevolgd. De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 0,7 procent in het rood op 28.661 punten. De brede S&P 500 zakte 0,4 procent tot 3270 punten en technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,2 procent op 9285 punten.

Caterpillar leverde bijna 2 procent in. ExxonMobil (min 3,5 procent) zag de winst afgelopen kwartaal dalen door de lagere olie- en gasprijzen, maar profiteerde wel van een miljardenopbrengst door de verkoop van zijn Noorse activiteiten. Branchegenoot Chevron (min 2,7 procent) leed afgelopen kwartaal verlies door een miljardenafschrijving.

Meer uit Financieel

Grote drukte bij Belastingdienst op eerste dag aangifte

UTRECHT (ANP) - Het aantal mensen dat op de eerste dag van maart aangifte doet, is aanzienlijk hoger dan voorheen. Door de drukte was het soms onmogelijk in te loggen.

14 minuten geleden
Topman Ryanair bevestigt schrappen vluchten deze zomer

DUBLIN (ANP) - De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair gaat deze zomer minder vaak vliegen tussen enkele van zijn bestemmingen, bevestigt topman Michael O'Leary. Eerder waarschuwde hij al dat de grootste luchtvaartmaatschappij van Europa tijdens de zomervakantie mogelijk vluchten zou moeten schrappen. Dat komt volgens Ryanair omdat het minder nieuwe toestellen van vliegtuigfabrikant Boeing krijgt aangeleverd dan gehoopt.

17 minuten geleden
Gasunie maakt minder winst door lagere omzet en meer personeel

GRONINGEN (ANP) - Gasunie heeft vorig jaar minder winst gemaakt, meldt het bedrijf in zijn jaarverslag. Dat komt volgens het bedrijf omdat er minder binnenkwam, maar ook omdat de kosten voor personeel en voorinvesteringen in de energietransitie hoger waren.

28 minuten geleden
Op eerste ochtend al 100.000 belastingaangiften binnen

UTRECHT (ANP) - De Belastingdienst heeft donderdagochtend voor 08.00 uur al meer dan 100.000 aangiften binnengekregen. Sommigen zaten er al vroeg klaar voor. De eerste aangifte was 3,5 minuut na middernacht binnen.

1 uur geleden
Deutsche Bank wil volgens bronnen bankroet Chinese vastgoedreus

SHANGHAI (ANP/RTR) - Deutsche Bank wil het faillissement aanvragen van de noodlijdende Chinese vastgoedontwikkelaar Shimao. Het is zeer ongebruikelijk dat een buitenlandse bank hiertoe overgaat.

1 uur geleden
Duitse fabrikant van vliegende taxi's mag productie starten

BRUCHSAL (ANP/DPA) - De Duitse fabrikant Volocopter heeft van de luchtvaartautoriteit in Duitsland goedkeuring gekregen om de eerste serie van zijn vliegende taxi's te produceren. Topman Andreas Fehring spreekt van "een belangrijke mijlpaal", al mag er vooralsnog niet gevlogen worden met de luchttaxi's. Zodra die goedkeuring er is, kunnen de vliegtuigen worden geleverd aan klanten.

1 uur geleden
IMCD aan kop in hogere AEX, Aegon onderaan na cijfers

AMSTERDAM (ANP) - IMCD was vrijdag de sterkste stijger in de AEX-index op het Damrak, die positief begon aan de nieuwe beursmaand. De chemicaliƫndistributeur zag de omzet en nettoresultaat vorig jaar afnemen. Het bedrijf had al gewaarschuwd voor de uitdagende macro-economische ontwikkelingen in 2023 en dat het de resultaten van het sterke jaar 2022 niet zou evenaren. Volgens analisten van zakenbank Jefferies viel de jaarwinst van IMCD desondanks hoger uit dan verwacht. Het aandeel steeg dik 7 procent.

1 uur geleden