Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ongewoon zonnig weer verwacht tijdens inauguratie Joe Biden

Ongewoon zonnig weer verwacht tijdens inauguratie Joe Biden

WASHINGTON (ANP) - Tijdens de inauguratie van Joe Biden, woensdag in Washington, schijnt hoogstwaarschijnlijk de zon. Dat zou voor het eerst in drie decennia zijn bij een inauguratie, bericht CNN.

De temperatuur zal rond de 4 à 5 graden liggen als Biden bij het Capitool wordt ingezworen als de 46e president van de Verenigde Staten. Verder zal er een windje waaien, waardoor het kouder zal aanvoelen.

Het is ongewoon dat de zon schijnt als de nieuwe Amerikaanse president officieel wordt benoemd. De huidige, aftredende president Donald Trump had tijdens zijn inwijding in 2016 te maken met koud weer en regen. Daarvoor was het bewolkt, koud en regende of sneeuwde het tijdens het inzweren van de presidenten Barack Obama en zijn voorganger George W. Bush. In 1993 scheen de zon voor het laatst tijdens een inauguratie. Toen werd Bill Clinton voor het eerst als president ingezworen.

Het meest slechte weer was ongetwijfeld tijdens de inwijding van president William Henry Harrison in 1841. Hij stond twee uur lang zonder jas en hoed in de ijskou, terwijl het bewolkt en winderig was. Direct na de inauguratie kreeg hij een longontsteking, waaraan hij overleed. Harrison regeerde slechts 32 dagen en werd daarmee de kortstzittende president van de VS ooit.

Meer uit Buitenland

EU gaf in 2021 record aantal verblijfsvergunningen wegens werk af

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen hebben vorig jaar gezamenlijk 2,95 miljoen eerste verblijfsvergunningen afgegeven aan burgers van buiten de EU. Dat is volgens het Europese statistiekbureau Eurostat een stijging van 693.700, oftewel 31 procent, ten opzichte van 2020. Het aantal verblijfsvergunningen vanwege werk bereikte een recordhoogte van 1,3 miljoen, ofwel bijna de helft (45 procent) van alle toegekende verblijfsvergunningen.

39 minuten geleden
Dodental loopt op na recordhoeveelheid regen in Zuid-Korea

SEOUL (ANP/RTR) - De recordhoeveelheid regen in Seoul en omgeving heeft zeker negen mensen het leven gekost, bericht het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap. Het noodweer gaat gepaard met overstromingen, aardverschuivingen en stroomstoringen.

1 uur geleden
Turkije gaat voor kust weer naar olie en gas boren

ANKARA (ANP/AFP) - Turkije stuurt een nieuw onderzoeksschip bij Antalya de zee op om 55 kilometer voor de kust proefboringen naar olie en gas te doen. President Erdogan stelt dat zijn land voor boringen van niemand toestemming nodig heeft. Volgens algemene internationale regels heeft een land vanaf de kust een eigen kuststrook van maximaal 22,2 kilometer. Dit is de territoriale zone. De zee en de bodem behoren tot de kuststaat.

1 uur geleden
Keulse Dom komt in het donker te staan om energie te sparen

KEULEN (ANP/DPA) - De beroemde kathedraal van Keulen, de Dom, komt 's nachts voortaan in het donker te staan om elektriciteit te besparen. Het stadsbestuur heeft besloten de schijnwerpers uit te zetten omdat Duitsland minder Russisch gas krijgt sinds de Russische invasie in Oekraïne.

2 uur geleden
Motown-songwriter Lamont Dozier (81) overleden

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse songwriter Lamont Dozier is overleden. Hij is 81 jaar geworden, heeft zijn zoon dinsdag bekendgemaakt. De doodsoorzaak is niet bekend.

4 uur geleden
Premier Estland: geen Russische toeristen meer in Europese Unie

TALLINN (ANP/RTR) - De premier van Estland wil geen Russische toeristen meer in de Europese Unie als straf voor de bloedige Russische invasie in Oekraïne. Regeringsleidster Kaja Kallas roept op de afgifte van toeristenvisa aan Russen te stoppen.

4 uur geleden
VS schrappen 'wrede' antimigratiemaatregel Trump

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Verenigde Staten hebben een antimigratiemaatregel van de vorige president Donald Trump geschrapt, die door critici als wreed werd bestempeld. Asielzoekers hoeven niet meer in Mexico te wachten terwijl hun aanvraag bij de rechter loopt.

5 uur geleden