Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ongenaakbare Verstappen heeft de Red Bull nog sneller gemaakt

Ongenaakbare Verstappen heeft de Red Bull nog sneller gemaakt

SHANGHAI (ANP) - Max Verstappen heeft alles op orde voor de Grote Prijs van China op zondag. De drievoudig wereldkampioen had zijn Red Bull volledig onder controle in de kwalificatierace en greep ook in de vijfde race van dit jaar de poleposition. "De auto voelde in de kwalificatie nog beter aan, het was heel fijn rijden. Die laatste geklokte ronde was heel netjes. Het was ook lekker om in droog weer te rijden", zei de coureur van Red Bull in het flashinterview na afloop.

Hij was al tevreden over de auto eerder zaterdag in de sprintrace, die hij na een stroeve start met overmacht won. "De eerste rondjes waren wel hectisch. De wind veranderde vaak van richting en dat maakte het rijden moeilijk en ik had ook wat problemen met een leeglopende accu, maar toen dat eenmaal was opgelost, ging het prima", sprak de Nederlander toen.

Na de sprintkwalificatie op vrijdag was Verstappen beduidend minder positief. In de regen had hij grote moeite om zijn banden op temperatuur te krijgen en glibberde hij over het asfalt van het circuit van Shanghai. Drie coureurs waren sneller. "Het voelde als rijden op ijs", zei hij toen.

Honderdste pole

Maar de kwalificatie op zaterdag verliep nagenoeg perfect. Hij was drie tienden van een seconde sneller dan teamgenoot Sergio Pérez en bijna een halve seconde rapper dan Fernando Alonso (Aston Martin). "Ik had na sprint nog wat dingen aangepast en dat pakte goed uit. Ik heb de auto sneller gemaakt. Maar of ik zondag weer zo'n grote voorsprong kan nemen als in de sprintrace, kan ik moeilijk voorspellen. De andere teams kunnen nu de sprintrace analyseren en leren van de fouten die ze hebben gemaakt."

De pole van Verstappen was de honderdste voor Red Bull in de Formule 1. Sebastian Vettel veroverde in 2009 voor het eerst poleposition voor het Oostenrijkse team. Verstappen presteerde ook iets bijzonders door pole te pakken in de eerste vijf grands prix van het jaar. Het was lang geleden, in 1999, de Fin Mika Häkkinen ook gelukt.

Meer uit Sport

3x3-basketbalmannen na twee zeges naar halve finale OKT

UTSUNOMIYA (ANP) - De Nederlandse 3x3-basketbalmannen hebben zich al na twee groepswedstrijden geplaatst voor de halve finales van het tweede olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Japan. Na een zege op Puerto Rico (21-16) werd in het tweede groepsduel Litouwen met 21-18 verslagen.

1 uur geleden
Alcaraz meldt zich af voor masters Rome met armblessure

ROME (ANP) - De Spaanse toptennisser Carlos Alcaraz heeft opnieuw last van een blessure aan zijn rechterarm. Hij heeft zich om die reden afgemeld voor het masterstoernooi van Rome volgende week, meldt de nummer 3 van de wereld op Instagram.

2 uur geleden
Wielrenner Rowe beëindigt carrière aan het einde van het seizoen

LONDEN (ANP) - Wielrenner Luke Rowe beëindigt aan het einde van het seizoen zijn carrière. De 34-jarige renner uit Wales rijdt al zijn hele loopbaan voor Ineos Grenadiers en voorloper Team Sky.

3 uur geleden
Geld bepaalt niet de toekomst van Verstappen in Formule 1

MIAMI (ANP) - Max Verstappen zal niet kiezen voor het geld als het gaat om zijn toekomst in de Formule 1. "Het is voor mij belangrijk om de snelste auto te hebben. Geld zal niet bepalen voor welk team ik rij", zei de drievoudig wereldkampioen tegen verzamelde media in aanloop naar de Grote Prijs van Miami.

3 uur geleden
Grote Prijs van Kazachstan in MotoGP uitgesteld door overstroming

MADRID (ANP) - De Grote Prijs van Kazachstan is door de overstromingen in Centraal-Azië uitgesteld tot een nader te bepalen datum later in het jaar. Dat maakte de MotoGP bekend. De grand prix zou aanvankelijk op 16 juni plaatsvinden.

3 uur geleden
Met 'paar procentjes extra vorm' mikt Jakobsen op ritzeges Giro

VENARIA REALE (ANP) - Wielrenner Fabio Jakobsen hoopt dat zijn vorm en conditie nog een paar procentjes zijn gegroeid in aanloop naar de Ronde van Italië. Dan zijn etappezeges zeker haalbaar, zei de sprinter van dsm-firmenich PostNL tijdens een onlinepersmoment. "Ik heb geen droomstart gemaakt bij mijn nieuwe ploeg, maar ik zit er dicht tegenaan. Ik heb er vertrouwen in dat in de Giro alles kan samenvallen."

4 uur geleden
Schaatser N'tab tekent tot en met Spelen van Milaan bij Team IKO

GRONINGEN (ANP) - Schaatser Dai Dai N'tab vervolgt zijn carrière bij Team IKO. De 29-jarige sprinter tekende een contract tot en met de Olympische Spelen van Milaan in 2026.

7 uur geleden