Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ontslagen McDonald's-baas slaat terug in strijd met oud-werkgever

Ontslagen McDonald's-baas slaat terug in strijd met oud-werkgever

CHICAGO (ANP/BLOOMBERG) - Voormalig McDonald's-baas Steve Easterbrook, die vorig jaar werd ontslagen wegens grensoverschrijdend gedrag, heeft teruggeslagen in de juridische strijd met zijn oude werkgever. Hij spreekt de laatste beschuldigingen van de fastfoodgigant aan zijn adres tegen, en beweert dat de keten achter de Big Mac de rechtszaak heeft aangespannen in de verkeerde Amerikaanse staat.

McDonald's sleepte Easterbrook onlangs voor de rechter in de staat Delaware, in een poging om tientallen miljoenen dollars aan aandelen en andere aan hem uitgekeerde compensaties terug te vorderen. Easterbrook stuurde destijds seksueel getinte sms'jes naar een ondergeschikte, wat de aanleiding was voor zijn ontslag. Maar volgens de keten is er inmiddels informatie waaruit blijkt dat hij nog meer seksuele relaties heeft gehad met andere medewerkers. Dat zou betekenen dat hij heeft gelogen, bewijs heeft verborgen in het onderzoek naar zijn gedrag en fraude heeft gepleegd.

Easterbrook is het er niet mee eens. Volgens hem was McDonald's vorig jaar al van alles op de hoogte. Zijn advocaten stellen dat McDonald's alleen maar met dit verhaal komt omdat het concern niet kan bewijzen dat er sprake zou zijn van contractbreuk door Easterbrook. De verdediging van de oud-topman beweert daarbij dat Easterbrooks aandelenovereenkomsten specifiek bepalen dat geschillen hierover behandeld dienen te worden in rechtbanken in de staat Illinois. In die staat staat ook het hoofdkantoor van McDonald's, in Delaware heeft de keten slechts een juridische vestiging om belastingtechnische redenen.

Meer uit Financieel

Duitsland mag energieslurpers te hulp schieten

BRUSSEL (ANP) - Duitsland mag bedrijven die veel energie verbruiken met tientallen miljarden euro's helpen om de kosten te dragen van hun CO2-uitstoot. De Europese Commissie staat de staatssteun toe, onder meer om te voorkomen dat bijvoorbeeld hoogovens of chemische fabrieken uitwijken naar het buitenland.

45 minuten geleden
Moederbedrijf Thuisbezorgd.nl uitblinker in licht hogere AEX

AMSTERDAM (ANP) - Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway was vrijdag een positieve uitschieter in de AEX-index, die een kleine winst liet zien. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl werd ruim een derde meer waard na de aankondiging zijn belang in het Braziliaanse bezorgbedrijf iFood te verkopen aan techinvesteerder Prosus. De overnamesom kan oplopen tot 1,8 miljard euro afhankelijk van de prestaties van het onderdeel in de komende maanden. Prosus (plus 0,6 procent) krijgt iFood daarmee volledig in handen.

49 minuten geleden
Kabinet kijkt vooral naar koopkracht op langere termijn

DEN HAAG (ANP) - Minister Sigrid Kaag (Financiƫn) noemt het "vreselijk' dat mensen door de gestegen kosten van levensonderhoud niet meer kunnen rondkomen. "Die armoedeval is iets wat niet bij Nederland past." Daarom werkt het kabinet volgens haar hard aan maatregelen waardoor mensen ook op de langere termijn meer te besteden krijgen.

1 uur geleden
Logistieke zorgen Rijn ebben iets weg door stijgend Duits peil

KAUB (ANP/BLOOMBERG) - Het waterpeil van de Rijn bij een belangrijk punt van de rivier in Duitsland zal naar verwachting begin volgende week stijgen. Daardoor nemen de acute zorgen over de bevaarbaarheid van de rivier wat af.

1 uur geleden
FNV: CPB-cijfers laten zien dat er een fikse loongolf nodig is

UTRECHT (ANP) - Een fikse loongolf is nodig om de pijn van de "catastrofale koopkrachtcrisis" te verzachten. Dat zegt voorzitter Tuur Elzinga van vakbond FNV in een reactie op de nieuwe economische ramingen van het Centraal Planbureau (CPB).

1 uur geleden
Risicodirecteur Rabobank kondigt vertrek aan

UTRECHT (ANP) - Rabobank ziet risicodirecteur Els de Groot vertrekken. De Groot blijft nog tot 31 januari volgend jaar in dienst, maar gaat daarna niet op voor een tweede termijn, heeft ze de bank laten weten.

1 uur geleden
Economische vooruitzichten Duitsland somber door prijsstijgingen

BERLIJN (ANP/RTR) - De economische vooruitzichten voor Duitsland zijn somber als gevolg van de prijsstijgingen en verstoringen in de bevoorradingsketen. Dat meldt het Duitse ministerie van Financiƫn vrijdag. De boodschap van Berlijn werd onderstreept door een recordsprong in de producentenprijzen.

1 uur geleden