Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Onderzoek naar vastgoedman Lips ligt stil'

'Onderzoek naar vastgoedman Lips ligt stil'

ZWOLLE (ANP) - Het strafrechtelijk onderzoek naar faillissementsfraude naar de Brabantse vastgoedhandelaar Roger Lips ligt sinds februari 2019 stil. Dat heeft zijn raadsman Willem Koops gezegd. Lips moet donderdag voor het eerst voor de rechtbank in Zwolle verschijnen voor een inleidende zitting, maar hij verblijft in Dubai. Hij zal niet naar Zwolle komen, volgens zijn advocaat.

De 55-jarige vastgoedondernemer ging in 2013 persoonlijk failliet. Zo'n 150 aan hem gelieerde bedrijven gingen in de loop der jaren erna over de kop. De totaalschuld zou meer dan 200 miljoen euro bedragen.

Het strafdossier bevat vele verwijten van faillissementsfraude waaronder het wegsluizen van geld naar familieleden, aldus zijn advocaat. "Maar dat wordt hem nu dus niet verweten." Lips wordt alleen voor de rechter gedaagd omdat hij onvoldoende informatie aan de curator verstrekte, meldt ook het Openbaar Ministerie. Uit vrees opnieuw gegijzeld te worden, vluchtte Lips in 2013 naar Dubai.

Volgens Koops is hij onschuldig, omdat hij altijd vragen van curatoren en de rechter-commissaris heeft beantwoord. De gijzeling was onrechtmatig en moet van tafel, vindt hij. Dan kan Lips de behandeling van zijn strafzaak zonder vrees bijwonen. Volgens het OM komt het wegsluizen van gelden pas later aan bod . Vrees voor aanhouding hoeft de verdachte niet te hebben. "Een eerder bevel tot aanhouding is ingetrokken", zei een woordvoerder.

Meer uit Binnenland

Marechaussee onderzoekt melding drugsgebruik militaire trainers

NEWCASTLE (ANP) - Vier Nederlandse militairen die in Engeland waren om Oekraïense militairen te trainen worden verdacht van het gebruik van cocaïne. Dat bevestigt een woordvoerder van de marechaussee na berichtgeving van De Telegraaf.

2 uur geleden
Heroïne en xtc bestemd voor Suriname ontdekt in haven Vlissingen

VLISSINGEN (ANP) - De douane heeft eerder dit jaar in de haven van Vlissingen een partij drugs ontdekt die was bestemd voor een bedrijf in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo. Het gaat om 15 kilo hasj, 1,3 kilo cannabis, ruim 300 gram heroïne en 5223 xtc-pillen.

4 uur geleden
Scooterrijder omgekomen door verkeersongeval in Venlo

VENLO (ANP) - Een 20-jarige scooterrijder uit het Limburgse Tegelen is woensdagmiddag om het leven gekomen door een aanrijding in Venlo. Die gebeurde rond 16.45 uur op de Bloemartsweg. De scooterrijder overleed ter plaatse.

4 uur geleden
Tot 30 dagen cel en taakstraffen voor rellen in AZ-stadion

ALKMAAR (ANP) - De rechtbank in Alkmaar heeft opnieuw zeven verdachten veroordeeld voor hun rol bij de stadionrellen vorige maand na het verloren duel met het Engelse West Ham United. De politierechter legde celstraffen op tot dertig dagen, waarvan veertien dagen voorwaardelijk, in combinatie met taakstraffen tot 150 uur. Alle zeven verdachten kregen een locatieverbod opgelegd voor het AZ-stadion en de omgeving eromheen.

6 uur geleden
Vuurwerkfestival Scheveningen weer afgelast, niet genoeg sponsors

DEN HAAG (ANP) - Het Vuurwerkfestival op Scheveningen gaat dit jaar opnieuw niet door. De organisatie heeft niet genoeg sponsoren gevonden, meldt de woordvoerder van het evenement donderdag na berichtgeving van Den Haag FM.

6 uur geleden
NVWA gaat extra letten op gevolgen hitte voor dieren

UTRECHT (ANP) - Vanwege de oplopende temperaturen de komende dagen, is de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) extra alert op bescherming van dieren tegen hitte. De dienst herinnert vooraf alvast aan de aangescherpte regels voor zogeheten kalver-iglo's. Die bieden geen bescherming tegen hitte. Bij een temperatuur van 24 graden of meer is het verplicht om zulke verplaatsbare hokken in de schaduw te zetten.

6 uur geleden
Agent niet vervolgd voor raken baasjes bij doodschieten hond

HELMOND (ANP) - Een agent die in september vorig jaar in Helmond een hond doodschoot, waarbij de twee baasjes van de hond lichtgewond raakten, wordt niet vervolgd voor zijn actie. Dat heeft het Openbaar Ministerie besloten nadat uit onderzoek is gebleken dat het de agent niet te verwijten valt dat de twee hondeneigenaren werden geraakt. De ene liep een verwonding op aan de onderarm en de ander werd getroffen door een schampschot boven zijn oor.

7 uur geleden