Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ontslag Van Bommel zit PSV-directeur Gerbrands nog dwars

Ontslag Van Bommel zit PSV-directeur Gerbrands nog dwars

EINDHOVEN (ANP) - Het wegsturen van Mark van Bommel als trainer van PSV zit Toon Gerbrands nog steeds niet helemaal lekker. Dat liet de algemeen directeur dinsdag blijken tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Eindhovenaren.

"We zaten in een geweldige spagaat. Presteren enerzijds en Mark van Bommel als clubicoon anderzijds. Dat was een worsteling. Op een gegeven moment gingen de wetten van de topsport tegen ons werken", aldus Gerbrands, een maand na het ontslag van de coach die werd vervangen door Ernest Faber. "2019 was een bizar jaar. We behaalden vorig seizoen 83 punten. Normaal gesproken ben je dan kampioen. Dit seizoen stonden we na negen speelronden bovenaan in de eredivisie en we wonnen de eerste twee groepswedstrijden in de Europa League. Daarna hebben we in acht of negen weken alles verspeeld."

Het was in achttien jaar tijd de derde keer dat Gerbrands een trainer wegstuurde. "De andere twee gesprekken duurden een kwartier, met Mark hebben we anderhalf uur lang gezeten", aldus de directeur, die zei dat hij begin januari van Van Bommel nog een berichtje had gekregen. De oud-trainer wenste de club het beste, zei Gerbrands.

Beker

Faber maakt het seizoen af en gaat daarna weer aan de slag als hoofd jeugdopleidingen. "We moeten ambitieus blijven. We gaan voor de tweede plaats en willen de beker winnen", aldus de trainer. "We moeten laten zien dat we een team zijn. Je mag op de juiste momenten kritisch naar elkaar zijn. Maar er gaan ook heel veel dingen goed."

Gerbrands is druk met de opvolging van Faber. "We willen de beste, onze nummer één. Dat kan een Nederlander zijn, maar als hij een andere taal spreekt is het ook goed."

Meer uit Voetbal

Keeper Vaessen van RKC is bij kennis en naar ziekenhuis gebracht

WAALWIJK (ANP) - Doelman Etienne Vaessen van RKC Waalwijk is in de slotfase van het duel met Ajax gereanimeerd op het veld. Dat gebeurde na een botsing met aanvaller Brian Brobbey van de bezoekers. Vaessen was even bewusteloos en is inmiddels weer bij kennis en naar een ziekenhuis gebracht.

21 minuten geleden
RKC - Ajax definitief gestaakt na zwaar letsel Vaessen

WAALWIJK (ANP) - De wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax is in de slotfase onderbroken en even later definitief gestaakt. Dat gebeurde nadat doelman Etienne Vaessen van de thuisploeg zwaar letsel had opgelopen na een botsing met Ajax-aanvaller Brian Brobbey. De bezoekers uit Amsterdam stonden met 3-2 voor. De KNVB moet beslissen wat er met het duel moet gebeuren.

52 minuten geleden
FC Twente blijft door zege op Heerenveen in spoor van PSV

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente blijft door een zege op sc Heerenveen in het spoor van koploper PSV. De ploeg van coach Joseph Oosting won met 1-0 en komt daardoor op 18 punten, 3 minder dan de Eindhovenaren die nog zonder puntenverlies zijn.

57 minuten geleden
RKC - Ajax tijdelijk gestaakt na blessure doelman Vaessen

WAALWIJK (ANP) - De wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax is in de slotfase onderbroken. Doelman Etienne Vaessen van de thuisploeg is mogelijk zwaargeblesseerd geraakt na een botsing met Ajax-aanvaller Brian Brobbey.

59 minuten geleden
PSV zet zegereeks voort met overwinning (3-1) op FC Volendam

EINDHOVEN (ANP) - PSV blijft onverstoorbaar in de Eredivisie. De koploper liet tegen hekkensluiter FC Volendam de nodige kansen liggen, maar won alsnog zonder problemen: 3-1.

3 uur geleden
Almere City boekt historische zege bij FC Utrecht

UTRECHT (ANP) - Almere City FC heeft zijn eerste overwinning ooit in de Eredivisie geboekt. De gepromoveerde ploeg van coach Alex Pastoor won met 2-0 bij FC Utrecht en passeerde daarmee de thuisploeg op de ranglijst.

3 uur geleden
Bayern München pakt punt bij Leipzig na vroege achterstand

LEIPZIG (ANP) - Bayern München heeft een punt overgehouden aan de competitiewedstrijd bij RB Leipzig. De Duitse landskampioen, waar Matthijs de Ligt wegens een knieblessure nog ontbrak, kwam terug van een 2-0-achterstand en speelde met 2-2 gelijk bij de ploeg van Xavi Simons.

3 uur geleden