Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ontslagen coureur Mazepin daagt Formule 1-team Haas voor rechter

Ontslagen coureur Mazepin daagt Formule 1-team Haas voor rechter

MOSKOU (ANP) - De Russische coureur Nikita Mazepin gaat een rechtszaak aanspannen tegen Haas, het Formule 1-team dat hem begin maart ontsloeg. Mazepin (23) beweert dat hij nog salaris tegoed heeft van Haas. "Het lijkt me dat een werkgever in ieder geval tot het moment van ontslag het salaris moet betalen en waarschijnlijk ook een soort ontslagvergoeding", zegt de coureur in een interview met de Russische mediagroep RBC.

Haas besloot begin maart om alle banden met Mazepin en de Russische hoofdsponsor Uralkali te verbreken vanwege de Russische militaire inval in Oekraïne. Uralkali was een jaar eerder hoofdsponsor geworden van Haas. Het Russische kunstmestbedrijf is deels eigendom van de gefortuneerde vader van Mazepin.

Haas verving de Rus voor de Deense coureur Kevin Magnussen. "Het team is contractuele verplichtingen niet nagekomen", aldus Mazepin. "We hadden twee onafhankelijke contracten. Het verbreken van de overeenkomst met Uralkali had geen direct gevolg voor mijn plek bij het team. Ze namen twee afzonderlijke beslissingen. Ik heb mijn geld nog steeds niet gezien, dus we gaan naar de rechtbank. Ik heb de benodigde documenten al ingediend."

Mazepin wist vorig jaar geen enkel WK-punt te pakken. Magnussen staat nu al op 15 punten.

Meer uit Sport

Geen opvolgster voor Van Vleuten in Ronde van Scandinavië

OSLO (ANP/BELGA) - Annemiek van Vleuten krijgt dit jaar geen opvolgster als winnares van de Ronde van Scandinavië. De wielerkoers uit de WorldTour voor vrouwen gaat niet door vanwege financiële redenen, zo bevestigde de organisatie van de wedstrijd die tot 2022 door het leven ging als Ronde van Noorwegen.

1 uur geleden
IOC-baas Bach wil nog voor de Spelen in de Seine zwemmen

LAUSANNE (ANP/DPA) - Thomas Bach, de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), is klaar om een duik in de Seine te nemen voordat eind juli de Spelen van Parijs 2024 beginnen. "Ik heb nog geen uitnodiging ontvangen, maar zodra die er is, doe ik dat graag. Ik hoop dat het niet te koud is", zei Bach in een mediagesprek met onder meer het Duitse persbureau dpa. Er is al heel veel geld besteed aan het verbeteren van de waterkwaliteit van de rivier waarin onder anderen de openwaterzwemmers om medailles strijden.

4 uur geleden
Basketballers Mavericks naar tweede ronde play-offs NBA

DALLAS (ANP/AFP) - Dallas Mavericks heeft ten koste van Los Angeles Clippers de tweede ronde van de play-offs van de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA bereikt. Met Luka Doncic en Kyrie Irving als topscorers won Dallas met 114-101 waardoor de best-of-seven serie tussen beide teams eindigde in 4-2. De volgende tegenstander van de Mavericks is Oklahoma City Thunder, dat eerder New Orleans Pelicans uitschakelde met 4-0.

4 uur geleden
Loodzware Giro begint met korte, pittige etappe naar Turijn

VENARIA REALE (ANP) - Twaalf Nederlandse profrenners gaan zaterdag van start in de 107e editie van de Ronde van Italië, die door de vele bergetappes als loodzwaar is bestempeld. De sprinters Fabio Jakobsen (dsm - firmenich PostNL) en Olav Kooij (Visma - Lease a bike) azen op een zege in een van de vlakke etappes. Thymen Arensman (Ineos Grenadiers), vorig jaar zesde, zal een goed klassement willen rijden.

9 uur geleden
Verstappen verovert pole voor sprintrace GP Miami

MIAMI (ANP) - Max Verstappen heeft de pole veroverd voor de sprintrace van de Grote Prijs van Miami in de Formule 1. De regerend wereldkampioen was op het Miami International Autodrome in de Red Bull met 1.27,641 sneller dan Charles Leclerc in de Ferrari en zijn teamgenoot Sergio Pérez.

13 uur geleden
Janssen trefzeker voor Wolfsburg in aanloop naar bekerfinale

WOLFSBURG (ANP) - Mede door een doelpunt van Dominique Janssen hebben de voetbalvrouwen van VfL Wolfsburg in de Duitse competitie gewonnen van 1. FC Köln. Het werd uiteindelijk 5-1.

17 uur geleden
Zoekende Verstappen toch snelste in enige vrije training GP Miami

MIAMI (ANP) - Max Verstappen heeft bij de eerste en enige training van de Grote Prijs van Miami de beste tijd neergezet. De regerend Formule 1-wereldkampioen was na een moeizame trainingssessie met een rondje van 1.28,595 in de slotfase de snelste, voor de Australiër Oscar Piastri in de McLaren en de Spanjaard Carlos Sainz in de Ferrari.

17 uur geleden