Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ongeveer 13.000 nieuwe coronabesmettingen

Ongeveer 13.000 nieuwe coronabesmettingen

BILTHOVEN (ANP) - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) komt dinsdag weer met zijn wekelijkse cijfers over de uitbraak van het coronavirus in Nederland. Het instituut meldt dan hoe vaak het virus in de afgelopen week is vastgesteld, hoeveel mensen in een ziekenhuis zijn opgenomen en hoeveel patiënten zijn overleden. Dat het aantal besmettingen hard oploopt, staat vast. Waarschijnlijk zijn in de afgelopen week meer dan 13.000 nieuwe coronagevallen vastgesteld.

Vorige week meldde het RIVM 8265 positieve tests in de zeven dagen ervoor.

Het aantal geregistreerde besmettingen breekt de afgelopen week record na record. Tussen zondagochtend en maandagochtend werden voor het eerst meer dan 2000 positieve tests geregistreerd. In de zes dagen van dinsdag tot maandag steeg het aantal besmettingen met 11.095. Zeker honderd mensen zijn in een ziekenhuis opgenomen en minstens veertien patiënten zijn overleden.

Amsterdam telt de afgelopen week de meeste besmettingen. Tussen dinsdag en maandag is het virus daar 1702 keer vastgesteld. Daarna volgen Rotterdam met 954 nieuwe gevallen en Den Haag met 787 positieve tests. Andere gemeenten met veel nieuwe besmettingen zijn Utrecht, Nijmegen, Groningen, Leiden, Almere, Eindhoven en Haarlemmermeer.

Amsterdam en Rotterdam hebben de meeste ziekenhuisopnames geregistreerd. In Den Haag zijn vier mensen overleden, het hoogste aantal van de afgelopen week. Rotterdam en Venlo tellen twee sterfgevallen.

Het officiële aantal besmettingen staat nu op 95.995. Dat cijfer kan op woensdag of donderdag de grens van 100.000 doorbreken. In Amsterdam komt het totaal aantal besmettingen dinsdag waarschijnlijk boven de 10.000 uit. Op maandag stond de teller daar op 9962.

Sinds het begin van de uitbraak zijn 12.435 mensen in Nederland in een ziekenhuis opgenomen en 6281 aan het coronavirus overleden.

Meer uit Binnenland

Tweede Kamer wil verzorgingshuis terug voor ouderen

DEN HAAG (ANP) - Ouderen moeten weer naar een soort zorgvoorziening kunnen tussen thuis en het verpleeghuis. Een meerderheid van de Tweede Kamer steunde dinsdag een oproep aan het volgende kabinet om "werk te maken" van de herintroductie van zogenoemde verzorgingshuizen.

1 uur geleden
IKNL: steeds meer geld gaat naar kankermedicijnen

UTRECHT (ANP) - Steeds meer geld gaat naar kankermedicijnen, meldt het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) dinsdag. In 2012 ging een kwart van het totale geneesmiddelenbudget naar middelen tegen kanker. In 2021 was dat meer dan de helft van de totale uitgaven. En de hoogte van het totale geneesmiddelenbudget stijgt ook.

1 uur geleden
BBB-gedeputeerde Van den Berg in Flevoland stapt op na kritiek

LELYSTAD (ANP) - BBB-gedeputeerde Jurie van den Berg in de provincie Flevoland is opgestapt. Dat heeft een woordvoerder van de griffie in Flevoland gemeld. Van den Berg stond zwaar onder druk. Volgens oppositiepartij Sterk Lokaal Flevoland kende de BBB-gedeputeerde uit Urk de bestuurlijke procedures niet en miste hij dossierkennis.

2 uur geleden
Dode en twee vermisten door omslaan boot bij Dinteloord

DINTELOORD (ANP) - Bij Dinteloord is dinsdagmiddag een persoon om het leven gekomen doordat de boot waarin het slachtoffer zat was omgeslagen. Naar twee andere opvarenden wordt nog "met man en macht gezocht", meldt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Over de identiteit van het overleden slachtoffer is nog niets bekendgemaakt.

2 uur geleden
73 klimaatdemonstranten aangehouden voor blokkade A12

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft dinsdag 73 klimaatdemonstranten opgepakt op de A12 in Den Haag. Ze gingen rond 12.00 uur de weg op en liepen onder meer door naar de tunnelbak. Onder de aangehouden personen zat ook een minderjarige, meldt de politie. Alle 73 zijn aangehouden voor het overtreden van de Wet Openbare Manifestaties (WOM). Rond 15.30 uur was de weg weer open voor verkeer, aldus de politie.

3 uur geleden
BBB gaat definitief tegen spreidingswet stemmen

DEN HAAG (ANP) - De wijzigingsvoorstellen van BBB voor de spreidingswet zijn door een Kamermeerderheid verworpen. Voor de stemmingen herhaalde BBB-voorvrouw Caroline van der Plas dat haar fractie daarom tegen de wet gaat stemmen, die asielzoekers eerlijk over gemeenten moet verdelen. De wet heeft daarmee wel in de Tweede Kamer voldoende steun, maar krijgt hoogstwaarschijnlijk in de Eerste Kamer geen meerderheid.

3 uur geleden
Verdeeld EU-parlement laat Wopke Hoekstra nog extra dag wachten

STRAATSBURG (ANP) - Wopke Hoekstra krijgt ook dinsdag niet te horen of hij op de steun van het Europees Parlement kan rekenen om klimaatman van de Europese Commissie te worden. De sociaaldemocraten en de groenen zijn nog niet overtuigd, en op hun goedkeuring is hij wel aangewezen.

4 uur geleden