Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Onderzoek naar vastgoedman Lips ligt stil'

'Onderzoek naar vastgoedman Lips ligt stil'

ZWOLLE (ANP) - Het strafrechtelijk onderzoek naar faillissementsfraude naar de Brabantse vastgoedhandelaar Roger Lips ligt sinds februari 2019 stil. Dat heeft zijn raadsman Willem Koops gezegd. Lips moet donderdag voor het eerst voor de rechtbank in Zwolle verschijnen voor een inleidende zitting, maar hij verblijft in Dubai. Hij zal niet naar Zwolle komen, volgens zijn advocaat.

De 55-jarige vastgoedondernemer ging in 2013 persoonlijk failliet. Zo'n 150 aan hem gelieerde bedrijven gingen in de loop der jaren erna over de kop. De totaalschuld zou meer dan 200 miljoen euro bedragen.

Het strafdossier bevat vele verwijten van faillissementsfraude waaronder het wegsluizen van geld naar familieleden, aldus zijn advocaat. "Maar dat wordt hem nu dus niet verweten." Lips wordt alleen voor de rechter gedaagd omdat hij onvoldoende informatie aan de curator verstrekte, meldt ook het Openbaar Ministerie. Uit vrees opnieuw gegijzeld te worden, vluchtte Lips in 2013 naar Dubai.

Volgens Koops is hij onschuldig, omdat hij altijd vragen van curatoren en de rechter-commissaris heeft beantwoord. De gijzeling was onrechtmatig en moet van tafel, vindt hij. Dan kan Lips de behandeling van zijn strafzaak zonder vrees bijwonen. Volgens het OM komt het wegsluizen van gelden pas later aan bod . Vrees voor aanhouding hoeft de verdachte niet te hebben. "Een eerder bevel tot aanhouding is ingetrokken", zei een woordvoerder.

Meer uit Binnenland

Verzekeraars zeggen contract huisartsenketen Co-Med definitief op

TILBURG (ANP) - Zorgverzekeraars hebben hun contract met de commerciële huisartsenketen Co-Med definitief beëindigd. Dat zat er al aan te komen: vorige week werd de overeenkomst al opgeschort omdat de verzekeraars hadden vastgesteld dat Co-Med "de continuïteit van goede zorg niet kan garanderen" en verplichtingen niet nakwam, stellen CZ, VGZ, Menzis en Zilveren Kruis.

1 uur geleden
OM wil vrijspraak voor moord op crimineel John Mieremet

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft dinsdagmiddag voor de rechtbank in Amsterdam zonder inhoudelijke behandeling vrijspraak gevraagd voor Ali N. in de zaak rond de moord op crimineel John Mieremet. Justitie heeft de Alkmaarder (39) jarenlang op de korrel gehad, maar "ondanks stevige verdenkingen" het bewijs niet rondgekregen, aldus de aanklager. De rechtbank vond zichzelf "niet voldoende geïnformeerd" om uitspraak te doen. De zaak wordt daarom later alsnog inhoudelijk behandeld.

1 uur geleden
Drie aanhoudingen voor moorden na verklaringen kroongetuige

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft dinsdag drie mannen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij moorden, een poging moord en voorbereidingen hierop in Amsterdam en Rotterdam. Dit meldt het Openbaar Ministerie dinsdag. De mannen zijn aangehouden naar aanleiding van de verklaringen van de onlangs aangekondigde kroongetuige.

2 uur geleden
Oranjefans vermaken zich met muziek en bier in zonnig Berlijn

BERLIJN (ANP) - Nederlandse supporters bereiden zich in Berlijn voor op de laatste groepswedstrijd van Oranje op het EK tegen Oostenrijk. Ruim vier uur voor het begin van het duel hebben duizenden fans bezit genomen van de pleinen en straten in de Duitse hoofdstad.

2 uur geleden
24 jaar cel voor 'Bolle Jos 'voor cokehandel en moordopdracht

ROTTERDAM (ANP) - De rechtbank in Rotterdam heeft dinsdag de 32-jarige Jos Leijdekkers, beter bekend als 'Bolle Jos" veroordeeld tot 24 jaar gevangenisstraf, voor internationale handel in cocaïne en het geven van opdracht voor een liquidatie. In totaal ging het om de import van bijna 7000 kilo cocaïne.

3 uur geleden
Twee mannen neergestoken in azc Budel, drie aanhoudingen

BUDEL (ANP) - Drie mannen zijn maandagavond na een steekpartij in het asielzoekerscentrum in Budel aangehouden, meldt de politie dinsdagmiddag. Het zijn bewoners van het azc. Twee van hen werden gestoken met een scherp voorwerp en moesten behandeld worden in het ziekenhuis. Het gaat om mannen van 28 en 34 jaar oud.

3 uur geleden
Arnhemse cafés: Vitesse hoort bij de stad

ARNHEM (ANP) - Als Vitesse daadwerkelijk verdwijnt als profclub zal dat voor cafés in de Arnhemse binnenstad een grote verandering zijn. Niet alleen maken de wedstrijddagen een aanzienlijk deel van de omzet uit, ook hoort Vitesse volgens de cafés bij de stad. "We zijn er heel erg verdrietig om", zegt eigenaar van Café de Schoof Frank de Zoete.

3 uur geleden