Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

"Onvoorstelbaar verdriet heerst in Scheveningen en daarbuiten"

"Onvoorstelbaar verdriet heerst in Scheveningen en daarbuiten"

DEN HAAG (ANP) - In Scheveningen is diep bedroefd gereageerd op de dood van vijf "fitte, jonge, sportieve mensen die daar de zee als hun broekzak kenden, maar toch in de problemen raakten." Dat zei burgemeester Johan Remkes van Den Haag dinsdag tijdens een persconferentie over het surfongeluk van de avond ervoor. "Het verdriet in de Scheveningse gemeenschap en daarbuiten is onvoorstelbaar."

Remkes drukte de slachtoffers, nabestaanden en vrienden van de slachtoffers op het hart dat "we allemaal om u heen staan" en niet alleen nu. "Zij, hun familie en vrienden verdienen vandaag, morgen en overmorgen onze steun."

De burgemeester sprak zijn grote waardering uit voor het werk van de hulpdiensten. "De KNRM, GGD, politie, brandweer en kustwacht hebben als bezetenen samengewerkt", vatte hij hun optreden samen. "Ik ben diep onder de indruk."

Evalueren

De betrokken diensten gaan hun eigen optreden evalueren en de veiligheidsregio komt in de loop van volgende week met de eerste informatie daarover naar buiten, beloofde Remkes. "Schuim heeft een belangrijke rol gespeeld natuurlijk. Ook voor de redding, men zag het onderscheid tussen strand en schuim niet."

Onderzocht wordt natuurlijk of er meer waarborgen moeten zijn voor de veiligheid. Luister in ieder geval goed naar waarschuwingen van het KNMI. Contact met de surfscholen heeft Remkes naar eigen zeggen nog niet gehad.

Ervaring

Het is volgens hem te vroeg om precies vast te stellen wat er is gebeurd. "Hoe kan het dat mensen met zoveel ervaring volkomen overvallen zijn?"

Wel reageerde hij boos dat aan de andere kant van het havenhoofd tot in de avond gewoon werd doorgesurft. "Het is in alle opzichten onbestaanbaar dat er een reddingsoperatie bezig was, en er even verderop nog werd gesurft."

Meer uit Binnenland

Opnieuw spontane betoging bij 'asielhotel' Albergen

TUBBERGEN (ANP) - Bij het hotel in Albergen in de gemeente Tubbergen waar mogelijk asielzoekers worden gehuisvest, hebben zich woensdag opnieuw veel mensen verzameld die een spontane tegenactie houden. Het verloopt rustig, er wordt een aangerukte bittergarnituur geconsumeerd en op het pand zijn bordjes geplakt met protestteksten zoals Albergen zegt nee tegen AZC, Wat doe je ons mooie dorpje aan en Straks 10 procent allochtonen, kunnen wij hier straks veilig wonen?

3 uur geleden
COA denkt dat alle asielzoekers Ter Apel vannacht onderdak hebben

TER APEL (ANP) - Bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel lijkt komende nacht voor iedereen onderdak te zijn. Een woordvoerster van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zegt dat er in principe geen mensen buiten zouden hoeven slapen.

4 uur geleden
La Fuente en Kris Kross Amsterdam treden op rondom GP Zandvoort

ZANDVOORT (ANP) - La Fuente, Xander de Buisonjé en Kris Kross Amsterdam treden tijdens het Formule 1-weekend begin september op in Zandvoort, maakte de organisatie van de Dutch GP woensdag bekend. Zij voegen zich bij Antoon, Emma Heesters en Floor Jansen, van wie eerder al gemeld werd dat zij rondom het race-evenement op zullen treden.

6 uur geleden
Gemeentebestuur Tubbergen: zo ga je niet met mensen om

TUBBERGEN (ANP) - De gemeente Tubbergen is boos over de stap van de staatssecretaris om de gemeente te passeren bij het aanwijzen van een opvanglocatie voor asielzoekers. "Waarom wordt dit van hogerhand opgelegd?" zei burgemeester Wilmien Haverkamp woensdag op een ingelaste persconferentie. "Zo ga je niet met mensen om."

7 uur geleden
Landelijke hittegolf weer voorbij

HOUTEN (ANP) - De landelijke hittegolf is na acht dagen voorbij. Volgens Weeronline werd het woensdag niet meer zomers warm in De Bilt. De hittegolf begon op 9 augustus en duurde tot en met 16 augustus.

9 uur geleden
Tubbergen praat inwoners bij over asielopvang, zelf ook vragen

ALBERGEN (ANP) - De gemeente Tubbergen gaat inwoners woensdag bijpraten over het besluit van het kabinet om een vergunning te verlenen voor de opvang van asielzoekers. Deze opvang zou moeten plaatsvinden in een hotel in Albergen, dat valt onder Tubbergen, zonder dat de gemeente hiervoor een akkoord heeft gegeven. Een woordvoerder van Tubbergen legt uit dat de vragen van inwoners beantwoord zullen worden, maar dat de gemeente zelf ook nog duidelijk wil hebben wat precies de bedoeling is. "We zijn verrast door de gang van zaken."

12 uur geleden
Doorgang naar Twentekanaal voor scheepvaart beperkt

UTRECHT (ANP) - Rijkswaterstaat beperkt de doorgang naar de Twentekanalen voor de scheepvaart. Bij de grote sluis in Eefde (Gelderland) wordt vanaf woensdag alleen nog maar geschut op aanvraag. Dat is nodig, omdat er door de droogte te weinig water is. Rijkswaterstaat sluit niet dat het scheepvaartverkeer helemaal wordt gestremd, als er niet voldoende regen valt.

12 uur geleden