Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Onlinebloemisten kunnen vraag naar boeketten nauwelijks aan

Onlinebloemisten kunnen vraag naar boeketten nauwelijks aan

NIEUW-VENNEP (ANP) - Onlinebloemenwinkels hebben de grootst mogelijke moeite om te voldoen aan de vraag naar boeketten. Tijdens de coronacrisis bestellen mensen massaal bloemen, voor zichzelf en voor anderen. De website Topbloemen.nl zag een verviervoudiging van het aantal orders.

Topbloemen.nl riep onlangs op de lokale bloemisten te ondersteunen en schrapte daarom de verzendkosten. "Ontzettend gaaf om te zien dat zoveel mensen gehoor hebben gegeven aan deze oproep, die natuurlijk geweldig heeft uitgepakt voor de lokale bloemisten", zei Edwin van Arkel namens de website. "De orders blijven maar binnenstromen. Dit hadden we in onze wildste dromen niet verwacht."

De keerzijde van de grote stijging is dat de website de bezorgdatum niet kan garanderen. De actie met gratis verzendkosten is mede daarom stopgezet.

De website Greetz.nl, die de bloemen levert via de veiling, ziet ook een stijging van het aantal verrassingen en boeketten. "Nu fysieke aanwezigheid niet altijd mogelijk is, is er een grote vraag naar onze producten", aldus Jaimy Daniluk van Greetz.

"Vooral veldboeketten doen het nu goed, boeketten met veel verschillende kleuren. Ook een toenemende vraag naar ballonnen is zichtbaar. Omdat het vieren van verjaardagen ook even niet gaat en ballonnen toch lang blijven 'hangen'."

Wegens de drukte is Greetz gestopt met het maken van gepersonaliseerde verrassingen. Ook Greetz benadrukt dat de bezorgdiensten het enorm druk hebben en niet alles op de gewenste datum afgeleverd kan worden.

Fleurop.nl kan de vraag naar bloemen ook nauwelijks aan. Medewerkers van andere afdelingen worden tijdelijk op de klantenservice neergezet om de vragen van klanten te beantwoorden.

Meer uit Binnenland

Dordrecht zet aangifte tegen 'lek' van Chemours-schikking door

DORDRECHT (ANP) - De gemeenteraad van Dordrecht ziet "geen enkele reden" om iets te doen aan de aangifte die is gedaan tegen Ruben Schilt, tot voor kort commissielid van de PvdA. Schilt schond de geheimhoudingsplicht door de notulen van een besloten raadsvergadering over een schikkingsvoorstel in de zaak-Chemours door te sturen naar het tv-programma Zembla. Burgemeester Wouter Kolff van Dordrecht deed daarvan aangifte.

18 minuten geleden
Rotterdamse campagne moet drugsgebruikers bewust maken van impact

ROTTERDAM (ANP) - De gemeente Rotterdam is maandag gestart met een campagne om drugsgebruikers naar eigen zeggen bewust te maken van hun impact op de criminaliteit in de stad. Volgens de stad associƫren drugsgebruikers zich niet zo snel met drugscriminaliteit, "toch dragen zij hier wel degelijk aan bij", aldus de gemeente.

2 uur geleden
Nieuwe coalitie in Den Haag gepresenteerd

DEN HAAG (ANP) - Zo'n drie maanden na de val van de coalitie in Den Haag heeft de gemeente een nieuw college. D66, GroenLinks, Partij voor de Dieren, PvdA, CDA en DENK presenteren maandag hun plannen voor de stad. Den Haag krijgt nu het vierde college in vijf jaar tijd.

6 uur geleden
Eerste ouderen krijgen najaarsvaccinatie tegen coronavirus

DEN HAAG (ANP) - Mensen van 60 jaar en ouder kunnen vanaf maandag een nieuwe boosterprik tegen het coronavirus krijgen. Dat moet hun afweer een oppepper geven voor het najaar en de winter. In die seizoenen gaat het virus wat gemakkelijker rond, en ouderen lopen bij besmetting iets meer risico dan anderen.

6 uur geleden
Amsterdam maakt zich klaar voor 30 kilometer per uur

AMSTERDAM (ANP) - Amsterdam maakt zich klaar voor het invoeren van de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. De maatregel gaat pas op 8 december in, maar vanaf maandag worden er al bijna 5000 nieuwe snelheidsborden neergezet, 170 verkeerslichten afgesteld en andere "infrastructurele maatregelen" genomen, aldus de gemeente. Ook start de stad met een campagne met de slogan '30 doen we voor elkaar'.

6 uur geleden
Explosie bij woning in Leiden, geen gewonden

LEIDEN (ANP) - De voordeur van een woning in Leiden is in de nacht van zondag op maandag beschadigd geraakt door een ontploffing. De explosie gebeurde rond 00.50 uur op de Leliestraat in de wijk Roodenburgerdistrict. Er zijn geen gewonden gevallen.

7 uur geleden
Aantal mensen dat overlijdt door ongelukkige val loopt snel op

DEN HAAG (ANP) - Het aantal mensen dat overlijdt door een ongelukkige val op straat of in huis loopt hard op. Vorig jaar stierven 6228 mensen op die manier, oftewel zeventien mensen per dag. Dat is twee keer zo veel als tien jaar geleden.

10 uur geleden