Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ontslagronde bij PostNL werd door technische fout te vroeg bekend

Ontslagronde bij PostNL werd door technische fout te vroeg bekend

DEN HAAG (ANP) - Dat PostNL maandag zo'n twaalf uur te vroeg meldde dat het honderden banen gaat schrappen, kwam volgens het bedrijf door een technische fout. Om 07.00 uur maandag stond de publicatie van de jaarcijfers gepland, waarna er allerlei momenten waren om de media in te lichten. Maar in plaats daarvan stond allerlei informatie zondagavond om 20.00 uur op de website van het bedrijf.

Die fout werd opgemerkt door financieel persbureau Bloomberg. Dat maakt gebruik van geautomatiseerde systemen om veranderingen op sites te bespeuren en plaatste de cijfers en ontslagberichten door.

Iets na middernacht besloot PostNL de uitgelekte jaarcijfers en reorganisatieplannen zelf vrij te geven. Die werden toen weer online gezet en verspreid naar de media.

PostNL nodigde zondagavond al drie vakbonden uit om bijgepraat te worden over de plannen, maar alleen BVPP ging op die uitnodiging in. Bestuurders van CNV en FNV lukte dat niet. Zij zijn later alsnog op de hoogte gesteld. "Maar het bleef erg vaag", aldus FNV-bestuurder Mariska Exalto die aangeeft nog geen details te hebben gehoord. PostNL gaf eerder aan nog verder uit te werken welke banen er precies gaan verdwijnen.

Meer uit Financieel

WSJ: Boeing voert gesprekken om geplaagde toeleverancier te kopen

ARLINGTON (ANP) - Boeing voert gesprekken om Spirit AeroSystems over te nemen, de geplaagde maker van de 737 MAX-rompen waarbij meerdere kwaliteitsproblemen spelen. Spirit heeft zakenbankiers ingehuurd om de opties te bespreken, meldt zakenkrant The Wall Street Journal (WSJ) op basis van ingewijden. Het bedrijf zou ook de opties onderzoeken voor de verkoop van activiteiten in Ierland waar vliegtuigonderdelen worden gemaakt voor Boeings rivaal Airbus. Twintig jaar geleden werd Spirit juist afgesplitst van Boeing.

36 minuten geleden
Verzekeraar Aegon grootste daler in AEX na cijfers

AMSTERDAM (ANP) - Aegon was vrijdag de grootste daler in de Amsterdamse AEX-index, die met winst het weekend inging. De verzekeraar kwam met tegenvallende jaarresultaten. Chemicaliëndistributeur IMCD was juist koploper bij de hoofdfondsen op het Damrak na beter dan verwachte cijfers.

38 minuten geleden
The Body Shop blijft open in Duitsland ondanks problemen

DÜSSELDORF (ANP/DPA) - De winkels van The Body Shop in Duitsland blijven voorlopig open ondanks dat het bedrijf in onder meer dat land kampt met financiële problemen, meldt bewindvoerder Biner Bähr. Volgens hem wordt nu gezocht naar een koper die alle winkels wil overnemen. Hij hoopt dat dit tegen eind april geregeld is.

1 uur geleden
Protest tegen uitbreiding Duitse Tesla-fabriek gaat langer door

BERLIJN (ANP/DPA) - Actievoerders tegen de geplande uitbreiding van de fabriek van Tesla in de buurt van Berlijn zijn van plan langer door te gaan met hun protest. De demonstranten hebben sinds woensdagavond een bos naast de autofabriek in Grünheide bezet en zeggen nu daar nog een week te blijven. Ze zijn het er niet mee eens dat bomen gekapt moeten worden voor de uitbreiding.

1 uur geleden
Werknemers geneesmiddelenfabrikant staken volgende week, zegt FNV

HAARLEM (ANP) - Werknemers van geneesmiddelenfabrikant Teva leggen volgende week het werk neer als het bedrijf uit Haarlem niet met een veel beter loonvoorstel komt, meldt FNV-bestuurder Agostino Di Giacomo Russo. Medewerkers zijn niet tevreden over het iets verbeterde loonbod van het Haarlemse bedrijf deze week voor een nieuwe cao, die voor zo'n 350 werknemers gaat gelden.

2 uur geleden
Dell flink hoger op Wall Street na sterke vraag AI-servers

NEW YORK (ANP) - Dell Technologies behoorde vrijdag tot de grote winnaars op de aandelenbeurzen in New York. De computerfabrikant presteerde in het afgelopen kwartaal beter dan analisten en beleggers hadden verwacht. Het bedrijf profiteerde daarbij van een sterke vraag naar zijn servers voor kunstmatige intelligentie (AI). Ook keert het bedrijf meer dividend uit. Het aandeel werd beloond met een koerswinst van liefst 30 procent.

2 uur geleden
Problemen met boekhouding Amerikaans grondstoffenconcern ADM

CHICAGO (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse grote handelaar in landbouwproducten Archer-Daniels-Midland (ADM) waarschuwt dat er problemen zijn met de boekhouding van het bedrijf. ADM stelt de publicatie van het jaarverslag uit, laat het bedrijf weten. In januari zette ADM onverwachts de financieel topman van het bedrijf op non-actief in afwachting van de uitkomst van een intern onderzoek.

3 uur geleden