Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Onlinemarktplaats eBay overweegt cryptovaluta als betaalmiddel

Onlinemarktplaats eBay overweegt cryptovaluta als betaalmiddel

SAN JOSE (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Onlinemarktplaats eBay onderzoekt nieuwe manieren waarop klanten kunnen betalen en overweegt daarbij om cryptovaluta te gaan accepteren als betaalmiddel. Dat heeft eBay-topman Jamie Iannone gezegd in een interview met de Amerikaanse nieuwszender CNBC.

Volgens Iannone bekijkt eBay ook de mogelijkheden van zogeheten non-fungible tokens (NFT). Zo'n NFT is niet uitwisselbaar voor iets anders. Een kunstwerk is bijvoorbeeld ook niet uitwisselbaar, maar een goudstaaf of een aandeel wel.

De markt voor dergelijke digitale zaken is dit jaar plotseling geëxplodeerd. De digitale werken worden via blockchain van een handtekening voorzien. Zo werd eerder dit jaar een tweet van Twitter-topman Jack Dorsey als NFT omgerekend voor een kleine 2,5 miljoen euro verkocht.

De bitcoin, de bekendste van de cryptovaluta, is de afgelopen tijd veel in waarde gestegen. Dat komt ook doordat de munt steeds meer wordt geaccepteerd door grote bedrijven. Zo accepteerde maker van elektrische auto's Tesla bitcoins als betaalmiddel en omarmden ook betalingsbedrijven als Mastercard, Visa en PayPal digitale valuta. Op dit moment heeft de bitcoin een waarde van rond de 58.000 dollar.

Meer uit Financieel

Grootste olieconcern India wil miljarden in groene energie steken

MUMBAI (ANP/BLOOMBERG) - Het Indiase Oil and Natural Gas Corp (ONGC) wil 1 biljoen roepies (omgerekend ruim 11 miljard euro) investeren in groene energie tegen 2030. Het staatsconcern, dat voorziet in ruim de helft van de vraag naar olie en gas, wil daarmee de "inspanningen voor groene energie opvoeren", aldus ONGC-voorzitter Arun Kumar Singh.

1 uur geleden
AEX licht lager op rustige pinksterdag, Turkse beurs fors hoger

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging maandag licht omlaag tijdens een rustige handelssessie. Veel Nederlandse bedrijven zijn dicht vanwege Pinksteren. Daarnaast hebben beleggers in Londen en Zürich een vrije dag en houdt Wall Street ook de deuren gesloten vanwege Memorial Day in de Verenigde Staten. De Turkse beurs liet een stevige winst zien na de herverkiezing van president Recep Tayyip Erdogan, die zondag de tweede verkiezingsronde wist te winnen.

2 uur geleden
Europese Uber-rijders in actie tegen schijnzelfstandigheid

AMSTERDAM (ANP) - Chauffeurs die rijden voor de taxi-app Uber gaan verspreid over Europa dinsdag actie voeren tegen schijnzelfstandigheid. In Nederland zal dat gebeuren in Amsterdam, meldt vakbond FNV. Andere acties vinden plaats in Brussel, Genève, Londen en Parijs, waarmee chauffeurs handhaving van de overheid willen afdwingen.

4 uur geleden
Bronnen: China overweegt belastingvoordelen voor fabrikanten

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - De Chinese overheid overweegt belastingvoordelen voor bepaalde fabrikanten in China om de economie te stimuleren. Daarmee wil het land inzetten op de innovatie van technologie om zo de concurrentie met de Verenigde Staten aan te kunnen gaan. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg.

4 uur geleden
AEX licht hoger na schuldendeal VS, Turkse beurs stijgt

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak is maandag licht hoger begonnen aan de nieuwe handelsweek. Het principeakkoord tussen de Democraten en Republikeinen over het verhogen van het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid zorgde voor opluchting bij beleggers. Zonder een verhoging van het plafond zouden de Verenigde Staten spoedig zonder geld komen te zitten en niet meer aan zijn schuldverplichtingen kunnen voldoen.

5 uur geleden
Opluchting op beurzen na voorlopige schuldendeal VS

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak lijkt maandag positief te beginnen aan de nieuwe handelsweek. Het principeakkoord tussen de Democraten en Republikeinen over het verhogen van het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid zorgt voor opluchting bij beleggers. Zonder een verhoging van het plafond zouden de Verenigde Staten spoedig zonder geld komen te zitten. De deal moet nog wel worden goedgekeurd door het Amerikaanse Congres, waar het naar verwachting woensdag in stemming zal worden gebracht.

6 uur geleden
Nvidia kondigt reeks nieuwe AI-producten en -diensten aan

TAIPEI (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse chipproducent Nvidia heeft een reeks nieuwe producten en diensten bekendgemaakt rondom kunstmatige intelligentie (AI). Daaronder valt bijvoorbeeld een supercomputer waarmee techbedrijven als Microsoft en Meta Platforms opvolgers van de bekende chatbot ChatGPT kunnen ontwikkelen. Nvidia profiteert al sterk van de grote vraag naar techniek voor AI-toepassingen.

6 uur geleden