Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook achterban vakbond CNV wil gaat staken bij Tata Steel

Ook achterban vakbond CNV wil gaat staken bij Tata Steel

IJMUIDEN (ANP) - Werknemers van Tata Steel die lid zijn van vakbond CNV willen gaan staken om behoud van werkgelegenheid en een duidelijke koers van het staalconcern af te dwingen. Dat is de uitkomst van een ledenraadpleging door de bond. Eerder op de dag stemde de FNV-achterban al voor acties bij het voormalige Hoogovens, dat tegenwoordig in Indiase handen is. Bij het bedrijf staan in Nederland circa duizend banen op de tocht en er is veel onrust door het plotselinge vertrek van de directeur van de Nederlandse tak.

CNV verklaarde eind vorige maand al zo goed als zeker een staking te willen opzetten. Bij de ledenraadpleging op donderdag was de uitkomst unaniem. "Die beslissing om te gaan staken, dat kon haast niet anders. De boosheid over de jongste beslissingen van de Europese en Indiase directie is groot. Uiteraard is IJmuiden mikpunt, maar acties in andere Tata-vestigingen sluiten we op voorhand niet uit", zegt CNV-bestuurder Peter Böeseken. CNV stelt vrijdag nog een ultimatum op.

In een grote peiling in Beverwijk gaven donderdagochtend al zo'n 1000 bij Tata Steel werkzame FNV'ers unaniem groen licht voor acties. Welke vorm die krijgen, bepaalt een FNV-comité maandag. Sowieso zullen er voor woensdag nog geen acties worden gehouden. FNV had de staalfabrikant eerder al een ultimatum gesteld. Tata Steel wilde niet mee gaan met alle eisen van de bond.

De laatste grote staking op het hoogovencomplex in IJmuiden werd begin jaren negentig gehouden. Sindsdien werden er alleen kleinere acties gehouden. Afgelopen weken waren er al diverse spontane werkonderbrekingen

Meer uit Financieel

Vijfhonderd e-mailadressen van ABP-gepensioneerden gelekt

AMSTERDAM (ANP) - Door een "menselijke fout" bij het verzenden van een e-mail, zijn vijfhonderd e-mailadressen van gepensioneerden bij pensioenfonds ABP gelekt. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van De Telegraaf.

9 uur geleden
Sportauto 911 viert 60e verjaardag, feest bij Porsche Gelderland

HETEREN (ANP) - De Porsche 911 viert dit jaar zijn 60e verjaardag. Om dit te vieren organiseert Porsche Centrum Gelderland, een van de grootste dealers van het merk in Nederland, dit weekend een expositie met "de meest unieke exemplaren" ooit gebouwd. "Een verzameling die in ons land nog nooit is vertoond", zegt Porschedealer Mark Wegh.

14 uur geleden
Optimisme op Wall Street na schuldendeal en banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met aanzienlijke winsten geëindigd. Het optimisme kreeg de overhand nadat ook de Senaat had ingestemd met het verhogen van het schuldenplafond voor de federale overheid van de Verenigde Staten, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend. Sportmerk Lululemon maakte indruk met kwartaalcijfers en won fors aan waarde.

1 dag geleden
Witte Huis: Biden kan schuldendeal zaterdag ondertekenen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden ondertekent mogelijk zaterdag al het wetsvoorstel dat de verhoging van het schuldenplafond regelt, meldt een regeringswoordvoerster. Nu ook de Senaat heeft ingestemd met een ruimere limiet, moeten Amerikaanse parlementariërs de laatste details van het voorstel uitwerken. Zodra dat is gebeurd, kan Biden er volgens het Witte Huis vrijwel direct zijn handtekening onder zetten.

1 dag geleden
Zomer vol stakingen van beveiligers op Britse luchthaven Heathrow

LONDEN (ANP/RTR) - Reizigers die deze zomer naar Londen vliegen, krijgen mogelijk te maken met chaos. Ruim 2000 beveiligers op luchthaven Heathrow zijn van plan in het hoogseizoen meerdere dagen te gaan staken, maakte vakbond Unite bekend.

1 dag geleden
Bloomberg: 3M mikt op miljardenschikking in VS om PFAS

SAINT PAUL (ANP/BLOOMBERG) - Industrieel conglomeraat 3M treft mogelijk een schikking van 10 miljard dollar (9,3 miljard euro) met een aantal Amerikaanse steden vanwege vervuiling met PFAS. Daarover hebben de partijen een voorlopig akkoord gesloten, schrijft Bloomberg op basis van ingewijden.

1 dag geleden
Amsterdamse aandelenbeurs met winst weekend in na schuldendeal VS

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met een aanzienlijke winst het weekend in gegaan. Beleggers verwerkten onder andere het akkoord dat senatoren in de Verenigde Staten gaven voor de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend.

1 dag geleden