Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ongeruste leden Ajax praten op 25 april over crisis bij hun club

Ongeruste leden Ajax praten op 25 april over crisis bij hun club

AMSTERDAM (ANP) - De leden van Ajax komen op 25 april vervroegd bijeen om over de crisis bij hun club te praten. De bijeenkomst is uitgeschreven door de vereniging Ajax, die in het bezit is van 73 procent van de aandelen van de recordkampioen en wordt vertegenwoordigd door de bestuursraad.

Bij veel van de ruim zevenhonderd leden van de club uit de hoofdstad is grote onrust ontstaan nadat bekend was geworden dat de raad van commissarissen algemeen directeur Alex Kroes wil ontslaan om handelen met voorkennis in het aandeel Ajax. Daarvoor is een buitengewone vergadering voor aandeelhouders uitgeschreven.

Tijdens die bijeenkomst op 21 mei worden ook de resultaten van het onderzoek van KPMG naar mogelijke belangenverstrengeling van de ontslagen directeur voetbalzaken Sven Mislintat behandeld. De accountants- en adviesorganisatie heeft volgens Ajax geen aanwijzingen gevonden dat de Duitser zich daar schuldig aan heeft gemaakt.

Machtig orgaan

Voorzitter Michael van Praag van de raad van commissarissen liet woensdag weten dat hij de leden van Ajax eerder dan op 21 mei wil bijpraten. "Ik ben beschikbaar, maar het is niet aan mij, maar aan de bestuursraad om een bijeenkomst te organiseren", zei hij. De vereniging Ajax heeft nu voor 25 april, de geboortedag van clubicoon Johan Cruijff, een bijeenkomst belegd.

Van Praag is lid van Ajax, net als Kroes. De inhoud van een brandbrief van 131 leden van de huidige nummer 6 van de Eredivisie is niet op de agenda voor de vergadering van 25 april gezet. Zij eisten afgelopen maandag in een schrijven naar de bestuursraad dat Van Praag zijn excuses aanbiedt aan de geschorste algemeen directeur Kroes. De voorzitter van de raad van commissarissen heeft volgens de 131 leden "karaktermoord met voorbedachten rade" gepleegd.

De vereniging Ajax, vertegenwoordigd door de bestuursraad, is een machtig orgaan binnen de club. Zo kan de grootaandeelhouder de raad van commissarissen naar huis sturen. De bestuursraad wil de inhoud van de bijeenkomst van 25 april gebruiken om een standpunt in te nemen op de buitengewone vergadering voor aandeelhouders van 21 mei.

Meer uit Voetbal

Willem II-aanvoerder Heerkens dolblij na 'fantastisch seizoen'

DORDRECHT (ANP) - Willem II-aanvoerder Freek Heerkens was na het 1-1-gelijkspel in en tegen Dordrecht uiteraard gelukkig met de promotie naar het hoogste niveau. "Willem II hoort thuis in de Eredivisie", zei hij tegen ESPN.

43 minuten geleden
Puntenverlies voor aanvaller Zirkzee met Bologna in Turijn

TURIJN (ANP) - Joshua Zirkzee is in de Serie A met Bologna blijven steken op een 0-0-gelijkspel bij Torino. Bologna had bij een zege de derde plek kunnen innemen, maar staat een punt achter op Juventus. Die ploeg komt zondag in actie bij AS Roma.

2 uur geleden
Simons krijgt rode kaart en haalt einde duel RB Leipzig niet

SINSHEIM (ANP) - Xavi Simons heeft in het competitieduel van RB Leipzig bij Hoffenheim (1-1) het einde niet gehaald. De Oranje-international kreeg na 72 minuten zijn tweede gele kaart, en dus rood, en moest vertrekken.

3 uur geleden
Fortuna en Go Ahead Eagles scoren niet, blessure voor Sierhuis

SITTARD (ANP) - Fortuna Sittard en Go Ahead Eagles zijn niet tot scoren gekomen in de competitiewedstrijd in Limburg (0-0). Door het gelijkspel is de ploeg uit Deventer van coach René Hake dicht bij het bereiken van de play-offs voor Europees voetbal. Fortuna staat elfde.

3 uur geleden
Roda JC en FC Groningen strijden op laatste speeldag om promotie

KERKRADE (ANP) - Roda JC is door een 2-0-zege op SC Cambuur nog niet zeker van promotie naar de Eredivisie. Omdat FC Groningen bij Telstar diep in blessuretijd met 1-1 gelijkspeelde, valt de beslissing volgende week.

3 uur geleden
Geen winnaar bij Eredivisiewedstrijd Almere City - sc Heerenveen

ALMERE (ANP) - De wedstrijd tussen Almere City en sc Heerenveen is in een gelijkspel geëindigd. In Almere kwamen de Friezen via Osame Sahraoui terug tot 1-1 na een vroege achterstand. Kornelius Hansen had de ploeg van coach Alex Pastoor op voorsprong gezet.

3 uur geleden
Willem II speelt gelijk in Dordrecht en is terug in Eredivisie

DORDRECHT (ANP) - Willem II keert na een afwezigheid van twee jaar terug in de Eredivisie. De Tilburgers hadden genoeg aan een gelijkspel in en tegen Dordrecht: 1-1. De gelijkmaker van Michael de Leeuw viel pas diep in blessuretijd.

3 uur geleden