Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Onvrede over versoepeling coronamaatregelen in Duitsland

Onvrede over versoepeling coronamaatregelen in Duitsland

BERLIJN (ANP/DPA) - Versoepelingen van de Duitse coronamaatregelen die zondag ingaan hebben tot onvrede geleid bij premiers van veel Duitse deelstaten. Dat bleek donderdag na video-overleg tussen bondskanselier Olaf Scholz en de minister-presidenten van de zestien deelstaten.

Volgens de wetswijzigingen die zondag van kracht worden hebben de deelstaten dan minder mogelijkheden om in te grijpen als het aantal coronabesmettingen weer oploopt. Maar regionaal zou het mogelijk moeten zijn om maatregelen zoals afstand houden, het dragen van mondkapjes en testen weer snel op te leggen, voerde Hendrik Wüst (CDU), premier van Noordrijn-Westfalen, aan. Hij noemde de voorgestelde maatregelen van de Bondsregering "precies het tegenovergestelde" van wat nodig is om snel te kunnen ingrijpen.

Ook meerdere van zijn collega's, onder wie partijgenoten van bondskanselier Scholz (SPD), waren niet te spreken over de voorgenomen versoepelingen. Volgens Scholz is de pandemie weliswaar niet voorbij, maar is de druk op de ziekenhuizen niet zo hoog als bij eerdere coronagolven. Ook zei hij dat de ziekte nu milder verloopt. Hij verwees ook naar andere landen die afstappen van coronamaatregelen. Scholz hield het erop dat de bevolking zelf de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen in acht kan nemen en zelf kan beslissen om een masker te dragen.

Meer uit Buitenland

President Guyana stemt in met dialoog over grensconflict

CARACAS/GEORGETOWN (ANP/AFP) - De Venezolaanse regering heeft buurland Guyana voorgesteld een bijeenkomst "op hoog niveau" te houden om het conflict rond de olierijke grensregio Essequibo te bespreken. Volgens media in Georgetown heeft de Guyanese president Mohamed Irfaan Ali daarmee ingestemd. Een datum voor de top zal snel worden geprikt.

15 minuten geleden
Klimaatactivisten vergroenen Canal Grande

VENETIË (ANP) - Klimaatactivisten hebben toegeslagen in Venetië door het water van het Canal Grande groen te kleuren. Dat gebeurde volgens het Italiaanse persbureau ANSA met een milieuvriendelijke, fluorescerende stof.

2 uur geleden
Houthi-rebellen willen scheepvaart naar Israël platleggen

SANAA (ANP/RTR) - Een militaire woordvoerder van de Houthi-rebellen in Jemen heeft scheepvaartbedrijven, ongeacht waar ze gevestigd zijn in de wereld, gewaarschuwd voor samenwerking met Israël. De organisatie dreigt de doorvaart door de Rode Zee naar Israëlische havens te blokkeren als er geen of onvoldoende hulpgoederen naar de Gazastrook worden getransporteerd.

3 uur geleden
Palestijnen: dodental Gazastrook nadert 18.000

GAZA-STAD (ANP) - Volgens de Palestijnen in de door Israël belegerde Gazastrook stijgt het dodental door de "Israëlische agressie" richting 18.000. Het door Hamas gecontroleerde ministerie van Gezondheid meldt op X inmiddels 17.700 doden en 48.780 gewonden sinds het begin van het gewapende conflict op 7 oktober.

4 uur geleden
Dissidente Iraanse Nobelprijswinnares in hongerstaking

TEHERAN (ANP/DPA/AFP) - De Iraanse winnares van de Nobelprijs voor de Vrede, Narges Mohammadi, is een dag voor de prijsuitreiking in een driedaagse hongerstaking gegaan. De in Iran opgesloten mensenrechtenactiviste maakte dit bekend op haar Instagrampagina, die vrienden in het buitenland voor haar bijhouden.

5 uur geleden
Erdogan veroordeelt veto VS tegen wapenstilstand Gaza

ANKARA (ANP/DPA/RTR) - Recep Tayyip Erdogan heeft het veto van de Verenigde Staten in de VN-Veiligheidsraad tegen een onmiddellijk staakt-het-vuren in Gaza veroordeeld. "Helaas werd de wapenstilstand afgewezen, met alleen de Amerikaanse stem tegen. Een rechtvaardige wereld is mogelijk, maar niet met de VS", zei de Turkse president.

5 uur geleden
Team van Russische dissident Navalni heeft al dagen geen contact

MOSKOU (ANP/DPA) - Het team van de gevangen Kremlin-tegenstander Aleksej Navalni heeft nog steeds geen teken van leven van de 47-jarige dissident, die in slechte gezondheid verkeert. Er is nog steeds geen nieuws, vertelde een advocaat van de fervent criticus van president Vladimir Poetin. Het team probeert inmiddels al vijf dagen contact met hem op te nemen.

8 uur geleden