Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Onderzoek woonwagenkamp Lith afgerond

Onderzoek woonwagenkamp Lith afgerond

LITH (ANP) - De politie heeft een groot onderzoek op een woonwagenkamp in Lith (Noord-Brabant) afgerond. Tijdens het tweedaagse onderzoek heeft de politie acht handgranaten en een vuurwapen gevonden. Dat vuurwapen was aangetroffen in een verborgen ruimte van een gepantserde auto.

Op het woonwagenkamp staat een handjevol chalets. De bewoners daarvan waren tijdens het onderzoek elders ondergebracht. Zij kregen vrijdagavond toestemming om weer naar huis te gaan.

De actie in Lith hield verband met een groot onderzoek naar een criminele familie en volgde op een grote politieactie vorige week op een woonwagenkamp in Oss. Toen werden drie mannen - van 55, 48 en 26 jaar - aangehouden. De 48-jarige man is Martien R., die geldt als de 'godfather' van Brabant.

Meer uit Binnenland

Ook Van Vroonhoven wil dat kabinet spoedwet achter de hand houdt

DEN HAAG (ANP) - Ook Nicolien van Vroonhoven, interim-fractievoorzitter van NSC, vindt dat het kabinet de optie voor een spoedwet voor asielmaatregelen achter de hand moet houden. Dat zegt zij in het programma Café Kockelmann. Haar coalitiegenoot Dilan Yeşilgöz (VVD) vroeg het kabinet daar ook al om.

1 uur geleden
Nederland krijgt eerste betaling uit Brussels coronaherstelfonds

DEN HAAG (ANP) - Nederland ontvangt binnenkort een eerste betaling van 1,3 miljard euro uit het Europese Herstel- en Veerkrachtfonds, een potje dat Brussel heeft opgetuigd om lidstaten economisch te helpen opkrabbelen na de coronapandemie. Dat meldt minister Eelco Heinen (Financiën) aan de Tweede Kamer.

5 uur geleden
NCTV: dreigingsbeeld blijft gelijk, ondanks incident Rotterdam

DEN HAAG (ANP) - Ondanks het steekincident in Rotterdam op donderdag, waarbij mogelijk sprake was van een terroristisch motief, blijft het dreigingsbeeld in Nederland gelijk: op stand 4 uit 5. Dat zegt een woordvoerder van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) vrijdag.

7 uur geleden
Verdachte Rotterdam verdacht van moord terroristisch oogmerk

ROTTERDAM (ANP) - De 22-jarige man uit Amersfoort die donderdagavond door de politie is opgepakt als verdachte van het steekincident nabij de Erasmusbrug wordt verdacht van moord en poging tot moord met een terroristisch oogmerk, meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag. De man wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

8 uur geleden
Burgemeester Enkhuizen: stad is geschrokken van zedenzaak

ENKHUIZEN (ANP) - Burgemeester Eduard van Zuijlen van Enkhuizen laat weten dat de stad is geschrokken van het nieuws over de grootschalige zedenzaak, waarbij een 26-jarige Enkhuizer is betrokken. "Ik ook. Ik denk vooral aan alle jongens verspreid over het hele land die hiervan slachtoffer zijn geworden. Dat moet vreselijk zijn. Voor hen, voor hun ouders en familieleden en andere betrokkenen", zegt de burgemeester. "Wij als samenleving moeten vooral laten merken dat we een 'samen-leving' zijn: steun elkaar en veroordeel niemand."

9 uur geleden
Zedenverdachte uit Enkhuizen langer in de cel

ENKHUIZEN (ANP) - De 26-jarige zedenverdachte uit Enkhuizen blijft nog zeker twee weken langer in de cel. Dat besliste de rechter-commissaris, zo laat een woordvoerster van de rechtbank Noord-Holland weten.

10 uur geleden
Scholen in omgeving Enkhuizen bijeengekomen om zedenzaak

ENKHUIZEN (ANP) - Scholen in Enkhuizen en omliggende plaatsen hebben samen met de betrokken gemeenten overleg gehad naar aanleiding van de grootschalige zedenzaak waar een 26-jarige man uit Enkhuizen bij betrokken is. Een woordvoerster van de gemeente bevestigt een bericht hierover van NH Nieuws.

10 uur geleden