Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Online voetbalpools alsnog massaal ingevuld

Online voetbalpools alsnog massaal ingevuld

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders hebben voor het WK voetbal in Qatar alsnog de nodige voetbalpools ingevuld. Ruim anderhalve week geleden bleef het aantal inschrijvingen nog achter, maar de pooltjes wonnen ondanks het omstreden karakter van dit WK de afgelopen week toch aan populariteit.

Zo telde Flexvoetbal.nl anderhalve week geleden nog 6000 pools, inmiddels is dat aantal toegenomen tot ongeveer 10.000. Dat is iets minder dan tijdens het EK voetbal in 2021. Het totaal aantal deelnemers ligt op ruim 100.000. Scorito zag het aantal inschrijvingen dat van het vorige EK zelfs overstijgen. Destijds deden 560.000 mensen mee, dit WK 650.000.

Voor mede-eigenaar van Flexvoetbal.nl Andries Bruinsma was deze stijging best onverwacht met het oog op de trend. Zo verwachtte hij eerder bij lange na niet tussen de 80.000 en 100.000 inschrijvingen uit te komen, het aantal mensen dat een pool invulde tijdens het vorige EK. "We hebben oud-deelnemers een mail gestuurd met de vraag of ze weer mee wilden doen. Daarop kregen we regelmatig een reactie terug, van zowel bedrijven als mensen, dat ze dit WK zouden boycotten omdat het in Qatar plaatsvond", legt Bruinsma uit.

Ook Voetbalpoules zag het aantal inschrijvingen in de afgelopen week toenemen. Namen anderhalve week geleden nog zo’n 87.000 mensen deel aan een pool op die website, inmiddels staat de teller op de website op ruim 192.000. Eigenaar Jeroen Klarenbeek ging er eerder al van uit dat het aantal deelnemers nog kon verdubbelen. Het aantal deelnemers ligt dit WK wel onder het aantal inschrijvingen van het EK, toen deden 216.000 mensen mee.

Meer uit Financieel

Rabobank: storing bij online overboeken verholpen

UTRECHT (ANP) - Rabobank zegt een storing bij het online overboeken van geld te hebben verholpen. Eerder op vrijdag waarschuwde de bank klanten voor problemen bij het afronden van overboekingen. Het ging om de tweede storing in een week tijd.

1 uur geleden
Beurzen New York positief het weekend in na sterk banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn met winsten het weekend ingegaan. Beleggers zagen in het nieuwe banenrapport van de Amerikaanse overheid nieuw bewijs dat de Verenigde Staten een recessie ontlopen, ondanks de reeks renteverhogingen waarmee de Federal Reserve de hoge inflatie bestrijdt.

1 uur geleden
Krant: leidinggevenden OpenAI bezorgd over gedrag topman

WASHINGTON (ANP) - Een groep leidinggevenden bij OpenAI uitte voor het plotse ontslag van topman Sam Altman zorgen over zijn gedrag. Ze spraken van psychologisch misbruik dat voor chaos en vertragingen zorgde binnen de start-up in kunstmatige intelligentie, schrijft The Washington Post op basis van ingewijden. Altman zou volgens de managers mensen tegen elkaar hebben uitgespeeld op een manier die voor een verziekte werksfeer zorgde, schrijft de krant.

2 uur geleden
Akkoord binnen EU over weren Russisch gas uit pijpleidingen

BRUSSEL (ANP) - EU-landen en het Europees Parlement zijn het eens geworden over nieuwe regels die het voor lidstaten mogelijk maken om Russisch gas te weren uit hun nationale pijpleidingen. Op die manier wil de Europese Unie zich kunnen verdedigen tegen de inzet van gas als economisch wapen door de Russen.

2 uur geleden
OPEC-chef aan leden: wijs afspraken tegen fossiele brandstof af

DUBAI (ANP/BLOOMBERG) - De landen die lid zijn van oliekartel OPEC zouden niet moeten instemmen met plannen die gericht zijn tegen fossiele brandstoffen. Die oproep heeft secretaris-generaal Haitham Al Ghais van het kartel gedaan in een brief aan dertien lidstaten. Die zijn bijeen op de klimaattop in Dubai.

4 uur geleden
Bouwbedrijven slepen Schiphol voor de rechter om bouw A-pier

NIEUWEGEIN (ANP) - Bouwbedrijven Ballast Nedam en TAV klagen Schiphol aan om een langslepend conflict rond de onafgemaakte bouwklus voor een nieuwe pier. De twee bouwers zouden de A-pier bouwen, maar werden na vertragingen en kostenoverschrijdingen van het project afgehaald. Dat vinden die bedrijven onterecht. In de dagvaarding eisen Ballast Nedam en TAV onder andere nog geld voor onderaannemers en leveranciers.

4 uur geleden
Bloomberg: toezichthouder VS bekijkt Microsoft-belang in OpenAI

WASHINGTON (ANP) - Ook een Amerikaanse toezichthouder kijkt kritisch naar investeringen van Microsoft in OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT. Het gaat om een verkennend onderzoek van marktwaakhond FTC dat nog geen formele status heeft, meldt persbureau Bloomberg op basis van een ingewijde.

5 uur geleden