Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ongekend warme jaarwisseling verwacht

Ongekend warme jaarwisseling verwacht

DEN HAAG (ANP) - Het weer tijdens de jaarwisseling lijkt 'gunstig' te worden voor mensen die van plan zijn om rond twaalven naar buiten te gaan of - ondanks het verbod - toch vuurwerk af te steken. Het lijkt allerminst koud te worden en volgens Weer.nl kan het misschien zelfs wel de warmste oudjaarsdag ooit gemeten worden.

Vrijdag 31 december lijkt vooral droog te verlopen met slechts een kleine kans op wat regen. Daarbij is er ook kans op af en toe wat zon en met 12 tot 15 graden en weinig wind lijkt het bovendien allerminst winter. Ook tijdens de jaarwisseling zelf om middernacht blijft het kwik naar verwachting in de dubbele cijfers en is het met 10 tot 12 graden zeer zacht weer.

Op 1 januari verandert het weerbeeld niet heel veel. Volgens Weer.nl blijven de temperaturen met 11 tot 13 graden zeer hoog voor de tijd van het jaar. Het weerbeeld is vergelijkbaar met oudjaarsdag, maar er is een kleine kans op wat regen. Echt winters lijkt het dan ook nog even niet te worden.

Afgelopen jaarwisseling

Tijdens de vorige jaarwisseling gold nog code geel wegens mist. Rond middernacht was het bovendien op veel plaatsen windstil, waardoor de mist bleef hangen. Op nieuwjaarsdag was het met 2 tot 4 graden een stuk kouder dan zaterdag verwacht wordt.

De politie had het afgelopen jaarwisseling - ondanks het mindere weer en het vuurwerkverbod - toch nog redelijk druk. Er waren veel meldingen van overlast en ook had de politie te maken met agressie en geweld gericht tegen hulpverleners. De politie registreerde meer incidenten dan de voorgaande jaren. Maar dat kwam mogelijk doordat burgers vanwege het vuurwerkverbod eerder melding van overlast deden, was het vermoeden.

Meer uit Binnenland

Enorme schuifoperatie station Amsterdam Zuid goed verlopen

AMSTERDAM (ANP) - Een enorme schuifoperatie op station Amsterdam Zuid is van vrijdag op zaterdag goed verlopen. Het ging om een precisieklus. Een enorm betonnen dakdeel, van 100 meter lang en met een gewicht van ongeveer 2 miljoen kilo, werd op een reizigerstunnel geschoven. Zo'n honderd geïnteresseerden kwamen de operatie met eigen ogen bekijken, zegt een woordvoerder van Zuidasdok. Dat is het project waar de werkzaamheden deel van uitmaken.

1 uur geleden
Man overleden na aanhouding met stroomstootwapen in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Een 32-jarige man die vrijdagavond werd gearresteerd op de 's-Gravenweg in Rotterdam, is overleden. De politie rukte uit na een melding over een persoon in verwarde toestand en heeft de man met een stroomstootwapen onder controle gebracht. "Kort hierna werd de arrestant onwel", zegt het Openbaar Ministerie.

2 uur geleden
Rijkswaterstaat stelt hitteprotocol zondag in voor heel Nederland

UTRECHT (ANP) - Rijkswaterstaat stelt ook voor zondag het hitteprotocol in werking vanwege de verwachte hoge temperaturen. Zondag geldt het voor het hele land, zaterdag gaat het om de meeste provincies, meldt een woordvoerder van de organisatie zaterdagochtend. Dit protocol houdt in dat weggebruikers die met pech langs de weg komen te staan, direct worden geholpen.

2 uur geleden
Vrouw (29) overleden door eenzijdig ongeluk Friesland

WITMARSUM (ANP) - Door een eenzijdig ongeluk in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Rijpenderlaan bij Witmarsum is een 29-jarige vrouw uit de gemeente Sudwest-Fryslân overleden. De politie doet onderzoek naar hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

2 uur geleden
ANWB krijgt meer pechmeldingen door warm weer

DEN HAAG (ANP) - Meer mensen kwamen vrijdag door het zomerse weer met pech stil te staan langs de weg. De ANWB kreeg 11 procent meer meldingen binnen, zegt een woordvoerster van de ANWB. De stijging werd vanwege het warme weer verwacht.

2 uur geleden
NS: veel mensen richting Zandvoort met de trein

ZANDVOORT (ANP) - Reizigers maken "veel gebruik" van de extra treinen die de NS inzet om strandgangers richting Zandvoort te vervoeren. Het gaat om twee treinen per uur extra vanaf Haarlem. De treinen vanaf Amsterdam zijn daarnaast langer, volgens de woordvoerder kunnen er zeker duizend mensen in.

3 uur geleden
Man (26) omgekomen bij ongeluk vlak bij Nieuw-Amsterdam

NIEUW-AMSTERDAM (ANP) - Een 26-jarige man uit Coevorden is omgekomen bij een ongeluk vrijdagavond op de Vierslagenweg, vlak bij Nieuw-Amsterdam (Drenthe). Volgens de politie raakten twee andere inzittenden gewond, een 25-jarige man uit Coevorden en een 22-jarige man uit Klazienaveen.

3 uur geleden