Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Onjuiste berichten circuleren op sociale media over 2 vakjes rood

Onjuiste berichten circuleren op sociale media over 2 vakjes rood

DEN HAAG (ANP) - Er gaan op sociale media berichten rond dat mensen die gaan stemmen op GroenLinks-PvdA in het stemhok twee bolletjes rood moeten maken in plaats van een. "Niet juist", waarschuwt het ministerie van Binnenlandse Zaken woensdag desgevraagd. "Voor een geldige stem moet je één bolletje rood kleuren", aldus het ministerie in een verklaring.

Op WhatsApp, X en andere sociale media gaan berichten in meerdere varianten rond. Zo schrijft iemand: "Wil je #GroenLinks-PvdA stemmen vandaag? Let dan goed op dat je twee bolletjes rood moet kleuren. Dit i.v.m. de gecombineerde lijst." Bij deze Tweede Kamerverkiezingen vormen GroenLinks en de PvdA één lijst.

Het ministerie waarschuwt echter: "Als je twee bolletjes rood kleurt, is je stem ongeldig. Deze bewering is dus onjuist. Je stem is alleen geldig als je één bolletje rood kleurt." De berichten op sociale media lijken erop gericht mensen te misleiden, zodat ze een ongeldige stem uitbrengen.

Meer uit Politiek

CDA-leider Bontenbal mist visie en leiderschap in akkoord

DEN HAAG (ANP) - Hoewel in het akkoord van PVV, VVD, NSC en BBB "een aantal dingen staan die wij goed vinden", mist CDA-leider Henri Bontenbal "heel erg visie en leiderschap", zei hij donderdag. "En het ontbreekt erg aan gemeenschapszin in dat akkoord. Dus dat vind ik erg jammer."

2 minuten geleden
JA21 positief over asielplannen, wel bezorgd over lastenverzwaring

DEN HAAG (ANP) - JA21-fractievoorzitter Joost Eerdmans is "positief gestemd over noodzakelijke plannen voor asiel, migratie, klimaat/energie en de middenklasse", zegt hij op X over het voorlopige coalitieakkoord. Wel maakt de partij zich zorgen over nieuwe aangekondigde lastenverzwaringen, bijvoorbeeld op vliegen en plastic.

11 minuten geleden
GroenLinks-PvdA-leider Timmermans: verbijsterd over Omtzigt

DEN HAAG (ANP) - Frans Timmermans van GroenLinks-PvdA is "echt verbijsterd" dat Pieter Omtzigt van NSC is meegegaan in het akkoord met PVV, VVD en BBB, zei hij donderdag. Dat akkoord is naar zijn mening "rampzalig voor Nederland".

21 minuten geleden
Ouwehand (PvdD): donkere dag voor Nederland

DEN HAAG (ANP) - Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren) noemt het een "donkere dag voor Nederland". "Radicaalrechtse partijen hebben niks te zoeken in het centrum van de macht", zegt ze op X over de aangekondigde coalitie tussen PVV, VVD, NSC en BBB.

23 minuten geleden
Volt vindt nieuw kabinet nationalistisch keerpunt

DEN HAAG (ANP) - Volt-leider Laurens Dassen noemt de coalitie van PVV, VVD, NSC en BBB een "nationalistisch keerpunt". Nu er een kabinet komt met de PVV "hebben de VVD en NSC de abnormale ideeën van Geert Wilders normaal gemaakt", aldus Dassen op X.

46 minuten geleden
SP-leider Dijk ziet kabinet voor 'rijk rechts'

DEN HAAG (ANP) - SP-leider Jimmy Dijk ziet niet hoe het voorlopige coalitieakkoord "de sociale vooruitgang gaat bieden die mensen en ons land nodig hebben". Dijk verwacht dat een kabinet van PVV, VVD, NSC en BBB er zal zijn voor "rijk rechts".

56 minuten geleden
Jetten ziet vooral 'luchtkastelen op drijfzand' in regeerakkoord

DEN HAAG (ANP) - D66-leider Rob Jetten noemt het zojuist gepresenteerde voorlopige regeerakkoord een akkoord dat vol staat "met luchtkastelen op financieel drijfzand". Jetten vindt de samenwerking tussen PVV, NSC, VVD en BBB een "wankele coalitie", met een akkoord dat geen antwoord biedt op de problemen van veel mensen. "Niet voor het onderwijs, het klimaat, de zorg en de woningbouw. Het is een akkoord dat Nederland terug achter de dijken plaatst en met minder samenwerking in de EU."

1 uur geleden