Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Onderzoeksresultaten coronavaccin J&J in januari verwacht

Onderzoeksresultaten coronavaccin J&J in januari verwacht

GENÈVE (ANP/RTR/AFP) - Farmaceut Johnson & Johnson (J&J) verwacht tegen het einde van januari belangrijke onderzoeksresultaten over zijn coronavaccin binnen te hebben. Het gaat dan om informatie over de effectiviteit en de veiligheid van het middel, dat dochteronderneming Janssen uit Leiden ontwikkelt. Dat zei hoofdwetenschapper Paul Stoffels van het farmaceutische concern tijdens een rondetafelgesprek in Genève.

Eerder streefde J&J ernaar om voor eind februari alle benodigde data te hebben vergaard om bij de Amerikaanse toezichthouder een noodvergunning te kunnen aanvragen. Het middel bestaat in tegenstelling tot andere coronavaccins uit slechts één dosis. Voor de vaccins van Pfizer en Moderna moeten twee doses worden geïnjecteerd, met daartussen enkele weken.

De Europese Commissie sloot in oktober een contract af over de levering van 200 miljoen vaccins van J&J. Nederland zou er daar 7,8 miljoen van krijgen. Het vaccin van Pfizer, dat samen met het Duitse BioNTech werd ontwikkeld, is door het Verenigd Koninkrijk al goedgekeurd en voor het eerst toegediend.

Meer uit Buitenland

Bolsonaro weigert te getuigen in onderzoek naar staatsgreep

RIO DE JANEIRO (ANP/DPA) - De Braziliaanse ex-president Jair Bolsonaro heeft geweigerd te getuigen in het onderzoek naar een vermeende staatsgreep na de laatste presidentsverkiezingen. Bolsonaro werd verhoord op het hoofdkantoor van de politie in de hoofdstad Brasilia.

5 minuten geleden
Poetin prijst 'ware helden die in Oekraïne vechten'

MOSKOU (ANP/AFP) - De Russische president Vladimir Poetin heeft in een toespraak "de ware helden van het volk" geprezen die in Oekraïne vechten. Het zijn de verdedigers van het vaderland. Hij zei verder dat de Russische wapenindustrie de productie heeft verveelvoudigd en de hoogstnodige bewapening voor de troepen kan leveren.

2 uur geleden
Netanyahu stelt kabinet plan voor naoorlogs Gaza voor

JERUZALEM (ANP/DPA) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft zijn oorlogskabinet voor de eerste keer een formeel plan gepresenteerd voor wat er met de Gazastrook moet gebeuren na de grondoorlog. Dat schrijft onder meer The Times of Israel.

3 uur geleden
Trump wil dat rechtszaak rond geheime documenten wordt afgewezen

MIAMI (ANP) - De voormalige Amerikaanse president Donald Trump wil dat de rechter de strafzaak tegen hem rond het achterhouden van geheime documenten afwijst. Zijn advocaten in de zaak zeggen dat de vervolging juridisch gebrekkig is, blijkt uit een rechtbankdocument.

4 uur geleden
Maanlander staat rechtop en stuurt foto's naar de aarde

CAPE CANAVERAL (ANP) - De maanlander Odysseus van Intuitive Machines staat rechtop op de maan en stuurt data terug naar de aarde, maakte het Amerikaanse bedrijf bekend zo'n twee uur na de maanlanding.

5 uur geleden
Ngo: nog iedere dag komen 38 Oekraïners om

DEN HAAG (ANP) - Het deel van de 10 miljoen vluchtelingen dat na twee jaar oorlog in Oekraïne terugkeert naar huis, treft daar extreme omstandigheden aan. Voor de helft van de 1,1 miljoen teruggekeerde kinderen is de armoede zo groot dat ze fysiek en mentaal in grote nood verkeren. Dat zegt ngo Save the Children.

6 uur geleden
Zelensky: terughoudendheid VS-Congres kost Oekraïense levens

KYIV (ANP) - De terughoudendheid van Amerikaanse volksvertegenwoordigers om extra militaire hulp voor Oekraïne goed te keuren zal het land mensenlevens kosten. Dat zei de Oekraïense president Volodymyr Zelensky in een interview met de zender Fox News.

6 uur geleden