Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Onduidelijk of bouwmarkten mogen openblijven

Onduidelijk of bouwmarkten mogen openblijven

AMSTERDAM (ANP) - Het is nog de vraag of bouwmarkten dicht moeten vanwege het hoge aantal coronabesmettingen. Een woordvoerster van Gamma denkt dat de keten als essentieel aangemerkt zal worden, aangezien ook producten worden verkocht die problemen met kranen, elektriciteit en gas verhelpen.

Bouwmarktketen Hornbach laat weten te wachten op de persconferentie voordat uitspraken kunnen worden gedaan. Die keten hoopt als essentiële winkel te worden bestempeld. Als bouwmarkten toch dicht moeten, zou Hornbach graag de mogelijkheid bieden om kerstbomen te laten afhalen. Ook dat hangt af wat de regels zullen zijn vanaf dinsdag.

Intratuin laat weten nog geen signalen van drukte te krijgen. Het tuincentrum wil de persconferentie van het kabinet afwachten voor het verdere uitspraken doet. Wat betreft de kerstbomenverkoop wil de keten ook niks zeggen, al is er de hoop dat klanten de voorraad aan echte kerstbomen kunnen afhalen.

Mogelijke sluiting

Ook Praxis wil nog niet reageren op het mogelijke kabinetsbesluit. Bij de Praxis Megastore in Amsterdam-Zuidoost lopen ze maandag wel alvast vooruit op een mogelijke sluiting van de winkels. Hier kunnen klanten naar huis met twee kerstbomen voor de prijs van één en kerststukjes voor de helft van de prijs. Buiten liggen nog kratten vol met bomen, die - als ze niet meer worden verkocht - vermoedelijk in de houtversnipperaar verdwijnen.

Een klant heeft er nog snel twee gehaald. Eigenlijk was ze van plan pas eind van de week te gaan, maar door de naderende lockdown heeft ze er vaart achter gezet. "Ik wist niet of de winkel wel open mag blijven." De vrouw heeft er ook eentje voor haar dochter meegenomen. "Die zit met het hele gezin thuis in quarantaine, omdat ze positief zijn getest op corona."

Een andere klant is ook nog snel maandag gegaan, want een kerst zonder kerstboom was geen optie. "Ik wist niet of ik er anders nog wel eentje kon halen." De boom krijgt het mogelijk wel zwaar te verduren dit jaar, "want we hebben sinds kort een coronapuppy".

Meer uit Binnenland

KLM schrapt vlucht naar Tel Aviv

SCHIPHOL (ANP) - KLM heeft de vlucht die zondag gepland stond van Schiphol naar de Israëlische stad Tel Aviv geannuleerd. In de nacht van zaterdag op zondag vuurde Iran tientallen drones af op Israël, waarvan het merendeel werd onderschept.

9 minuten geleden
Zondagochtend extra journaal om aanval op Israël

HILVERSUM (ANP) - De NOS komt zondagochtend met een extra journaal naar aanleiding van de Iraanse aanval op Israël. De extra uitzending is om 09.00 uur op NPO 1. Het programma Bij Van Duin op de Achterbank, van Omroep MAX, komt hierdoor te vervallen, meldt de NPO.

2 uur geleden
VVD verwacht na aanval Iran op Israël einde aan discussie F-35

DEN HAAG (ANP) - De VVD gaat ervan uit dat na de aanval van Iran op Israël de discussie ophoudt over de noodzaak van het leveren van F-35- en reserveonderdelen aan Israël. Dat schrijft buitenlandwoordvoerder Ruben Brekelmans van de VVD op X.

8 uur geleden
Israël gaat angstige uren tegemoet, zegt CIDI-directeur

DEN HAAG (ANP) - Directeur Naomi Mestrum vreest dat Israël angstige uren tegemoet gaat, nadat bekend is geworden dat Iran een aanval met drones en raketten is begonnen op Israël. "We hebben met afschuw kennis genomen van het bericht. De komende uren zal meer duidelijk worden over de impact van de aanval", aldus Mestrum.

9 uur geleden
Buitenlandse Zaken roept reizigers Israël op alert te zijn

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken roept Nederlanders in Israël op de instructies van de lokale autoriteiten op te volgen. Toeristen die met een georganiseerde reis in Israël zijn, wordt op het hart gedrukt contact te houden met de reisorganisatie. Nederlanders die dringend hulp nodig hebben, moeten de ambassade bellen, schrijft het ministerie op X.

9 uur geleden
Kerk in Vent staat stil bij door lawine omgekomen Nederlanders

VENT (ANP) - Tijdens een kerkdienst in het dorpje Vent in de Oostenrijkse deelstaat Tirol is aan het einde van de middag stilgestaan bij het overlijden van drie Nederlanders bij een lawine donderdag. De slachtoffers van 33, 35 en 60 maakten deel uit van een groep van zeventien Nederlanders, die met vier Oostenrijkse berggidsen een toertocht maakten. Een vierde slachtoffer raakte onderkoeld. De man van 32 verbleef daarom een nacht ter observatie in het ziekenhuis.

14 uur geleden
Actievoerders bij Eurovision in Concert roepen op tot boycot Songfestival

AMSTERDAM (ANP) - Rond de veertig mensen demonstreerden zaterdagmiddag voor de deur van Eurovision in Concert in AFAS Live in Amsterdam, waar dertig deelnemers van het Eurovisie Songfestival later optreden met hun inzending voor het festival. De demonstranten riepen deelnemers en publiek op om het songfestival te boycotten omdat Israël, dat niet meedoet aan deze preparty, optreedt tijdens het Eurovisie Songfestival.

15 uur geleden