Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ontslaggolf bij cryptobedrijven na neergang digitale munten

Ontslaggolf bij cryptobedrijven na neergang digitale munten

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Cryptobedrijven hebben de afgelopen dagen massaal ontslagen aangekondigd. De sterke neergang van digitale valuta zoals bitcoin zorgen ervoor dat de bedrijven nu ook in de kosten willen snijden. De afgelopen jaren ging er juist veel geld naar de bedrijven en groeiden ze sterk, ook qua personeelsaantallen.

Zo schrapt cryptobeurs Coinbase circa een vijfde van de banen en hetzelfde geldt voor cryptoleenplatform BlockFi. Bij cryptobeurs Crypto.com verdwijnt 5 procent van de banen, bij branchegenoot Gemini Trust gebeurt dat met 10 procent van de banen.

De neergang van cryptomunten als bitcoin en ethereum hangt samen met hogere rentes. De beleggingen in crypto worden door veel mensen als risicovol gezien en als er alternatieven zijn om geld te verdienen met minder risico, drukt dat de prijzen.

Volgens de website Coinmarketcap, die de prijzen van digitale munten op verschillende beurzen bijhoudt, is een bitcoin nog iets meer dan 22.000 dollar (omgerekend ruim 21.000 euro) waard. Dat is een kwart minder dan een week geleden. Ethereum werd in diezelfde periode haast een derde minder waard.

Overigens is niet de hele cryptowereld in mineur. Topman Changpeng Zhao van cryptobeurs Binance liet eerder deze week weten meer mensen aan te nemen. Ook kijkt Binance actief naar potentiële overnames.

Meer uit Financieel

Drukste dag ooit met passagiers op luchthavens in VS

WASHINGTON (ANP/RTR) - Amerikaanse luchthavens hebben vrijdag de drukste dag met passagiers ooit gehad. Volgens de Transportation Security Administration (TSA) werden vrijdag 2,95 miljoen reizigers gescreend op luchthavens in de Verenigde Staten. Daarmee werd het oude record van bijna 2,91 miljoen passagiers uit november vorig jaar verbroken, aldus de TSA.

13 uur geleden
Bankpresident Italië: goede omstandigheden voor renteverlaging

STRESA (ANP/BLOOMBERG) - De economische omstandigheden zijn goed voor een renteverlaging door de Europese Centrale Bank (ECB) in juni. Dat heeft de Italiaanse centralebankpresident Fabio Panetta gezegd op de G7-top voor ministers van Financiën en centralebankiers.

14 uur geleden
G7: Israël moet banden met Palestijnse banken niet doorsnijden

STRESA (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Israël moet de banden tussen Israëlische en Palestijnse banken niet doorsnijden omdat vitale diensten rond betalingen en handel moeten doorgaan. Dat stellen de ministers van Financiën van de G7 in een voorlopige slotverklaring die is ingezien door persbureau Reuters.

16 uur geleden
Opnieuw corruptieonderzoek naar hoge Chinese topfunctionaris

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - De Chinese autoriteiten doen opnieuw onderzoek naar corruptie door een hooggeplaatste overheidsfunctionaris. Nu gaat het om het plaatsvervangend hoofd van de State Tobacco Monopoly Administration, die toezicht houdt op de tabaksindustrie in China.

17 uur geleden
Duitse minister waarschuwt voor handelsoorlog met China

STRESA (ANP/DPA) - De Duitse minister van Financiën Christian Lindner waarschuwt voor een handelsoorlog met China. Volgens hem kennen handelsoorlogen alleen maar verliezers en kunnen ze niet worden gewonnen. Dat heeft Lindner gezegd op een G7-top van ministers van Financiën in het Noord-Italiaanse Stresa.

18 uur geleden
Cryptobedrijven stijgen op beurs na fiat voorstel etherfondsen

NEW YORK (ANP) - De aandelen van cryptobedrijven op Wall Street zijn vrijdag flink meer waard geworden. Dat gebeurde nadat de Amerikaanse toezichthouder SEC een voorstel van beursuitbaters voor op de beurs verhandelde etherfondsen had goedgekeurd. Via die fondsen kunnen beleggers rechtstreeks in de cryptomunt investeren. Cryptobeurs Coinbase en cryptoplatforms Marathon Digital en Riot Platforms stegen tot 8,6 procent.

1 dag geleden
Staking legt luchtverkeer Parijs Orly dit weekend grotendeels plat

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse luchtvaartautoriteit DGAC heeft luchtvaartmaatschappijen opgeroepen zaterdag en zondag 70 procent van hun vluchten op de Parijs Orly te annuleren. Aanleiding is een staking door luchtverkeersleiders op de Parijse luchthaven, de op een na drukste in Frankrijk.

1 dag geleden