Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ongeveer 20.000 wandelaars op pad voor Alternatieve Vierdaagse

Ongeveer 20.000 wandelaars op pad voor Alternatieve Vierdaagse

NIJMEGEN (ANP) - Ongeveer 20.000 wandelaars gaan dinsdag op pad om het eerste parcours van de Alternatieve Vierdaagse af te leggen. De Alternatieve Vierdaagse komt in de plaats van de traditionele Vierdaagse, die voor de tweede keer is afgelast vanwege de coronacrisis. Ook in het buitenland lopen militairen en particulieren mee met de Alternatieve Vierdaagse.

Alternatieve Vierdaagselopers hebben een app op hun mobiele telefoon, die elke dag een route vanuit een zelfgekozen startplaats laat zien. Via de app wordt bijgehouden of de loper het gekozen aantal kilometers aflegt. Het is om groepsvorming te voorkomen niet de bedoeling dat de wandelaars toch allemaal in en rond Nijmegen gaan lopen. Stichting De 4Daagse waarschuwt ook dat op de gebruikelijke Vierdaagseroutes niets is georganiseerd. Dus geen wegafzettingen, toiletten of medische hulpposten. Er zijn hier en daar wel Vierdaagsefestiviteiten.

Bij de Alternatieve Vierdaagse van vorig jaar bleek dat met name de Zevenheuvelenweg in Groesbeek, gewoonlijk de derde dag van de Vierdaagse, erg in trek was. Ook kwamen veel wandelaars op vrijdag binnen via de Sint Annastraat in Nijmegen, de feestelijke Via Gladiola van de normale Vierdaagse.

De Vierdaagseweek gaat niet ongemerkt voorbij aan de regio Nijmegen. In de stad zijn elke dag toch optredens en concerten. Op de website vierdaagsefeesten.nl is te lezen welke coronamaatregelen daarvoor gelden. Het bestuur van Stichting De 4Daagse deelt dinsdag en donderdag bossen gladiolen uit aan omwonenden van de Wedren, de start- en finishplaats van de Vierdaagse. Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen loopt woensdag mee met de Pride Walk op Roze Woensdag, de dag dat de Vierdaagse aandacht besteed aan de lhbti+-gemeenschap.

Meer uit Binnenland

Opnieuw explosie in Rotterdam, geen gewonden

ROTTERDAM (ANP) - Bij een theehuis op de Schiedamseweg in Rotterdam-West is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Er zijn geen gewonden gevallen, zegt de politie. Wel raakte de voordeur beschadigd door de ontploffing, die rond 03.00 uur plaatsvond.

13 minuten geleden
Marengoproces gaat verder met pleidooi in zaak Saïd R.

AMSTERDAM (ANP) - Het omvangrijke liquidatieproces Marengo gaat verder met het pleidooi in de zaak van Saïd R. Tegen deze vermeende rechterhand van hoofdverdachte Ridouan Taghi is (eveneens) een levenslange gevangenisstraf geëist. Vanaf dinsdag is het aan de advocaten van R. om hun visie op de zaak te geven. Zij hebben daar vier tot vijf dagen voor ingepland.

3 uur geleden
Passagiers veerboot terug naar Ameland na problemen in Holwerd

HOLWERD (ANP) - Het deel van de passagiers dat maandag niet van de veerboot van Ameland naar het vasteland kon komen, door problemen met de autobrug in de haven van Holwerd, is teruggebracht naar het waddeneiland en ondergebracht in een noodopvanglocatie. Ook alle passagiers van een tweede boot, die door de problemen met de autobrug al voor aankomst bij het vasteland omkeerde, zullen een extra nacht op Ameland moeten doorbrengen.

4 uur geleden
Derde aanhouding voor dodelijke steekpartij festival Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft een derde verdachte opgepakt voor de dodelijke steekpartij van zondagavond op festival Solid Grooves in Amsterdam. Het gaat om een 20-jarige man uit Amsterdam. In totaal werden drie mensen neergestoken, een 21-jarige man uit Diemen overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

7 uur geleden
Vader en zoon aangehouden na mishandeling feesttent Waspik

WASPIK (ANP) - De politie heeft twee mannen uit Tilburg aangehouden op verdenking van mishandeling. De verdachten, een 56-jarige man en zijn 33-jarige zoon, zouden een beveiliger hebben mishandeld tijdens een evenement in Waspik. Het incident gebeurde in en rond een feesttent in de Brabantse plaats. Beide verdachten zitten nog vast.

15 uur geleden
Amsterdam sluit alle panden Suri-Change, ook pand Den Haag dicht

AMSTERDAM/DEN HAAG/ROTTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam heeft besloten alle in gebruik zijnde panden van de Surinaamse geldwisselketen Suri-Change in de stad te sluiten na ontploffingen bij vestigingen. Eerder op maandag werd al bekend dat ook in Den Haag een vestiging sluit, Rotterdam nam eenzelfde maatregel op zondag.

15 uur geleden
Voldoende zonneschijn op eerste dag meteorologische zomer

HOUTEN (ANP) - De meteorologische zomer begint dit jaar vrij zonnig, meldt Weeronline. Wel is er op de eerste zomerdag, donderdag 1 juni, sprake van grote temperatuurverschillen in het land. In het Waddengebied wordt het niet warmer dan 15 graden. Wat meer naar het oosten en zuiden toe en in de Randstad staan waarden tussen 19 en 22 graden op het programma.

15 uur geleden