Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Online energiecontract afsluiten bij Greenchoice kan even niet

Online energiecontract afsluiten bij Greenchoice kan even niet

ROTTERDAM (ANP) - Energieleverancier Greenchoice is tijdelijk gestopt met de mogelijkheid om online een contract voor gas en elektra af te sluiten. Door de plotse stijgingen van gas- en elektriciteitsprijzen is het risicovol om te veel nieuwe klanten aan te nemen, legt een woordvoerder uit. Wie toch een nieuw contract bij de leverancier wil afsluiten, kan dat alleen nog maar telefonisch doen.

Greenchoice deed de ingreep eerder deze week. De energieleverancier, die zich laat voorstaan op zijn groene karakter, is voorlopig ook niet op vergelijkingssites te vinden. Bij prijsvergelijker Independer is het sowieso tijdelijk niet mogelijk om aanbieders van gas en licht te vergelijken vanwege de hoge prijzen, zo staat op de site.

Onlangs bereikte de prijs voor gas een nieuwe recordhoogte en ook elektriciteit stijgt hard mee. Plotse stijgingen brengen volgens Greenchoice moeilijkheden met zich mee bij het aannemen van nieuwe klanten. Voor ieder nieuw contract moet het bedrijf gas en elektriciteit inkopen. Normaal gesproken zijn de prijzen daarvoor redelijk voorspelbaar, maar nu zijn er zulke sterke schommelingen dat het voor inkopers onzeker is wat dit per nieuwe klant kost.

Wettelijk is een klantenstop door energieleveranciers verboden. Greenchoice laat via zijn site weten dat nieuwe contracten telefonisch af te sluiten zijn, meldt de zegsman. Het bedrijf heeft bijna 600.000 particuliere klanten, naast enkele tienduizenden zakelijke afnemers. Zij hoeven volgens de woordvoerder niet te vrezen voor problemen bij hun leverancier. "Laten we vooropstellen dat we een financieel gezond bedrijf zijn. Maar dat moet ook zo blijven, dat is nu het punt."

Meer uit Financieel

Chipbedrijf Besi onderaan in licht lagere AEX

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging woensdag licht omlaag onder aanvoering van Besi. Beleggers waren niet onder de indruk van de presentatie die het chipbedrijf woensdag hield tijdens zijn investeerdersdag en stuurden het aandeel 6 procent omlaag.

23 minuten geleden
Zara-moeder voert winst op door grotere winkels en hogere prijzen

A CORUÑA (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het moederbedrijf van kledingketen Zara heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar de winst opgevoerd. Inditex, dat ook achter merken als Bershka, Massimo Dutti en Stradivarius zit, verhoogde de prijzen voor zijn kleding. Maar het Spaanse modeconcern bespaarde ook op de kosten door zich op minder, maar grotere winkels te concentreren. Daardoor gingen de kosten per verkocht kledingstuk omlaag.

1 uur geleden
Uber opent nieuw hoofdkantoor in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Taxi-app Uber heeft woensdag zijn nieuwe hoofdkantoor geopend in het Tripolis Park, in Amsterdam-Zuid. Het Amerikaanse bedrijf heeft daar nu meer dan duizend werknemers en er is ruimte voor nog eens duizend medewerkers in het gebouw.

1 uur geleden
Aandacht voor Chinese export en centrale banken op beurzen

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht woensdag onder meer uit naar de Chinese export, die een scherpe daling liet zien. Ook blijven de markten vooral in de greep van de rentebesluiten van de Amerikaanse en Europese centrale banken, die volgende week op het programma staan.

1 uur geleden
Aziatische beurzen gemengd na tegenvallende Chinese export

SHANGHAI (ANP) - De Aziatische beurzen lieten woensdag een gemengd beeld zien. Beleggers reageerden op tegenvallende handelscijfers uit China. Die wakkerden echter wel de hoop aan op meer maatregelen van de Chinese autoriteiten om de economie te ondersteunen. Zo deden berichten de ronde dat Beijing de grootste banken van het land heeft gevraagd de spaarrentes te verlagen in een poging het haperende economische herstel aan te jagen. Die stap zou een indicatie kunnen zijn dat de Chinese centrale bank overweegt om de officiële rentetarieven te verlagen.

2 uur geleden
Consumenten besteden meer aan diensten en minder aan goederen

DEN HAAG (ANP) - Consumenten hebben in april iets meer besteed dan een jaar eerder. Net als in voorgaande maanden hebben ze meer uitgegeven aan diensten, maar minder aan goederen, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Huishoudens hebben vooral minder spullen voor woninginrichting, elektrische apparaten, kleding en schoenen gekocht. Ook voedingsmiddelen, dranken en tabak werden minder gekocht.

3 uur geleden
Koperdiefstal op zonneparken neemt toe, enorme schade en kosten

DEN HAAG (ANP) - Parken met zonnepanelen worden de laatste tijd steeds vaker slachtoffer van koperdieven met enorme schade en kosten tot gevolg. De koperprijs staat op een hoog niveau wat diefstal interessant maakt. Holland Solar beaamt het toenemende aantal koperdiefstallen. "We horen het veel van onze leden. Het begint echt een probleem te worden", stelt de brancheorganisatie voor bedrijven actief met zonne-energie.

3 uur geleden