Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Onderzoek naar McCann-verdachte voor verkrachting uit 2004

Onderzoek naar McCann-verdachte voor verkrachting uit 2004

BRAUNSCHWEIG (ANP/DPA/AFP) - Tegen de hoofdverdachte in de verdwijning van het Britse meisje Madeleine McCann loopt nu ook een onderzoek vanwege de onopgeloste verkrachting van een jonge Ierse vrouw in Portugal in 2004, zeiden Duitse aanklagers dinsdag.

De vrouw kwam naar voren na het zien van foto's in de media van de verdachte, de Duitser Christian B. (43). "Het slachtoffer denkt dat ze haar kwelgeest misschien heeft herkend. Daardoor werd hier eind juni een onderzoek naar geopend", zei officier van justitie Hans Christian Wolters.

In het jarenlange mysterie van de verdwijning van Madeleine McCann, zeiden Duitse aanklagers in juni voor de televisie dat ze geloofden dat Christian B. het meisje had ontvoerd en vermoord.

Ontvoering in Praia da Luz

Madeleine McCann, die toen drie was, werd in 2007 vermist in de vakantieflat van haar familie in het Portugese resort Praia da Luz. Ze sliep daar terwijl haar ouders aten in een nabijgelegen restaurant.

Ondanks een internationale klopjacht is er geen spoor van haar gevonden. Duitse aanklagers zeggen dat ze "concreet bewijs" hebben dat Madeleine dood is, hoewel de Britse politie haar verdwijning blijft behandelen als een zaak van vermiste personen.

Christian B. heeft een lange geschiedenis van zedendelicten, waaronder kindermisbruik en verkrachting. Hij zit momenteel in een Duitse gevangenis voor drugshandel. Hij is in Duitsland ook veroordeeld voor de verkrachting in 2005 van een 72-jarige vrouw in Praia da Luz, hoewel de straf nog niet definitief is vanwege een overleveringsgeschil.

De politie in Duitsland heeft Christian B. ook in verband gebracht met andere onopgeloste misdrijven.

Meer uit Buitenland

Hamas: Israël krijgt geen gijzelaars terug zonder onderhandelen

CAÏRO (ANP/RTR) - De gewapende vleugel van Hamas heeft gezegd dat Israël geen van zijn gijzelaars zal kunnen terughalen, tenzij het gesprekken aanknoopt over het ruilen van gijzelaars tegen Palestijnse gevangenen in Israël.

42 minuten geleden
Voorzitter wil op tijd klimaattop afronden: 'zou eerste ooit zijn'

DUBAI (ANP) - Als het aan de voorzitter van de klimaattop in Dubai ligt, is de COP dit jaar écht op de laatste dag afgelopen. "Dat zou de eerste ooit zijn", lacht Hilde Stroot van Oxfam Novib, die de onderhandelingen nauw in de gaten houdt. Toch zijn partijen deze top ook verrast door de vaart van de Verenigde Arabische Emiraten.

1 uur geleden
Iran beschuldigt Zweedse EU-diplomaat van samenzwering met Israël

TEHERAN/BRUSSEL (ANP/AFP) - De Iraanse justitie heeft de Zweedse EU-diplomaat Johan Floderus beschuldigd van samenzwering met en spionage voor Israël en 'het verspreiden van verderf op aarde'. Die laatste aanklacht is een ruim gedefinieerde misdaad die alles kan omvatten wat door de sjiitische staat als ongewenst wordt beschouwd en kan tot de doodstraf leiden.

2 uur geleden
President Oekraïne Zelensky bij inauguratie ambtgenoot Argentinië

BUENOS AIRES (ANP) - Onder de hoge gasten bij de inauguratie van de nieuwe Argentijnse president Javier Milei is ook de Oekraïense leider Volodymyr Zelensky. Argentijnse media melden dat de komst van Zelensky door de Oekraïense ambassade in Buenos Aires is bevestigd. Het is het eerste bezoek van Zelensky aan een Latijns-Amerikaans land sinds de Russische inval in februari 2022. Hij heeft onderweg een tussenlanding gemaakt in Kaapverdië.

3 uur geleden
Nobelprijs uitgereikt aan kinderen opgesloten Iraanse winnares

OSLO/TEHERAN (ANP/RTR) - De Nobelprijs voor de Vrede is uitgereikt aan de twee kinderen van de in Iran opgesloten winnares Narges Mohammadi. De Iraanse mensenrechtenactiviste zelf was een dag voor de ceremonie in de Noorse hoofdstad Oslo in een driedaagse hongerstaking gegaan.

3 uur geleden
Volgende klimaattop vrijwel zeker in Azerbeidzjan

DUBAI (ANP/RTR) - De volgende, 29e klimaattop (COP29) is vrijwel zeker in Azerbeidzjan. Op de huidige COP28 in Dubai is een conceptvoorstel gepubliceerd om de grootscheepse conferentie van de Verenigde Naties komend jaar in het land te houden op de grens van Europa en Azië.

5 uur geleden
Netanyahu: oproep einde oorlog staat haaks op steun einde Hamas

JERUZALEM (ANP/RTR) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu vindt dat leiders niet de eliminatie van Hamas kunnen steunen en tegelijkertijd oproepen tot een einde aan de oorlog in Gaza. Hij heeft dat tegen "de leiders van Duitsland en Frankrijk en andere landen" gezegd. Het beëindigen van de oorlog zou de eliminatie van Hamas verhinderen, aldus de premier.

5 uur geleden