Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Onderzoek: verdeeldheid over opstappen kabinet

Onderzoek: verdeeldheid over opstappen kabinet

HILVERSUM (ANP) - Mensen zijn verdeeld over de vraag of het kabinet moet opstappen vanwege de toeslagenaffaire. Dat blijkt uit onderzoek van het televisieprogramma EenVandaag onder 30.000 leden van het opiniepanel.

De helft (46 procent) vindt dat het kabinet kan aanblijven, ondanks de toeslagenaffaire. Een bijna even grote groep (48 procent) is voor aftreden. Kiezers van de VVD, het CDA, D66 en de ChristenUnie willen in meerderheid dat Rutte III aanblijft. Hun vertrouwen in het kabinet is door de toeslagenaffaire wel iets aangetast, maar nog steeds groot genoeg om aan te blijven.

De meeste oppositiekiezers willen wel dat het kabinet nu zijn ontslag aanbiedt. Kiezers van de PVV, de SP, Forum voor Democratie en GroenLinks vinden in meerderheid dat het kabinet weg moet. De meeste PvdA-kiezers hebben een andere mening. Ook na het terugtreden van lijsttrekker Lodewijk Asscher vinden de meesten van hen dat het kabinet kan aanblijven.

Dat Lodewijk Asscher terugtreedt als lijsttrekker noemen de meeste PvdA-kiezers (65 procent) terecht. Een derde vindt het onterecht.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

JoMePi 1 week geleden
Ze denken allemaal dat ze belangrijk zijn . nou dat is niet zo . de een heeft alleen een gladder praatje dan de ande. met Rutte voorop . die gaan echt niet weg zoveel fatsoen hebben ze niet . ze proberen allemaal de 10 jaar te halen + wachtgeld dan zijn ze allemaal miljonair. en kan de volgende lichting aantreden
Hinkepink 1 week geleden
Dit onderzoek is niet onder de gewone man gepresenteerd anders zou er een andere uitslag staan Opfokkerij van Een Vandaag Door wie worden die ook al weer betaald??????👀👀

Meer uit Binnenland

Grapperhaus aan supporters: ordehandhaving ligt bij politie

HILVERSUM (ANP) - Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid waardeert het als bezorgde burgers zich uitspreken tegen de rellen en plunderingen die afgelopen dagen plaatsvonden. Maar de taak van ordehandhaving ligt altijd bij de politie en marechaussee, benadrukt hij in de talkshow Op1, naar aanleiding van de acties van voetbalsupporters die dinsdagavond een aantal steden introkken om winkels te beschermen.

43 minuten geleden
Crowdfunding voor Primera-winkel Den Bosch levert 73.000 euro op

DEN BOSCH (ANP) - Een crowdfunding-actie die website GeenStijl heeft opgezet voor de eigenaars van een gesloopte Primera-winkel in Den Bosch heeft tot nu toe 73.000 euro opgeleverd. Dat werd dinsdagavond bekendgemaakt in de RTL-talkshow Jinek.

47 minuten geleden
'Ook gevaar voor registratie vaccinatie door lek bij GGD'

HILVERSUM (ANP) - Het lek in de IT-systemen bij de GGD, zorgt voor veiligheidsrisico’s bij de registratie van vaccins. Dat heeft het NPO Radio1-programma Dit is de Dag uitgezocht. Eerder bleek dat lek ook al voor problemen te zorgen. Twee GGD-medewerkers probeerden dankzij het datalek persoonsgegevens uit het systeem te verhandelen op internet.

50 minuten geleden
Supportersfront tegen relschoppers

TILBURG (ANP) - In toenemende mate vormen supporters van voetbalclubs een front tegen relschoppers. Ze staan niet toe dat de rellende jongeren de stad vernielen of winkels plunderen, laten ze via hun eigen kanalen weten. En voegen, zoals dinsdag in Den Bosch en Maastricht, de daad bij het woord.

2 uur geleden
Excuses politie voor 'fakenews-spandoek'

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft excuses gemaakt voor een spandoek met de tekst NOS = FAKENIEUWS dat in een politiebureau in Gouda hing. Volgens de politie ging het om een spandoek dat in beslag was genomen. "Dit had niet opgehangen mogen worden. Daarvoor bieden wij onze excuses aan. Dit is niet waar wij als politie voor staan", meldt de politie op Twitter.

2 uur geleden
In Rotterdam 33 mensen aangehouden voor milde overtredingen

ROTTERDAM (ANP) - In Rotterdam zijn dinsdagavond zeker 33 mensen aangehouden voor diverse overtredingen van de coronamaatregelen. Een aantal van hen pleegde vernielingen, maar tot grote ongeregeldheden kwam het niet, zegt een woordvoerder van de politie.

3 uur geleden
Vele honderden mensen lopen gezamenlijk door Maastricht

MAASTRICHT (ANP) - Vele honderden mensen lopen dinsdagavond door Maastricht. Volgens de politie gaat het vermoedelijk om supporters van voetbalclub MVV, de Angel Site.

3 uur geleden