Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Onderzoek: onlineverkopen flink toegenomen in tweede coronajaar

Onderzoek: onlineverkopen flink toegenomen in tweede coronajaar

EDE (ANP) - Nederlanders hebben vorig jaar flink meer online geshopt dan een jaar eerder. Net als in het eerste coronajaar werd de groei aangewakkerd door de coronalockdowns waarin fysieke winkels hun deuren gesloten moesten houden. Volgens onderzoek in opdracht van onder andere brancheorganisatie Thuiswinkel.org heeft dit ervoor gezorgd dat bijna een derde van de totale bestedingen van consumenten vorig jaar online plaatsvond.

Er werden in totaal 373 miljoen aankopen via het internet gedaan, goed voor een stijging van 13 procent. Hiermee was 30,6 miljard euro gemoeid, wat 16 procent meer is dan een jaar eerder. Ook het bedrag dat een consument online besteedt is toegenomen. Dat was eerst 1900 euro per persoon maar kwam vorig jaar op 2180 euro.

"Consumenten raken er dus aan gewend om steeds meer geld online uit te geven", merkt Thuiswinkel.org-directeur Marlene ten Ham op. Ze wijst er in een verklaring op dat de onlineaankopen van producten en diensten wel afwijkende bewegingen lieten zien. "Tijdens de lockdowns zien we stijgingen in de productaankopen, tijdens de versoepelingen juist in de aankopen van diensten."

Als gekeken wordt naar soort verkopen was sprake van de sterkste groei bij de aanschaf van pakketreizen, vliegtickets en hotels. Waarschijnlijk herstelde deze categorie vooral van 2020 waarin de reissector wereldwijd sterk onder druk kwam te staan. De populariteit van online boodschappen is ook toegenomen. Verder komt naar voren dat veruit de meeste aankopen met iDEAL zijn afgerekend.

De webwinkelbranche verwacht dat de onlinebestedingen van Nederlanders dit jaar blijven toenemen. Maar zulke sterke groeicijfers als afgelopen jaar liggen volgens Ten Ham niet voor de hand. Zij denkt dat het groeitempo weer de vorm aanneemt van voor de coronapandemie.

Meer uit Financieel

Beleggers kijken naar banenrapport, oliebesluit en gasmarkt

AMSTERDAM (ANP/RTR) - In de eerste handelsweek van de nieuwe beursmaand oktober zal de aandacht van beleggers vooral uitgaan naar het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid. Ook komen de landen van oliekartel OPEC en bondgenoten als Rusland weer bij elkaar voor een besluit over de olieprijzen. En het is interessant om de gasprijzen in de gaten te houden. Deze week is de eerste week na het dichtdraaien van de gaskraan in Groningen.

2 uur geleden
Vakbond FNV kondigt werkonderbrekingen aan in houthandel

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV roept medewerkers in de houthandel op om komende tijd soms voor bepaalde tijd hun werk neer te leggen. Daarmee wil de bond zijn eisen voor een nieuwe cao kracht bijzetten. De eerste werkonderbrekingen staan maandag gepland bij een reeks vestigingen van Jongeneel en PontMeyer in Den Bosch, Eindhoven, Oss en Tilburg.

5 uur geleden
Chinese lotenverkoop fors omhoog te midden van haperende economie

BEIJING (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De verkoop van loten voor loterijen is fors omhoog gegaan in China, te midden van de toegenomen zorgen over de Chinese economie en de flink opgelopen jeugdwerkloosheid. Volgens de laatste cijfers van de overheid van het Aziatische land ligt de lotenverkoop dit jaar vooralsnog meer dan 50 procent hoger dan vorig jaar.

5 uur geleden
Koers Bitcoin kent eerste kwartaalverlies van dit jaar

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De bitcoin kende van juli tot en met september zijn eerste kwartaalverlies van dit jaar. 's Werelds meest bekende cryptomunt, die momenteel wordt verhandeld rond de 27.000 dollar, zakte ongeveer 11 procent in waarde. Volgens kenners heeft dat onder meer te maken met de toegenomen onzekerheid over de economie en het vooruitzicht dat de rente waarschijnlijk nog langere tijd op een hoog niveau zal blijven. Ook is er de laatste tijd veel onrust rond de grote cryptobeurs Binance.

6 uur geleden
Nieuwste iPhone kan erg heet worden, Apple werkt aan oplossing

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - De nieuwste iPhone kan in de eerste dagen na aanschaf erg heet worden vanwege een bug in de nieuwste iOS 17-software en de overuren die het apparaat dan moet maken voor het updaten van apps. Dat heeft Apple toegegeven na klachten van gebruikers dat hun iPhone 15 Pro soms te warm werd om aan te raken. Het Amerikaanse concern zegt binnenkort met oplossingen te komen. Gebruikers zouden niet bang hoeven te zijn dat hun telefoon schade ondervindt.

8 uur geleden
Makelaars: 55.000 woningzoekers op Open Huizen Dag

NIEUWEGEIN (ANP) - Ongeveer 55.000 geïnteresseerde woningzoekers hebben zaterdag meegedaan aan de Open Huizen Dag. Dat laat makelaarsorganisatie NVM weten. In totaal konden ongeveer 9000 deelnemende huizen tussen 11.00 en 15.00 uur bezichtigd worden zonder een afspraak te maken.

1 dag geleden
Maandenlange staking truckers langs Duitse snelweg voorbij

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een maandenlange staking van voornamelijk vrachtwagenchauffeurs uit Georgië en Oezbekistan op een parkeerterrein langs een Duitse snelweg is voorbij. De truckers hadden ruim twee maanden geleden het werk neergelegd op een parkeerterrein van een pompstation bij Gräfenhausen ten zuiden van Frankfurt, omdat ze niet kregen uitbetaald door hun Poolse werkgever.

1 dag geleden