Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Online ruim 32.000 condoleances geplaatst voor Peter R. de Vries

Online ruim 32.000 condoleances geplaatst voor Peter R. de Vries

APELDOORN (ANP) - Het online condoleanceregister condoleance.nl voor Peter R. de Vries is tot woensdagmiddag ruim 32.000 keer getekend. Veel ondertekenaars prijzen de misdaadjournalist om zijn moed en rechtvaardigheidsgevoel. Bijna iedereen uit afschuw over 'de laffe daad', aan de gevolgen waarvan De Vries vorige week overleed.

De Grote Kerk in Apeldoorn opent woensdag van 16.00 tot 20.00 uur de deuren om mensen de gelegenheid te geven persoonlijk een condoleanceregister te tekenen. Het kerkbestuur doet dat volgens een woordvoerder omdat niet iedereen in de gelegenheid is naar de Westerkerk of de Nicolaasbasiliek in Amsterdam te reizen. Bovendien zal het in theater Carré in de hoofdstad erg druk worden en is er misschien niet voldoende gelegenheid om iedereen te ontvangen. Het is niet de bedoeling dat bezoekers bloemen, kaarsen of andere rouwbetuigingen achterlaten in de Apeldoornse kerk. Het condoleanceregister wordt na woensdag aangeboden aan de familie van De Vries.

Verschillende gemeenten hebben in het gemeentehuis een condoleanceregister neergelegd, onder andere zijn geboorteplaats Aalsmeer. Die gemeente heeft van een tegel in de Zijdstraat met de handtekening van Peter R. de Vries een herdenkplek gemaakt. Het gemeentebestuur legde daar ook bloemen. In Eindhoven heeft burgemeester John Jorritsma het register als eerste getekend. In de hal van het Eindhovense stadhuis is naast het register een herdenkingsplek ingericht. In plaatsen als Nieuwegein, Den Helder en Haarlem zijn op straat spontaan herdenkingsplekken ontstaan waar mensen bloemen leggen en kaarsjes aansteken.

Meer uit Binnenland

Grote brand in schuur op Texel

OOSTEREND (ANP) - In een schuur in Oosterend op het eiland Texel is in de nacht van zaterdag op zondag een grote brand uitgebroken. Brandweereenheden van het vasteland zijn opgeroepen om de eenheden op het eiland te ondersteunen, laat de veiligheidsregio weten.

35 minuten geleden
Caroline van der Plas ziet af van medley met De Bevers in Ahoy

ROTTERDAM (ANP) - Caroline van der Plas ziet op het laatste moment af van het zingen van een boerenmedley in Rotterdam Ahoy tijdens De Bevers Live, met John de Bever. De twee schietpartijen in Rotterdam waren voor de BBB-leider aanleiding om niet meer mee te doen aan de twee concerten.

6 uur geleden
Nabestaanden schietpartijen Rotterdam willen geen stille tocht

ROTTERDAM (ANP) - De directe nabestaanden van de slachtoffers die donderdag zijn omgekomen bij de twee schietpartijen in Rotterdam willen geen stille tocht. Dat zei Rosa Jansen van Slachtofferhulp Nederland zaterdagavond in EenVandaag. Ook vragen de nabestaanden mensen die iets willen organiseren, dat in samenspraak met de nabestaanden te doen, aldus Jansen.

7 uur geleden
Nog drie verdachten opgepakt na mogelijk schietincident Coevorden

COEVORDEN (ANP) - De politie heeft nog drie mannen aangehouden na een mogelijk schietincident in Coevorden zaterdagochtend. Onder hen is de vermoedelijke schutter. De drie zijn overgebracht naar het bureau voor verhoor. Eerder op zaterdag pakte de politie al een minderjarige jongen op.

8 uur geleden
Ruim 340.000 vogels gespot bij vogeltelling, spreeuw bovenaan

ZEIST (ANP) - Tijdens de jaarlijkse internationale vogeltelling hebben liefhebbers zaterdag ruim 340.000 vogels gespot. Volgens Vogelbescherming Nederland zijn er "zeker geen records" gebroken, maar is de uitslag gezien de weersomstandigheden "niet slecht". Zoals vaker staat de spreeuw in ons land bovenaan de tellijst, met ruim 77.000 exemplaren.

9 uur geleden
Streefbedrag van 60.000 euro binnen voor nabestaanden schietpartij

ROTTERDAM (ANP) - Het streefbedrag van 60.000 euro voor de familie van de 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter die omkwamen door de schietpartij in Rotterdam, is gehaald. De actie op de site GoFundMe was vrijdag opgezet door een bekende van de familie.

10 uur geleden
Nabestaanden schietpartij: verlies zorgt voor zwart gat in harten

ROTTERDAM (ANP) - De nabestaanden van de moeder en dochter die donderdag zijn omgekomen bij een van de twee schietpartijen in Rotterdam kunnen de dood van hun naasten nog niet bevatten. "We zijn intens verdrietig door het overlijden van twee volstrekt onschuldige mensen die niemand kwaad deden", zeggen ze in een verklaring die is verspreid door de organisatie Namens de Familie. "Het zorgt voor een zwart gat in onze harten."

10 uur geleden