Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Onduidelijkheid over positieve testen en kosten Australian Open

Onduidelijkheid over positieve testen en kosten Australian Open

MELBOURNE (ANP/AFP/RTR) - De autoriteiten in de Australische deelstaat Victoria en de organisatie van de Australian Open hebben in aanloop naar het grandslamtoernooi coronabesmettingen bij twee spelers bekendgemaakt. Het is volgens de betrokken partijen echter niet duidelijk of het gaat om nieuwe besmettingen, of om personen die al eerder besmet waren geweest. Ook over de quarantainekosten van de deelnemers heerst onduidelijkheid.

De gezondheidsautoriteiten in Victoria meldden woensdag dat opnieuw twee deelnemers aan het tennistoernooi positief hadden getest. Daarmee komt het aantal betrokkenen bij het eerste grandslamtoernooi van dit jaar dat positief heeft getest op tien.

Volgens minister Lisa Neville van Victoria zijn twee spelers en een persoon die zelf niet in actie komt, maar wel betrokken is bij het tennistoernooi, positief bevonden. Er is onduidelijkheid over het aantal besmettingen. Meerdere uitslagen zijn bijgesteld, omdat het om restmateriaal van eerdere besmettingen gaat. Deze personen zijn dan niet besmettelijk.

Reeks besmettingen

Neville zei dat het bij één speler in ieder geval gaat om een eerdere besmetting. "Van de andere twee gevallen is dat nog niet duidelijk. Dat zou gaan om een speler en een persoon uit de entourage."

Door een reeks besmettingen aan boord van drie vliegtuigen die arriveerden in Melbourne, zitten 72 spelers gedwongen twee weken lang in lockdown in hun hotelkamers.

Quarantainekosten

Toernooidirecteur Craig Tiley zei tegen een Australische radiozender dat de kosten voor de quarantaine kunnen oplopen tot 40 miljoen Australische dollar, zo'n 25 miljoen euro. Een deel daarvan zou volgens hem worden betaald door de deelstaat Victoria. Die uitspraak leidde tot boosheid bij Australiërs.

Minister Neville haastte zich echter te melden dat de belastingbetaler in Victoria niet meebetaalt aan de quarantainekosten, waarop de Australische tennisbond heeft laten weten dat de toernooiorganisatie voor de kosten opdraait.

Meer uit Sport

Zwemmer Kamminga niet meer in actie op EK

ROME (ANP) - Arno Kamminga komt bij de Europese kampioenschappen zwemmen in Rome niet meer in actie. Kamminga zou al niet uitkomen op de 50 meter schoolslag, maar heeft zich nu ook teruggetrokken voor de 200 meter schoolslag. De Katwijker, vorig jaar op de Spelen van Tokio winnaar van twee zilveren medailles, is sinds de WK in Boedapest, eerder deze zomer, al niet fit. Ook kreeg hij te maken met een coronabesmetting.

6 uur geleden
Zwemmers veroveren bij EK goud op 4x100 wisselslag gemengd

ROME (ANP) - De Nederlandse gemengde ploeg voor de 4x100 meter wisselslag heeft bij de EK in Rome goud veroverd. Kira Toussaint, Arno Kamminga, Nyls Korstanje en Marrit Steenbergen zwommen met 3.41,73 naar de Europese titel.

8 uur geleden
Zwemster Steenbergen pakt bij EK goud op 100 meter vrije slag

ROME (ANP) - Zwemster Marrit Steenbergen heeft bij de EK in Rome goud veroverd op de 100 meter vrije slag. De 22-jarige Steenbergen tikte aan na 53,24 seconden. Ze bleef de Française Charlotte Bonnet en Freya Anderson uit Groot-Brittannië voor.

11 uur geleden
Teamsprinters overtuigend naar goud op EK baanwielrennen

MÜNCHEN (ANP) - De Nederlandse baansprinters hebben zoals verwacht hun Europese titel op de teamsprint geprolongeerd. Roy van den Berg, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland snelden op de 200 meterbaan van München naar een tijd van 34,639. Daarmee waren ze duidelijk te sterk voor het Franse team, dat bestond uit Timmy Gillion, Rayan Helal en Sébastien Vigier: 35,516.

11 uur geleden
Baanrensters veroveren EK-zilver op de teamsprint

MÜNCHEN (ANP) - De Nederlandse baanwielrensters hebben bij de EK in München het zilver gepakt op het onderdeel teamsprint. Kyra Lamberink, Hetty van der Wouw en Shanne Braspennincx legden het in de finale af tegen de Duitse vrouwen Lea Sophie Friedrich, Pauline Sophie Grabosch en Emma Hinze.

11 uur geleden
Wereldkampioen boksen Fury kondigt definitief afscheid aan

LONDEN (ANP) - Tyson Fury keert niet meer terug in de boksring. De wereldkampioen bij de WBC-zwaargewichten meldt dat vrijdag op zijn 34e verjaardag op Twitter.

12 uur geleden
Groenewegen wint tweede rit Arctic Race of Norway

BRØNNØYSUND (ANP) - Dylan Groenewegen heeft de tweede etappe van de Arctic Race of Norway gewonnen. Het was een rit over 154 kilometer van Mosjøen naar Brønnøysund. De sprinter van BikeExchange-Jayco won de sprint van een grote groep met overmacht, al juichte hij bijna te vroeg. De Belg Amaury Capiot en de Noor Edvald Boasson Hagen kwamen net niet voorbij.

13 uur geleden