Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Onverwacht vertrek topman sportwagenmerk Ferrari

Onverwacht vertrek topman sportwagenmerk Ferrari

MARANELLO (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Topman Louis Camilleri van het beroemde Italiaanse sportwagenmerk Ferrari is onverwacht met onmiddellijke ingang afgetreden om persoonlijke redenen. Camilleri werd eerder in het ziekenhuis opgenomen vanwege een coronabesmetting en is nu thuis aan het herstellen. Volgens Ferrari is zijn ziekte echter niet de reden dat hij opstapt.

De 65-jarige Camilleri kwam in juli 2018 aan het roer te staan bij Ferrari als opvolger van Sergio Marchionne, die kort daarna overleed aan complicaties van een operatie. Camilleri legt ook zijn functie als voorzitter van tabaksbedrijf Philip Morris International neer.

Voorzitter John Elkann van Ferrari zal op tijdelijke basis Camilleri vervangen totdat een vaste opvolger is gevonden. Onder leiding van Camilleri bracht Ferrari nieuwe sportwagens uit en steeg de jaarlijkse verkoop in 2019 voor het eerst tot meer dan 10.000 bolides. Ferrari is sinds 2015 beursgenoteerd en het aandeel bereikte vorige maand een recordniveau op de beurs in Milaan. De beurswaarde bedraagt ongeveer 34 miljard euro.

Meer uit Financieel

Rijhulpsystemen verminderen kans op ongeval met een derde

DEN HAAG (ANP) - Slimme rijhulpsystemen kunnen de kans op ongevallen in het verkeer met 30 tot 40 procent verkleinen. Dat concludeert het Verbond van Verzekeraars uit eigen onderzoek.

4 minuten geleden
Opnieuw krimp economische bedrijvigheid in eurozone

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De economische bedrijvigheid in de eurozone is in februari voor de negende maand op rij gekrompen. De krimp viel wel opnieuw iets minder sterk uit dan een maand eerder. Dat kwam vooral doordat de activiteit in de dienstensector sterker toenam dan in januari. De krimp in de industrie viel daarentegen iets groter uit, meldt marktonderzoeker S&P Global.

6 minuten geleden
Op hol geslagen ChatGPT slaat urenlang wartaal uit

SAN FRANCISCO (ANP/RTR) - Gebruikers van ChatGPT kregen eerder deze week urenlang onzinnige antwoorden op eenvoudige vragen aan de chatbot. Volgens het moederbedrijf van ChatGPT, OpenAI, werd dit door een bug veroorzaakt na een softwareaanpassing.

1 uur geleden
Een op de vijf bedrijven betaalde losgeld voor gijzelsoftware

DELFT (ANP) - Criminele bendes hebben vorig jaar 147 succesvolle aanvallen met gijzelsoftware uitgevoerd op grote Nederlandse bedrijven en instellingen. In 18 procent van de gevallen werd losgeld betaald. Dat blijkt uit cijfers van de politie en beveiligingsbedrijven.

1 uur geleden
Chipbedrijven zetten AEX flink hoger na cijfers Nvidia

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak is donderdag met een stevige winst geopend. Vooral de chipbedrijven lieten forse koerswinsten zien, dankzij beter dan verwachte resultaten van Nvidia. De belangrijkste speler ter wereld op het gebied van chips die worden gebruikt voor kunstmatige intelligentie (AI), wist afgelopen kwartaal opnieuw records te verbreken en de hooggespannen verwachtingen te overtreffen. Volgens topman Jensen Huang profiteert Nvidia volop van de grote vraag naar snellere computers en AI-toepassingen.

1 uur geleden
Dalende vraag elektrische auto's zet winst Mercedes onder druk

STUTTGART (ANP) - Het Duitse automerk Mercedes-Benz waarschuwt dat de winst dit jaar gedrukt wordt door een dalende vraag naar elektrische auto's. Ook heeft het concern last van een afkoelende economie.

2 uur geleden
Eigenaar Blokker denkt aan verkoop winkelketen

AMSTERDAM (ANP) - Mirage Retail Group, de eigenaar van onder meer Blokker, wil de winkelketen mogelijk verkopen. "We zijn inderdaad actief bezig met de herfinanciering van Blokker. We houden hierbij alle opties open, waaronder dus ook verkoop", bevestigt hij na berichtgeving in het FD.

2 uur geleden