Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Onwel geworden arrestant Borne overleden

Onwel geworden arrestant Borne overleden

BORNE (ANP) - De man die vorige week na zijn arrestatie in Borne tijdens het vervoer naar het politiebureau onwel is geworden, is donderdagmiddag overleden. Dat heeft advocaat Richard Korver namens de familie van de 37-jarige Marcus laten weten. "Marcus laat twee jonge kinderen en de rest van zijn familie achter."

De man werd donderdag 18 augustus rond 20.15 uur in een auto aangehouden door agenten. Hij bleek drugs te hebben gebruikt en werd naar het politiebureau gebracht. Tijdens dat vervoer werd hij onwel en is hij naar het ziekenhuis gebracht, meldde de politie.

Op beelden van RTV Oost ziet het ernaar uit alsof de man, die bewusteloos lijkt, uit de auto wordt getrokken en op straat wordt gelegd. Vervolgens lijkt het alsof een agent een knie op de borst van de man plaatst.

Onderzoek

De Rijksrecherche doet onderzoek naar het incident, meldde de politie eerder deze week. De familie van Marcus heeft advocaat Korver ingeschakeld om ook eigenstandig onderzoek te laten verrichten. De familie geeft aan de komende weken rust nodig te hebben, "nu zij zichzelf zullen moeten hergroeperen naar aanleiding van deze zeer tragische gebeurtenis".

Het Openbaar Ministerie laat weten dat conclusies van het onderzoek van de Rijksrecherche nog wel even op zich kunnen laten wachten. Eerder zei een woordvoerder van de politie geen aanleiding te zien om maatregelen te nemen met betrekking tot de betrokken agenten. Donderdag kon nog niet direct gezegd worden of hier met het overlijden van Marcus verandering in is gekomen.

Meer uit Binnenland

Nederlandse versie Brits royaltyboek per direct uit de handel

HAARLEM (ANP) - Eindstrijd, de Nederlandse versie van het nieuwe boek van de Britse schrijver Omid Scobie over het Britse koningshuis, wordt tijdelijk uit de handel gehaald. Dat bevestigt een zegsvrouw van Xander Uitgevers na berichtgeving van royaltyverslaggever Rick Evers.

46 minuten geleden
Voor 1,7 miljoen euro aan iPhones gestolen bij bedrijf Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - De Koninklijke Marechaussee doet onderzoek naar de diefstal van een lading nieuwe iPhones ter waarde van 1,7 miljoen euro bij een vrachtbedrijf op Schiphol. Ook zaten er anderhalf miljoen diodes in de gestolen lading. Dat zijn onderdelen die worden gebruikt bij de fabricage van printplaten. De telefoons zijn iPhones 15 Pro Max, in verschillende kleuren.

1 uur geleden
Verbieden hoofddoek mag ook voor ambtenaar achter de schermen

LUXEMBURG (ANP) - Overheden mogen ambtenaren, ook die achter de schermen werken, verbieden om een hoofddoek te dragen. Ze moeten dan wel consequent zijn en ook andere religieuze uitingen als kruisjes en keppeltjes niet toestaan, oordeelt de hoogste Europese rechter.

1 uur geleden
OM eist 20 jaar cel tegen minderjarige verdachte huurmoord

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft twintig jaar cel geëist tegen de verdachte die nog minderjarig was toen hij opdracht zou hebben gegeven voor de moord op de 56-jarige Itzhak Meiri. Het slachtoffer uit Almere werd op 22 december 2021 na een bezoek aan de tandarts doodgeschoten in de Wieringerstraat in Amstelveen.

3 uur geleden
Asielzoekers blijven nog 3 jaar langer in Gronings dorp Farmsum

DELFZIJL (ANP) - De tijdelijke opvang voor asielzoekers in het Groningse dorp Farmsum blijft nog drie jaar open. De locatie wordt verlengd tot 31 december 2026. In het gebouw zitten 160 kansrijke asielzoekers.

3 uur geleden
Brand in gemeentehuis Soest mogelijk aangestoken

SOEST (ANP) - De brand die maandag rond middernacht woedde in het gemeentehuis in Soest is mogelijk aangestoken. De politie sluit dat niet uit na forensisch onderzoek en een buurtonderzoek.

4 uur geleden
Trevor Noah vindt winnen Erasmusprijs 'werkelijk een eer'

AMSTERDAM (ANP) - Trevor Noah vindt het winnen van de Erasmusprijs "werkelijk een eer". Dat zei de Zuid-Afrikaanse komiek en televisiepresentator dinsdag in zijn dankwoord na het in ontvangst nemen van de prijs. Hij kreeg de prijs uit handen van koning Willem-Alexander in het Koninklijk Paleis Amsterdam. De Erasmusprijs gaat jaarlijks naar een persoon of instelling die een belangrijke bijdrage heeft geleverd op het gebied van de geesteswetenschappen, sociale wetenschappen en kunsten.

4 uur geleden