Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ongeslagen reeks van PSV eindigt na veertien maanden bij NEC

NIJMEGEN (ANP) - PSV heeft na veertien maanden weer eens een competitiewedstrijd verloren. De koploper van de Eredivisie ging met 3-1 onderuit bij NEC. De laatste nederlaag dateerde van eind januari 2023 bij FC Emmen (1-0).

Regerend kampioen Feyenoord kan de achterstand op PSV zondag, bij winst op FC Utrecht, tot 7 punten verkleinen. Na dit weekeinde staan er nog zeven speelronden op het programma.

Vooraf leek niets te wijzen op de eerste nederlaag van PSV. Trainer Peter Bosz had na de voorbije interlandperiode de beschikking over nagenoeg zijn gehele selectie. Alleen aanvaller Noa Lang is nog geblesseerd. Bosz hield vast aan het basiselftal dat de vorige competitiewedstrijd van FC Twente won (1-0). Middenvelder Ismael Saibari moest daardoor genoegen nemen met een plek op de reservebank.

Penalty

PSV nam na twintig minuten de leiding. Na een steekpass van Jerdy Schouten werd de inzet van Hirving Lozano eerst nog geblokt. Johan Bakayoko had vanuit de rebound wel succes: 0-1.

NEC had het lastig, maar werd kort voor rust geholpen door Joey Veerman. De Volendammer ging bij zijn eigen zestienmetergebied in de fout en probeerde dat te herstellen. Veerman maakte daarbij echter een overtreding op Sylla Sow en zag scheidsrechter Bas Nijhuis, op advies van de videoscheidsrechter, een penalty geven. Lasse Schöne scoorde en maakte zijn eerste doelpunt van het seizoen: 1-1.

Bijzonder effectief

Kort na de pauze sloeg de thuisploeg opnieuw toe. Walter Benítez, die deze week debuteerde voor de Argentijnse ploeg, redde op een schot van Mees Hoedemakers. Kodai Sano scoorde daarna wel: 2-1.

NEC bleek bijzonder effectief. Na ruim een uur spelen gaf Brayann Pereira de bal voor. Sow schoot de bal hoog in het doel: 3-1. PSV kreeg nog een grote kans om terug te komen in de wedstrijd. Jasper Cillessen stopte in de 81e minuut echter een strafschop van Luuk de Jong.

Voor NEC was het de eerste zege op PSV sinds november 2008. PSV kan door het verlies het record van Ajax niet meer verbeteren. De Eindhovenaren bleven 42 competitiewedstrijden ongeslagen. Ajax zorgde van augustus 1994 tot december 1995 voor een langere reeks, van 52 duels.

Meer uit Voetbal

Coach Bosz ziet PSV bij PSG maximaal haalbare resultaat bereiken

PARIJS (ANP) - PSV-trainer Peter Bosz zag zijn elftal bij Paris Saint-Germain het maximaal haalbare resultaat bereiken. De coach grapte na de zwaarbevochten 1-1 "dat PSG ook weer wist waar het stond".

9 uur geleden
De Jong opgelucht na gelijkspel bij PSG: hebben het zwaar gehad

PARIJS (ANP) - Luuk de Jong was vooral opgelucht na de 1-1 van PSV bij de Franse kampioen Paris Saint-Germain. "We hebben het zwaar gehad en we hebben gestreden. We moeten blij zijn met een punt", sprak de aanvoerder van de Eindhovenaren bij Ziggo Sport.

11 uur geleden
PSV pakt in Champions League punt bij Franse kampioen PSG

PARIJS (ANP) - PSV heeft in de Champions League met de nodige moeite een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen de Franse kampioen Paris Saint-Germain. Het werd 1-1.

12 uur geleden
Real Madrid voorbij Borussia Dortmund in wervelende tweede helft

MADRID (ANP) - Real Madrid heeft in de derde speelronde van de Champions League na een wervelende tweede helft met 5-2 gewonnen van Borussia Dortmund. De Duitsers leidden bij rust nog met 2-0.

Volendam klopt FC Den Bosch en meldt zich in subtop

VOLENDAM (ANP) - FC Den Bosch heeft bij FC Volendam de tweede nederlaag van het seizoen geleden. De thuisploeg won met 3-2 dankzij een doelpunt van Elvis Manu, de oud-Feyenoorder die na een verblijf in onder meer Turkije, China en Polen begin oktober een contract tekende bij Volendam.

13 uur geleden
Reijnders helpt AC Milan met twee treffers aan eerste CL-zege

MILAAN (ANP) - Aan de hand van Tijjani Reijnders heeft AC Milan zijn eerste punten in de Champions League veroverd. Dankzij twee doelpunten van de Oranje-international won de formatie van Paulo Fonseca met 3-1 van Club Brugge. De bezoekers speelden vanaf de 40e minuut met tien man, na een rode kaart voor Raphael Onyedika.

14 uur geleden
Benfica verwacht tegen Feyenoord Sanches terug na blessure

LISSABON (ANP/RTR) - Middenvelder Renato Sanches komt mogelijk woensdag in actie voor Benfica dat het in de Champions League in eigen stadion opneemt tegen Feyenoord. Sanches, die in 2016 op zijn 18e al met Portugal een EK-finale speelde, miste zes duels van zijn club door een hamstringblessure.