Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Onrust onder cabinepersoneel Transavia om geannuleerde vluchten

Onrust onder cabinepersoneel Transavia om geannuleerde vluchten

SCHIPHOL (ANP) - Het "grote aantal geannuleerde vluchten" bij Transavia draagt bij aan onrust onder cabinepersoneel, schrijft de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC) op haar website. Volgens de vakbond hebben medewerkers aan boord van Transavia-vluchten hierdoor geregeld te maken met boze passagiers.

"We vinden de situatie dermate verontrustend dat we hebben aangegeven een dringend gesprek te willen met de directie van Transavia om de ernst van deze problemen te benadrukken en om te praten over substantiële oplossingen op korte termijn", schrijft het sectiebestuur van VNC voor Transavia-medewerkers.

VNC-voorzitter Chris van Elswijk legt uit dat cabinemedewerkers in de frontlinie staan als passagiers ontevreden zijn, bijvoorbeeld over gecancelde vluchten. "Ze krijgen de volle lading over zich heen. Dat signaal komt ook vanuit de leden naar ons", zegt hij.

Bezorgd over nachtsluiting

Transavia maakte in maart bekend aanpassingen in het vluchtschema door te voeren om uitgelopen onderhoudswerkzaamheden. Op 18 april moest de maatschappij ook meerdere vluchten schrappen om problemen met de vloot. Om welke aantallen het gaat, maakt Transavia niet bekend.

Cabinemedewerkers van Transavia zijn ook bezorgd over de nachtsluiting die het demissionaire kabinet stapsgewijs wil invoeren voor Schiphol. Voor de budgetmaatschappij van Air France-KLM zijn de start- en landingsrechten in de nachturen juist belangrijk voor het verdienmodel.

'Funest'

"Een nachtsluiting op Schiphol zou funest zijn voor Transavia. Nu vliegen we drie blokken per dag. Als de nacht daar uitvalt, gaat alles eigenlijk over de schutting naar de buren. Dan vliegen mensen vanaf Brussel of Düsseldorf", zegt Van Elswijk.

Transavia wilde niet inhoudelijk reageren op het bericht van VNC.

Meer uit Financieel

Minder dan één procent van Windows-apparaten getroffen door storing

REDMOND (ANP/RTR) - De wereldwijde computerstoring die vrijdag voor veel problemen zorgde, trof een kleine 8,5 miljoen apparaten die op Windows draaiden. Dat is minder dan één procent van het totaal, zo heeft Microsoft laten weten in een blogpost. Het bedrijf erkent dat vanwege de cruciale systemen die werden getroffen, de maatschappelijk en economische gevolgen wel degelijk ontzettend groot waren.

1 uur geleden
Minder dan één procent van Windows-apparaten getroffen door storing

REDMOND (ANP) - De wereldwijde computerstoring die vrijdag voor veel problemen zorgde, trof een kleine 8,5 miljoen apparaten die op Windows draaiden. Dat is minder dan één procent van het totaal, zo heeft Microsoft laten weten in een blogpost. Het bedrijf erkent dat vanwege de cruciale systemen die werden getroffen, de maatschappelijk en economische gevolgen wel degelijk ontzettend groot waren.

3 uur geleden
Nigeriaanse boete van 220 miljoen dollar voor Facebook-moeder Meta

ABUJA (ANP/AFP) - Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp, heeft in Nigeria een boete gekregen van 220 miljoen dollar voor "herhaalde" schendingen van privacywetgeving en rechten van consumenten. Ook zou Meta zijn dominante marktpositie hebben misbruikt in Nigeria.

17 uur geleden
Activistische belegger Elliott heeft belang Starbucks, aldus media

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De bekende activistische investeerder Elliott Investment Management heeft een "aanzienlijk" belang genomen in koffieketen Starbucks. Dat meldden The Wall Street Journal en Financial Times op basis van ingewijden. Elliott zou nu bij Starbucks aandringen op verbetering, na een flinke koersval van het aandeel op de beurs dit jaar en tegenvallende verkoopcijfers.

19 uur geleden
Grote staking dreigt bij Disneyland in Californië

ANAHEIM (ANP/AFP) - Duizenden werknemers van Disneyland in Californië dreigen het werk neer te leggen uit protest tegen vastgelopen gesprekken tussen vakbonden en het entertainmentbedrijf over hogere lonen en andere arbeidsvoorwaarden. De vakbondsleden hebben ingestemd met goedkeuring voor mogelijke stakingen.

20 uur geleden
Boeing verwacht verdubbeling commerciële luchtvaartvloot in 2043

SEATTLE (ANP/AFP/RTR) - De wereldwijde vloot van commerciële vliegtuigen zal in 2043 bijna zijn verdubbeld door de sterke groei van de luchtvaart. Volgens Boeing hebben maatschappijen dan in totaal 50.170 toestellen in gebruik, vergeleken met 26.750 vliegtuigen afgelopen jaar.

21 uur geleden
Luchthaven Hongkong weer operationeel na storing

HONGKONG (ANP/RTR) - De luchthaven van Hongkong is weer volledig operationeel na de grote wereldwijde computerstoring op vrijdag die onder meer het internationale vliegverkeer ernstig verstoorde. Volgens Chinese staatsmedia zijn de activiteiten op Hong Kong International Airport nu weer volledig normaal.

23 uur geleden