Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ontwerper 'I love New York'-logo overleden

Ontwerper 'I love New York'-logo overleden

NEW YORK (ANP/DPA) - Milton Glaser, de ontwerper van het beroemde logo 'I (hartje) New York', is overleden. Dat heeft zijn vrouw laten weten aan The New York Times. Glaser leed aan nierfalen en stierf vrijdag, op zijn 92e verjaardag, na een beroerte.

Glaser had een lange en productieve carrière als grafisch ontwerper. Hij ontwierp onder meer een iconische poster van Bob Dylan ter gelegenheid van diens album Bob Dylan's Greatest Hits uit 1966. De afbeelding toont het profiel van de zanger met bontgekleurd haar. Ook was Glaser in 1968 medeoprichter van New York Magazine.

In de jaren 70 kreeg hij van het bestuur van de staat - niet de stad - New York de opdracht om de slogan 'I love New York' op een grafische manier weer te geven. Zo ontstond het 'I (hartje) NY'-logo. Hij kreeg er destijds 2000 dollar voor.

Kunstprijzen

Het Museum of Modern Arts in New York en in het Centre Pompidou in Parijs organiseerden solotentoonstellingen van zijn werk.

Milton Glaser kreeg tijdens zijn leven verschillende belangrijke kunstprijzen. Zo kreeg hij in 2009 van toenmalig president Barack Obama de National Medal of Arts, een prestigieuze Amerikaanse onderscheiding. Glaser was de eerste graficus die daarmee werd geëerd.

Meer uit Buitenland

Media: België overweegt twintig jaar extra voor kernreactoren

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De Belgische premier Alexander De Croo zet volgens Belgische media "de deur open naar twintig jaar langer kernenergie". De volgende regering moet volgens hem overwegen om de kernreactoren Doel 4 en Tihange 3 twintig jaar langer open te houden dan voorzien. Hij vindt ook dat moet worden overwogen de oudere kernreactor Tihange 1 langer te benutten.

6 minuten geleden
Amerikaans militair vliegtuig in zee gestort bij Japan

TOKIO (ANP/RTR/AFP) - Een Amerikaans militair vliegtuig is in zee gestort bij het Japanse eiland Yakushima. Het gaat volgens de Japanse kustwacht om een toestel van het type Osprey met acht mensen aan boord. Over het lot van de bemanningsleden is nog niets bekend.

1 uur geleden
Gegijzelde Thai na gevangenschap terug naar Bangkok

BANGKOK (ANP/AFP) - Zeventien voormalige Thaise gijzelaars keren na hun wekenlange gevangenschap in de Gazastrook donderdag terug naar hun thuisland. Ze arriveren dan in Bangkok in het gezelschap van minister van Buitenlandse Zaken Parnpree Bahiddha-Nukara, die naar Israël is gevlogen om zijn landgenoten op te halen.

1 uur geleden
Amerikaanse vicepresident Harris woont COP28 bij, Biden niet

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris zal volgens regeringsbronnen de klimaattop COP28 in Dubai bijwonen.

2 uur geleden
Israël ontvangt nieuwe lijst met gijzelaars voor vrijlating

TEL AVIV (ANP/DPA) - Israël heeft opnieuw een lijst ontvangen voor vrijlating van gijzelaars die in de Gazastrook worden vastgehouden, melden Israëlische media. Volgens The Times of Israel laat de Palestijnse organisatie Hamas de mensen op de lijst woensdag vrij. De krant baseert zich daarbij op het kantoor van premier Benjamin Netanyahu.

4 uur geleden
99-jarige Jimmy Carter bij herdenkingsdienst echtgenote Rosalynn

ATLANTA (ANP/AFP) - De voormalige Amerikaanse president Jimmy Carter was dinsdag aanwezig bij de herdenkingsdienst voor zijn vrouw Rosalynn. De 99-jarige Carter verschijnt zelden nog in het openbaar. Ook Carters opvolgers Joe Biden en Bill Clinton waren aanwezig, evenals alle vijf nog in leven zijnde presidentsvrouwen: Laura Bush, Hillary Clinton, Michelle Obama, Melania Trump en Jill Biden.

7 uur geleden
Israël: 30 Palestijnse gevangenen vrijgelaten

TEL AVIV (ANP/AFP) - De Israëlische gevangenisautoriteit zegt dertig Palestijnse gevangenen te hebben vrijgelaten. De vrijlating is een tegenprestatie voor de twaalf gijzelaars die Hamas en Islamitische Jihad dinsdagavond op hun beurt vrijlieten.

12 uur geleden