Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ontslagen McDonald's-baas slaat terug in strijd met oud-werkgever

Ontslagen McDonald's-baas slaat terug in strijd met oud-werkgever

CHICAGO (ANP/BLOOMBERG) - Voormalig McDonald's-baas Steve Easterbrook, die vorig jaar werd ontslagen wegens grensoverschrijdend gedrag, heeft teruggeslagen in de juridische strijd met zijn oude werkgever. Hij spreekt de laatste beschuldigingen van de fastfoodgigant aan zijn adres tegen, en beweert dat de keten achter de Big Mac de rechtszaak heeft aangespannen in de verkeerde Amerikaanse staat.

McDonald's sleepte Easterbrook onlangs voor de rechter in de staat Delaware, in een poging om tientallen miljoenen dollars aan aandelen en andere aan hem uitgekeerde compensaties terug te vorderen. Easterbrook stuurde destijds seksueel getinte sms'jes naar een ondergeschikte, wat de aanleiding was voor zijn ontslag. Maar volgens de keten is er inmiddels informatie waaruit blijkt dat hij nog meer seksuele relaties heeft gehad met andere medewerkers. Dat zou betekenen dat hij heeft gelogen, bewijs heeft verborgen in het onderzoek naar zijn gedrag en fraude heeft gepleegd.

Easterbrook is het er niet mee eens. Volgens hem was McDonald's vorig jaar al van alles op de hoogte. Zijn advocaten stellen dat McDonald's alleen maar met dit verhaal komt omdat het concern niet kan bewijzen dat er sprake zou zijn van contractbreuk door Easterbrook. De verdediging van de oud-topman beweert daarbij dat Easterbrooks aandelenovereenkomsten specifiek bepalen dat geschillen hierover behandeld dienen te worden in rechtbanken in de staat Illinois. In die staat staat ook het hoofdkantoor van McDonald's, in Delaware heeft de keten slechts een juridische vestiging om belastingtechnische redenen.

Meer uit Financieel

OPEC-chef aan leden: wijs afspraken tegen fossiele brandstof af

DUBAI (ANP/BLOOMBERG) - De landen die lid zijn van oliekartel OPEC zouden niet moeten instemmen met plannen die gericht zijn tegen fossiele brandstoffen. Die oproep heeft secretaris-generaal Haitham Al Ghais van het kartel gedaan in een brief aan dertien lidstaten. Die zijn bijeen op de klimaattop in Dubai.

18 minuten geleden
Bouwbedrijven slepen Schiphol voor de rechter om bouw A-pier

NIEUWEGEIN (ANP) - Bouwbedrijven Ballast Nedam en TAV klagen Schiphol aan om een langslepend conflict rond de onafgemaakte bouwklus voor een nieuwe pier. De twee bouwers zouden de A-pier bouwen, maar werden na vertragingen en kostenoverschrijdingen van het project afgehaald. Dat vinden die bedrijven onterecht. In de dagvaarding eisen Ballast Nedam en TAV onder andere nog geld voor onderaannemers en leveranciers.

19 minuten geleden
Bloomberg: toezichthouder VS bekijkt Microsoft-belang in OpenAI

WASHINGTON (ANP) - Ook een Amerikaanse toezichthouder kijkt kritisch naar investeringen van Microsoft in OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT. Het gaat om een verkennend onderzoek van marktwaakhond FTC dat nog geen formele status heeft, meldt persbureau Bloomberg op basis van een ingewijde.

1 uur geleden
Adyen opnieuw winnaar op positief gestemd Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Betalingsverwerker Adyen is vrijdag opnieuw hoger geëindigd op de aandelenbeurs in Amsterdam. Net zoals eerder deze week gingen beleggers mee in een optimistisch oordeel van analisten over het fintechbedrijf. De algehele stemming was positief, net zoals op andere beurzen in Europa.

1 uur geleden
Media: grondstoffenhandelaar Gunvor vreest hogere corruptieboete

GENÈVE (ANP) - Grondstoffenhandelaar Gunvor heeft fors meer geld opzij gezet voor een boete die het bedrijf verwacht te krijgen voor vermeende omkoping. Volgens persbureaus Bloomberg en Reuters, die zich baseren op ingewijden, gaat het om 650 miljoen dollar (604 miljoen euro) die Gunvor denkt te moeten betalen aan justitie in de Verenigde Staten. Eerder ging het nog om 450 miljoen dollar.

2 uur geleden
Opnieuw storing bij Rabobank, problemen met afronden transacties

UTRECHT (ANP) - Klanten van de Rabobank kunnen vrijdagmiddag last hebben van een storing. Op de website van de bank staat vermeld dat er problemen kunnen ontstaan bij het afronden van overboekingen. Het is de tweede storing in een week tijd.

3 uur geleden
Wall Street opent licht lager na belangrijk banenrapport VS

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine verliezen begonnen aan de laatste handelsdag van de week. Beleggers op Wall Street verwerkten het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid. Dat wees op een sterkere aanwas van banen dan verwacht.

4 uur geleden