Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Onduidelijk of bouwmarkten mogen openblijven

Onduidelijk of bouwmarkten mogen openblijven

AMSTERDAM (ANP) - Het is nog de vraag of bouwmarkten dicht moeten vanwege het hoge aantal coronabesmettingen. Een woordvoerster van Gamma denkt dat de keten als essentieel aangemerkt zal worden, aangezien ook producten worden verkocht die problemen met kranen, elektriciteit en gas verhelpen.

Bouwmarktketen Hornbach laat weten te wachten op de persconferentie voordat uitspraken kunnen worden gedaan. Die keten hoopt als essentiële winkel te worden bestempeld. Als bouwmarkten toch dicht moeten, zou Hornbach graag de mogelijkheid bieden om kerstbomen te laten afhalen. Ook dat hangt af wat de regels zullen zijn vanaf dinsdag.

Intratuin laat weten nog geen signalen van drukte te krijgen. Het tuincentrum wil de persconferentie van het kabinet afwachten voor het verdere uitspraken doet. Wat betreft de kerstbomenverkoop wil de keten ook niks zeggen, al is er de hoop dat klanten de voorraad aan echte kerstbomen kunnen afhalen.

Mogelijke sluiting

Ook Praxis wil nog niet reageren op het mogelijke kabinetsbesluit. Bij de Praxis Megastore in Amsterdam-Zuidoost lopen ze maandag wel alvast vooruit op een mogelijke sluiting van de winkels. Hier kunnen klanten naar huis met twee kerstbomen voor de prijs van één en kerststukjes voor de helft van de prijs. Buiten liggen nog kratten vol met bomen, die - als ze niet meer worden verkocht - vermoedelijk in de houtversnipperaar verdwijnen.

Een klant heeft er nog snel twee gehaald. Eigenlijk was ze van plan pas eind van de week te gaan, maar door de naderende lockdown heeft ze er vaart achter gezet. "Ik wist niet of de winkel wel open mag blijven." De vrouw heeft er ook eentje voor haar dochter meegenomen. "Die zit met het hele gezin thuis in quarantaine, omdat ze positief zijn getest op corona."

Een andere klant is ook nog snel maandag gegaan, want een kerst zonder kerstboom was geen optie. "Ik wist niet of ik er anders nog wel eentje kon halen." De boom krijgt het mogelijk wel zwaar te verduren dit jaar, "want we hebben sinds kort een coronapuppy".

Meer uit Binnenland

Agractie: berichten uit Den Haag komen over als totale chaos

DEN HAAG (ANP) - Agractie spreekt van "totale chaos" over de boodschap die het kabinet vrijdagavond heeft afgegeven over de stikstofaanpak. Premier Mark Rutte zei na urenlang kabinetsberaad "versnelling aan te brengen" in het terugbrengen van de uitstoot van stikstof. Concreet werd Rutte niet.

2 uur geleden
Gegevens klagende omwonenden Tata Steel niet goed beschermd

VELSEN (ANP) - De persoonlijke gegevens van klagende omwonenden van staalfabriek Tata Steel zijn niet goed beveiligd geweest. Een ethisch hacker ontdekte dat hij voor- en achternamen, adressen, telefoonnummers en mailadressen van de klagers kon zien. Hij meldde dat vervolgens bij de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, die toezicht houdt op Tata Steel.

5 uur geleden
Helft Groningse gasputten gaat dit weekeinde dicht

DEN HAAG (ANP) - Zes van de elf resterende productielocaties voor Gronings aardgas gaan op 1 april dicht. De overige vijf boorputten blijven voorlopig nog op de waakvlamstand, zodat ze in geval van nood direct kunnen worden ingezet om extra gas te winnen. Dat meldt staatssecretaris Hans Vijlbrief (Mijnbouw).

7 uur geleden
Kapiteins aangemerkt als verdachte na fataal scheepvaartongeval

IJMUIDEN (ANP) - De beide kapiteins van de twee vaartuigen die betrokken waren bij het fatale scheepvaartongeval tijdens beloodsing voor de kust van IJmuiden donderdagavond, zijn door de officier van justitie aangemerkt als verdachte. De twee worden verdacht van dood door schuld, meldt een politiewoordvoerder.

10 uur geleden
Peter Gillis moet dwangsom van 200.000 euro aan Terneuzen betalen

TERNEUZEN (ANP) - De gemeente Terneuzen heeft Oostappen Groep BV van realityster Peter Gillis een dwangsom opgelegd van 200.000 euro. Dit omdat het bedrijf illegaal arbeidsmigranten heeft gehuisvest op vakantiepark Marina Beach. Daarnaast heeft de gemeente een nieuwe dwangsom van 400.000 euro in het vooruitzicht gesteld, als de arbeidsmigranten over drie maanden nog steeds op vakantiepark Marina Beach zitten.

10 uur geleden
Bij pensioenfonds PME zijn mogelijk ook inkomensgegevens gelekt

DEN HAAG (ANP) - Door een groot datalek zijn bij pensioenfonds PME mogelijk niet alleen namen, leeftijden, telefoonnummers en geslachten op straat komen te liggen, maar ook de inkomensgegevens van mensen die nog pensioen opbouwen. Dat laat het pensioenfonds voor metaal en techniek weten. Informatie over iemands inkomen is voor cybercriminelen goud waard.

10 uur geleden
White Lives Matter-activisten veroordeeld voor racistische actie

BREDA (ANP) - Drie activisten van de actiegroep White Lives Matter (WLM) zijn vrijdag bij de rechtbank in Breda veroordeeld tot taakstraffen van 80, 70 en 36 uur. Volgens de rechtbank maakten ze zich schuldig aan "groepsbelediging van mensen met een donkere huidskleur of een andere etniciteit".

10 uur geleden