Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Onderzoek rol Belgische politie na dood ontsnapte Nederlander

Onderzoek rol Belgische politie na dood ontsnapte Nederlander

ANTWERPEN (ANP) - De toezichthouder van de Belgische politiediensten, het zogeheten Comité P, is opgedragen de agenten te verhoren die betrokken waren bij een schietpartij woensdag waarbij een uit de jeugdgevangenis in Breda ontsnapte Nederlander omkwam. De 21-jarige man raakte bij de schietpartij in Brecht nabij de Nederlandse grens gewond en overleed ondanks reanimatiepogingen ter plaatse aan zijn verwondingen, meldt het parket van Antwerpen.

De man zat vast in de Rijks Justitiële Jeugdinrichting Den Hey-Acker in Breda. De gedetineerde was aan het werk buiten de instelling en heeft toen twee mensen van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) gegijzeld.

"Onder bedreiging van een wapen werd naar België gereden", schrijft het parket van Antwerpen in een persverklaring. "De 21-jarige man liet de twee gijzelaars ter hoogte van Hoogstraten uit de wagen." De auto werd kort daarop door de Belgische politie tot stoppen gedwongen. "Tussen de kruispunten van de Heihoefke en Kraaienhorst in Sint-Lenaarts (Brecht) is de twintiger gestopt, waarna een schietincident heeft plaatsgevonden. Daarbij werd door beide partijen geschoten", aldus het parket.

Reanimatie

De aanwezige politiemensen zijn meteen met de reanimatie gestart, die werd overgenomen door de medische hulpdiensten, aldus het parket. Er raakten verder geen andere mensen gewond. "Het stressteam van de federale politie werd ingeschakeld om de betrokken inspecteurs psychisch bij te staan."

Er zal een autopsie op het lichaam van het slachtoffer worden uitgevoerd. Er loopt een gerechtelijk onderzoek naar de gijzeling en de schietpartij.

Meer uit Binnenland

Inwoner van Arnhem komt om bij brand

ARNHEM (ANP) - Een inwoner van Arnhem is in de nacht van vrijdag op zaterdag omgekomen bij een brand in een woning aan de John Lennonstraat. Dat meldt de politie Gelderland op X. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de brand.

8 uur geleden
Lichten grootste kerstboom van het land voor 25e keer ontstoken

IJSSELSTEIN (ANP) - De lichten in de grootste kerstboom van het land gaan zaterdag voor de 25e keer aan. De grote zendmast in IJsselstein, ook wel de Gerbrandytoren, is weer omgebouwd tot kerstboom. Eind november zijn de 120 energiezuinige ledlampen in de toren, aan de snelweg A2, gehesen. Het toplicht is op 360 meter hoogte geïnstalleerd.

8 uur geleden
Burgemeester van Vlaardingen sluit woningen wegens explosies

VLAARDINGEN (ANP) - Burgemeester Bert Wijbenga van Vlaardingen heeft besloten twee woningen te sluiten wegens een nieuwe explosie in de Koninginnestraat. Dat maakte de gemeente in de nacht van vrijdag op zaterdag bekend. Een woning in de Gretha Hofstralaan en een woning en aangrenzend een bedrijfspand in de Koninginnestraat werden gesloten.

9 uur geleden
Milieuorganisatie vecht natuurvergunning Schiphol aan bij rechter

SCHIPHOL (ANP) - Mobilisation for the Environment (MOB) vecht samen met Greenpeace Nederland en Milieudefensie de natuurvergunning voor Schiphol aan bij de rechter. De milieuorganisatie kondigde dat eind september al aan, en heeft vrijdag een beroepschrift naar de rechtbank gestuurd. Volgens MOB had de vergunning niet verstrekt mogen worden vanwege "grove inhoudelijke en procedurele gebreken".

11 uur geleden
Mark Rutte wenst Nederlandse televisie 'veel Matthijs' toe

HILVERSUM (ANP) - Mark Rutte vindt het "mooi" dat Matthijs van Nieuwkerk weer terugkomt op de Nederlandse televisie. Dat heeft de demissionair minister-president gezegd in gesprek met Jaïr Ferwerda, in de RTL-talkshow Beau.

12 uur geleden
Burgemeester: volgend jaar schadefonds voor ondernemers Ter Apel

TER APEL (ANP) - Ondernemers in Ter Apel kunnen naar verwachting ergens begin volgend jaar gebruikmaken van een schadefonds voor extra kosten die ze maken door overlast van asielzoekers. Burgemeester Jaap Velema van Westerwolde, waar Ter Apel onder valt, heeft dat deze week aan de gemeenteraad medegedeeld.

15 uur geleden
Lab: kwart van de schapen bij bedrijven met blauwtong stierf

DEVENTER (ANP) - In de eerste twee maanden van de blauwtonguitbraak zijn 37.000 schapen meer gestorven dan normaal. Dat meldt het laboratorium Royal GD op basis van een analyse van de uitbraak. Bij beroepsmatige schapenhouders die minstens zes weken geplaagd zijn met het virus stierf gemiddeld 25 procent van de dieren.

16 uur geleden