Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ongewoon zonnig weer verwacht tijdens inauguratie Joe Biden

Ongewoon zonnig weer verwacht tijdens inauguratie Joe Biden

WASHINGTON (ANP) - Tijdens de inauguratie van Joe Biden, woensdag in Washington, schijnt hoogstwaarschijnlijk de zon. Dat zou voor het eerst in drie decennia zijn bij een inauguratie, bericht CNN.

De temperatuur zal rond de 4 à 5 graden liggen als Biden bij het Capitool wordt ingezworen als de 46e president van de Verenigde Staten. Verder zal er een windje waaien, waardoor het kouder zal aanvoelen.

Het is ongewoon dat de zon schijnt als de nieuwe Amerikaanse president officieel wordt benoemd. De huidige, aftredende president Donald Trump had tijdens zijn inwijding in 2016 te maken met koud weer en regen. Daarvoor was het bewolkt, koud en regende of sneeuwde het tijdens het inzweren van de presidenten Barack Obama en zijn voorganger George W. Bush. In 1993 scheen de zon voor het laatst tijdens een inauguratie. Toen werd Bill Clinton voor het eerst als president ingezworen.

Het meest slechte weer was ongetwijfeld tijdens de inwijding van president William Henry Harrison in 1841. Hij stond twee uur lang zonder jas en hoed in de ijskou, terwijl het bewolkt en winderig was. Direct na de inauguratie kreeg hij een longontsteking, waaraan hij overleed. Harrison regeerde slechts 32 dagen en werd daarmee de kortstzittende president van de VS ooit.

Meer uit Buitenland

Duitse oud-leider Schröder voor onderhandeling Westen en Poetin

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse oud-bondskanselier Gerhard Schröder denkt dat zijn vriendschap met de Russische president Vladimir Poetin kan helpen bij het beëindigen van de oorlog in Oekraïne. Hij vindt dat het Westen met Poetin moet onderhandelen.

2 uur geleden
Japan heeft weer contact met maanlander

TOKIO (ANP) - De lander die Japan eind januari op de maan zette, heeft ook de tweede maannacht doorstaan. Maanlander SLIM (Smart Lander for Investigating Moon) heeft nieuwe beelden naar aarde gestuurd, zo laat het Japanse ruimtevaartprogramma JAXA donderdag weten.

7 uur geleden
Amerikaanse oud-senator Joe Lieberman (82) overleden

NEW YORK (ANP) - De voormalige Amerikaanse senator en vicepresidentskandidaat Joe Lieberman is overleden. Volgens zijn familie werden complicaties na een val hem fataal. Hij werd 82 jaar oud.

9 uur geleden
Twee lichamen geborgen na brugongeluk Baltimore

BALTIMORE (ANP/RTR) - Bij de zoekactie naar vermisten bij het brugongeluk in Baltimore zijn twee lichamen geborgen, hebben de autoriteiten bekendgemaakt. Vier anderen worden nog vermist.

12 uur geleden
Amerikaanse oud-senator Joe Lieberman (82) overleden

NEW YORK (ANP/RTR) - De voormalige Amerikaanse senator en vicepresidentskandidaat Joe Lieberman is overleden. Volgens zijn familie werden complicaties na een val hem fataal. Hij werd 82 jaar oud.

12 uur geleden
Tsjechië: EU-politici kregen geld uit Russisch propagandanetwerk

PRAAG/BRUSSEL (ANP/AFP) - De Tsjechische inlichtingendiensten hebben een netwerk opgerold dat Russische propaganda verspreidde in Europa. Dat deed het met geld uit Moskou, zegt de Tsjechische premier Petr Fiala. Er zouden ook Europese politici betaald zijn. Nieuwssite Denik N noemt FVD-voorman Thierry Baudet en FVD-Europarlementariër Marcel de Graaff als betrokkenen.

13 uur geleden
Oppositiekandidaat Faye wint verkiezingen Senegal overtuigend

DAKAR (ANP/AFP/RTR) - De oppositiekandidaat Bassirou Diomaye Faye heeft met 54,28 procent overtuigend de Senegalese presidentsverkiezingen van vorige week zondag gewonnen, melden de autoriteiten. Dat betekent dat er geen tweede ronde nodig is en dat Faye president zal worden.

15 uur geleden