Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Onrust in Leipzig houdt aan: meerdere agenten gewond

Onrust in Leipzig houdt aan: meerdere agenten gewond

LEIPZIG (ANP/DPA) - De Duitse stad Leipzig heeft opnieuw een onrustige nacht achter de rug. De politie maakte zondagochtend vroeg bekend dat zeker twee agenten gewond raakten en meerdere arrestaties zijn verricht.

Het is al dagen onrustig in de Oost-Duitse stad. Daar ontruimden de autoriteiten woensdag een krakerspand, met straatprotesten tot gevolg. Betogers vinden onder meer dat er te weinig betaalbare huisvesting is.

De politie schat dat zich zaterdag weer zo'n 500 mensen verzamelden voor een protestactie. Die liep al snel uit de hand. Deelnemers staken vuurwerk af, ondanks een verbod. Ook zou met stenen zijn gegooid.

Stopzetten

De politie gaf uiteindelijk opdracht de demonstratie stop te zetten, maar ook na middernacht waren nog veel betogers op de been. Zij wierpen barricades op en zouden ook vuilnisbakken in brand hebben gestoken.

Ook eerdere protesten liepen uit de hand. Burgemeester Burkhard Jung van de stad uitte daar zaterdag al kritiek op. "Je maakt geen leefruimte vrij door agenten aan te vallen en barricades in brand te steken."

Meer uit Buitenland

Spreekverbod Trump na opmerkingen over griffier in rechtszaak

NEW YORK (ANP/RTR/AFP) - De rechter die in New York het fraudeproces tegen Donald Trump leidt, heeft de oud-president een spreekverbond ('gag order') opgelegd. Trump had sociale media gebruikt om uit te halen naar de hoogste griffier van de rechter, die liet weten dat aanvallen op zijn personeel "onaanvaardbaar en ongepast" zijn en "onder geen enkele omstandigheid zullen worden getolereerd".

1 uur geleden
McCarthy afgezet als voorzitter Amerikaans Huis van Afgevaardigden

WASHINGTON (ANP) - Kevin McCarthy is afgezet als voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Hij verloor een stemming in het Huis nadat een partijgenoot een motie tegen hem had ingediend. Doordat een groep radicale Republikeinen net als de Democraten tegen McCarthy stemden, had hij niet meer genoeg steun om aan te blijven. Het is de eerste keer in de Amerikaanse geschiedenis dat een Huis-voorzitter wordt afgezet.

3 uur geleden
Politico: EU wil dit jaar toetredingsgesprekken Oekraïne goedkeuren

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie wil nog dit jaar formeel bekendmaken dat de gesprekken met Oekraïne over toetreding kunnen beginnen. Drie EU-diplomaten zeggen tegen nieuwssite Politico dat de verwachting is dat die aankondiging, een vurige wens van Oekraïne, in december zal komen.

4 uur geleden
Zeker twintig doden bij busongeluk in Noord-Italië

VENETIË (ANP/RTR) - In Noord-Italië is een bus van een viaduct naar beneden gestort. Italiaanse media melden zeker 21 doden, onder wie twee minderjarigen, en twaalf gewonden. Ook zouden er nog zeker vier vermisten zijn. Na het ongeluk ontstond direct een grote brand.

5 uur geleden
McCarthy verliest in VS eerste Huis-stemming, afzetting dichtbij

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse top-Republikein Kevin McCarthy heeft in het Huis van Afgevaardigden een nederlaag geleden. De leden van het Huis hadden de kans om een motie weg te stemmen over het afzetten van McCarthy als voorzitter, maar hebben dat niet gedaan. Daarmee lijkt de afzetting dichtbij. Later op dinsdag wordt over de beslissende motie gestemd.

5 uur geleden
Witte Huis: mogelijk eind aan steun voor Kyiv zonder Huis-akkoord

WASHINGTON (ANP/AFP) - Als de leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden het niet eens worden over verdere financiering van de steun aan Oekraïne, kan die steun na "enkele maanden" opdrogen, zegt het Witte Huis. Meerdere radicale Republikeinen willen dat er niet meer zomaar eindeloos hulp aan Kyiv geleverd wordt.

6 uur geleden
Azerbeidzjan arresteert voormalige leiders Nagorno-Karabach

STEPANAKERT (ANP) - Azerbeidzjan zegt twee voormalige presidenten van de Armeense enclave Nagorno-Karabach te hebben gearresteerd. Het Azerbeidzjaanse staatspersbureau apa meldt dat ze zullen worden vervolgd voor de misdaden die ze jarenlang zouden hebben gepleegd.

8 uur geleden