Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Onderzoek of verdachte dood Gino, Donny M., passende zorg kreeg

Onderzoek of verdachte dood Gino, Donny M., passende zorg kreeg

DEN HAAG (ANP) - Toezicht Sociaal Domein gaat onderzoeken in hoeverre aan Donny M., de man die verdacht wordt van het ontvoeren en ombrengen van de 9-jarige Gino in Limburg in juni van dit jaar, "passende begeleiding, ondersteuning en zorg is verleend". Ook wordt gekeken naar hoe de betrokken partijen hebben samengewerkt, meldt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) donderdag. Eerder werd bekend dat de verdachte een zedenverleden heeft.

Het onderzoek moet in kaart brengen wat niet goed ging in de begeleiding, zorg en ondersteuning "en daarmee leer- en verbeterpunten formuleren voor de toekomst".

Toezicht Sociaal Domein is een samenwerking van vier Rijksinspecties, namelijk de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, de Inspectie Justitie en Veiligheid, de Inspectie van het Onderwijs en de Nederlandse Arbeidsinspectie. Er wordt samengewerkt met de lokale toezichthouder van de gemeente Sittard-Geleen. "Zij doen dit samen omdat er verschillende organisaties en professionals uit het straf-zorg-sociaal domein betrokken zijn geweest bij de verdachte vóór juni van dit jaar."

Rapport

Verwacht wordt dat het rapport volgend jaar in het voorjaar wordt gepubliceerd.

De 9-jarige Gino verdween op 1 juni tijdens het voetballen buiten in Kerkrade. Enkele dagen later werd zijn lichaam gevonden achter een uitgebrande woning in Geleen. De 22-jarige M. werd vlak voor de vondst in diens woning, vlakbij de vindplaats van Gino, opgepakt.

M. werd in 2017 veroordeeld wegens mishandeling en bedreiging van twee kinderen en het misbruik van zeker één van hen. Dit meldde Phil Boonen, de advocaat van een van de slachtoffers, eerder. De rechtbank legde hem toen volgens Boonen een straf op gelijk aan zijn voorarrest, iets minder dan vijf maanden jeugddetentie. Ook moest hij zich in een kliniek voor jongeren in Eindhoven laten behandelen.

Meer uit Binnenland

NS rijdt ondanks winters weer gewone dienstregeling

UTRECHT (ANP) - De NS past de dienstregeling voor zondag en maandag niet aan, ondanks het verwachte winterse weer. Een woordvoerder van de vervoerder laat zondagochtend weten dat op basis van de huidige weersverwachting niet uit voorzorg aanpassingen worden doorgevoerd.

10 minuten geleden
Rijkswaterstaat over gladheid: pas rijstijl aan

UTRECHT (ANP) - Weggebruikers doen er volgens Rijkswaterstaat zondag goed aan alert te zijn en hun rijstijl aan te passen. Zondagochtend kan het plaatselijk glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten en ook zondagmiddag en -avond is het mogelijk glad op de weg door sneeuwval.

14 minuten geleden
Brand Oosterwolde woedt nog steeds, omwonenden terug naar huis

OOSTERWOLDE (ANP) - De grote brand bij voedselbedrijf Tyson Foods aan de Houtwal in het Friese Oosterwolde woedt nog altijd. Omwonenden die vanwege de vrijkomende rook hun huis moesten verlaten, kunnen inmiddels wel terugkeren, meldt een woordvoerder van de brandweer.

1 uur geleden
KLM waarschuwt voor vertragingen en annuleringen om sneeuwval

AMSTELVEEN (ANP) - KLM waarschuwt reizigers zondag voor "vertragingen en annuleringen" als gevolg van het verwachte winterweer. "Houd er rekening mee dat als gevolg van de voorspelde sneeuwval op Amsterdam Airport op zondag 3 december de operationele capaciteit zal worden verminderd. Als gevolg hiervan moeten vertragingen en annuleringen worden verwacht", geeft de luchtvaartmaatschappij aan in een speciale banner op de website.

2 uur geleden
Vanaf zondagmiddag steeds meer sneeuw

HOUTEN (ANP) - Zondagmiddag en - avond trekt een sneeuwgebied vanuit het zuidwesten over het land. Rond het middaguur valt in Zeeland de eerste (natte) sneeuw. In de middag breidt die sneeuwval zich uit, en kan er een sneeuwdek van 5 centimeter ontstaan, verwacht Weeronline.

2 uur geleden
Drie mensen, onder wie twee kinderen, omgekomen bij ongeval op A1

AMERSFOORT (ANP) - Bij een ongeval zaterdagavond op de A1 bij knooppunt Hoevelaken met een spookrijder zijn drie mensen, onder wie twee kinderen, om het leven gekomen. Het gaat om kinderen van 12 en 14 jaar uit Hilversum. Ook de spookrijder, een 19-jarige man uit Roemenië, kwam om. De ouders van de omgekomen kinderen raakten zwaargewond en hun toestand is zorgelijk, meldt de politie.

3 uur geleden
Zeer grote brand bij bedrijf in Oosterwolde

OOSTERWOLDE (ANP) - Bij voedselbedrijf Tyson Foods aan de Houtwal in het Friese Oosterwolde woedt in de nacht van zaterdag op zondag een zeer grote brand. De brandweer is met meerdere voertuigen uitgerukt om de uitslaande brand te bestrijden, meldt een woordvoerder.

7 uur geleden