Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ongevaccineerd personeel kost United Airlines miljoenen

Ongevaccineerd personeel kost United Airlines miljoenen

FORT WORTH (ANP/BLOOMBERG) - United Airlines is iedere twee weken 1,4 miljoen dollar kwijt aan betaald verlof voor werknemers die zich niet kunnen of willen laten vaccineren tegen Covid-19. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij wilde van de rechter toestemming om deze medewerkers met onbetaald verlof te sturen en wees op de kosten, maar dat betoog haalde niets uit.

De vliegmaatschappij, met zo'n 74.000 werknemers, wil ongevaccineerd personeel al langer onbetaald thuis laten. Een groep medewerkers verzette zich daartegen bij de rechter. In afwachting van een definitieve uitspraak verbood de rechtbank in het Texaanse Fort Worth United Airlines voorlopig om werknemers die om medische of religieuze redenen het coronavaccin weigeren met onbetaald verlof te sturen.

Dat verbod, dat zeker tot deze week zou gelden, is nu tot 8 november verlengd. De rechter vreesde dat honderden werknemers anders "tegen hun religieuze overtuigingen of medische voorschriften in gedwongen worden om zich te laten vaccineren". United Airlines betoogt dat het deze werknemers wel thuis moet laten, omdat hun collega's "weigeren hun gezondheid op het spel te zetten" door met ongevaccineerde cabinemedewerkers of piloten te werken.

Meer uit Financieel

Drukke beursweek met rentebesluiten Fed en ECB

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers maken zich op voor een drukke beursweek met rentebesluiten van de Amerikaanse Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB). De twee banken houden naar verwachting de rente opnieuw onveranderd. Op de financiële markten wordt gespeculeerd dat de rente in de Verenigde Staten en de eurozone komend voorjaar verlaagd zal worden nu de inflatie sterk aan het afzwakken is.

8 uur geleden
Duitse winkelbranche: kerstverkopen vallen nog tegen

BERLIJN (ANP/DPA) - De kerstverkopen bij Duitse winkelketens vallen tot dusver tegen. Dat stelt de Duitse winkelbrancheorganisatie HDE na onderzoek onder meer dan 350 winkelbedrijven. Volgens HDE gaf bijna 60 procent aan teleurgesteld te zijn over de verkopen van afgelopen week.

10 uur geleden
Nieuwe gaspijplijn maakt Servië minder afhankelijk van Rusland

BELGRADO (ANP/RTR/AFP/BLOOMBERG) - Een nieuwe gaspijplijn die zondag is geopend maakt Servië minder afhankelijk van Russisch aardgas. De pijplijn van 170 kilometer loopt van de Servische stad Niš naar de rand van de Bulgaarse hoofdstad Sofia en heeft een jaarlijkse capaciteit van 1,8 miljard kubieke meter. Dat is goed voor 60 procent van de Servische gasbehoefte.

11 uur geleden
IEA: toezeggingen klimaattop over energie-uitstoot onvoldoende

DUBAI (ANP/AFP) - De toezeggingen die tot dusver zijn gedaan op de klimaattop COP28 in Dubai zijn nog onvoldoende om de energie-gerelateerde uitstoot in 2030 voldoende te verlagen om zo de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graad. Dat zegt het Internationaal Energie Agentschap (IEA).

13 uur geleden
Topman chipbedrijf Arm: bezorgd over menselijke controle AI

CAMBRIDGE (ANP) - De topman van het grote Britse chipconcern Arm Holdings maakt zich er zorgen over dat de menselijke controle over kunstmatige intelligentie verloren kan gaan. Dat heeft Rene Haas gezegd in een interview met persbureau Bloomberg. Hij stelt dan ook dat er manieren moeten zijn om AI-systemen uit te kunnen zetten.

14 uur geleden
China wil akkoord over fossiel dat aanvaardbaar is voor iedereen

DUBAI (ANP/AFP/RTR) - China wil dat er op de klimaattop in Dubai een akkoord over fossiele brandstoffen komt dat "aanvaardbaar" is voor iedereen. "We willen allemaal samenwerken om een taal te vinden die de juiste richting geeft voor verdere inspanningen, die zoveel mogelijk inclusiviteit weerspiegelt en die ook aanvaardbaar is voor alle partijen", zei de Chinese klimaatgezant Xie Zhenhua zaterdag.

1 dag geleden
Noors staatsfonds: Tesla moet arbeidsrechten respecteren

OSLO (ANP/RTR) - De Amerikaanse autofabrikant Tesla moet fundamentele arbeidsrechten respecteren, waaronder collectieve onderhandelingen. Dat stelt het Norges Bank Investment Management, 's werelds grootste aandelenbelegger uit Noorwegen met een belang in Tesla.

1 dag geleden