Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ongeluk met auto's op de A2 achter langzaamrijdende vrachtwagens

Ongeluk met auto's op de A2 achter langzaamrijdende vrachtwagens

VALKENSWAARD (ANP) - Op de snelweg A2 Maastricht richting Eindhoven is bij Valkenswaard een aanrijding gebeurd waarbij vijf auto's zijn betrokken. De ANWB laat op Twitter weten dat het ongeval is gebeurd achter een aantal langzaamrijdende vrachtwagens.

Een politiewoordvoerder zegt dat de exacte oorzaak van het ongeval nog onbekend is, maar dat het incident ter hoogte van een konvooi plaatsvond. "Het is heel kort op het konvooi gebeurd." De politie hoopt op basis van verklaringen van betrokkenen te achterhalen wat de exacte toedracht is geweest. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. Het konvooi rijdt volgens de politiewoordvoerder nog steeds, nu richting Tilburg en Breda.

Zondagmiddag zijn op verschillende plekken in het hele land konvooien van vrachtwagens en auto's de weg opgegaan. Eerder werd op het Telegram-kanaal Convoy Nederland Nieuws opgeroepen om "een rondje te toeren in de provincie". De actie lijkt ingegeven door het zogenoemde Vrijheidskonvooi in Canada, waar duizenden mensen protesteren tegen de coronaregels.

Volgens de ANWB is de snelweg bij Valkenswaard weer vrijgegeven.

Meer uit Binnenland

Slagerijen druk in de weer vanwege ramadan

DEN HAAG (ANP) - Islamitische slagerijen hebben de handen vol aan klanten die inkopen doen voor de ramadan, blijkt uit een rondgang van het ANP. In meerdere zaken staat dinsdag een rij. De vastenmaand begint voor de meeste moslims afhankelijk van de stand van de maan. Naar verwachting begint de ramadan donderdagochtend.

4 minuten geleden
TikTok na Nederlands verbod: door geen enkele staat gecontroleerd

ROTTERDAM (ANP) - TikTok is het niet eens met de oproep van het kabinet aan rijksambtenaren om de app onmiddellijk te verwijderen van de werktelefoon. "TikTok wordt door geen enkele staat of overheid gecontroleerd. Zowel TikTok als ons moederbedrijf is geen Chinees eigendom en de Chinese overheid heeft geen enkele toegang tot gebruikersgegevens van TikTok", laat de dienst in een reactie weten.

7 minuten geleden
Henny Cruijff op 78-jarige leeftijd overleden

AMSTERDAM (ANP) - Henny Cruijff, de broer van Johan Cruijff, is op 78-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigt de Amsterdamse sportwinkel Smit-Cruyff, waar Cruijff jarenlang eigenaar van was, na berichtgeving hierover van AT5. De sportzaak kreeg maandagochtend bericht van het overlijden van de ondernemer.

8 minuten geleden
Verdachte aangehouden in chantagezaak rondom André van Duin

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft onlangs een verdachte aangehouden van afdreiging, een juridische term voor chantage, van André van Duin. Dat melden zijn advocaten, Geert-Jan en Carry Knoops, in een persbericht. De verdachte is inmiddels ook verhoord en heeft spijt betuigd voor zijn handelen. "De heer Van Duin heeft de excuses van de verdachte aanvaard", aldus zijn advocaten.

1 uur geleden
Rijkswaterstaat legt vier nieuwe zeegrasvelden aan in Waddenzee

UTRECHT (ANP) - Rijkswaterstaat gaat op vier nieuwe locaties in de Waddenzee zeegras inzaaien om de stand van de soort te herstellen. Ook moeten de zeegrasvelden de waterkwaliteit van de Waddenzee verbeteren.

1 uur geleden
Senaat akkoord met geven van twee achternamen aan kinderen

DEN HAAG (ANP) - Kinderen kunnen straks de twee achternamen van hun ouders dragen. Ouders kunnen bij de geboorte van hun kind nu al kiezen welke achternaam het wordt, maar straks mogen ze er ook voor kiezen om beide achternamen te geven en ook in welke volgorde. De gemaakte keuze geldt dan ook voor de kinderen die erna worden geboren. De gecombineerde geslachtsnaam wordt zonder koppelteken geschreven en de combinatie blijft beperkt tot maximaal twee namen.

1 uur geleden
Boswachters vragen om rust in broedseizoen

AMERSFOORT (ANP) - Boswachters van Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Goois Natuurreservaat en De Landschappen vragen op de eerste dag van de lente om "rust in de kraamkamer van de natuur". Delen van natuurgebieden worden tijdelijk afgesloten nu het broedseizoen is begonnen. Het is niet de bedoeling dat recreanten dan toch in die gebieden komen. Ook moeten ze overal op de paden blijven en honden aan de lijn houden. Het broedseizoen duurt tot 15 juli.

3 uur geleden