Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Onderzoek naar corona in Nijmeegse kroegen, weer twee zaken dicht

Onderzoek naar corona in Nijmeegse kroegen, weer twee zaken dicht

NIJMEGEN (ANP) - Er komt een uitgebreid onderzoek naar de corona-uitbraken in Nijmeegse cafés. Burgemeester Hubert Bruls van die stad heeft donderdag op advies van de GGD weer twee studentenkroegen gesloten, nadat bij bezoekers coronabesmetting is vastgesteld. Hij sloot eerder al een ander café en rekent erop dat er nog meer zaken zullen moeten sluiten.

Bruls is zeer bezorgd over de drie geconstateerde 'coronahaarden' binnen een week. Dat is volgens hem tot nu toe uniek in Nederland. Daarom laat hij de GGD samen met politie en gemeente nader onderzoek doen naar wat er aan de hand is. Dat onderzoek gaat van start naast het bron- en contactonderzoek dat de GGD onder de bezoekers van de nu gesloten kroegen doet. Afhankelijk van de uitkomsten van het onderzoek volgen mogelijk meer maatregelen, aldus Bruls.

Bij 28 bezoekers van de twee donderdag gesloten zaken is corona vastgesteld. Dat aantal gaat zeker verder oplopen, denkt Bruls. Hoeveel mensen in quarantaine moeten, moet de GGD nog vaststellen. Onder bezoekers van het café dat al eerder dicht ging zijn nu ruim 50 besmettingen geconstateerd terwijl ongeveer 250 mensen in thuisisolatie zitten.

In Nijmegen is het totaal aantal besmettingen de afgelopen week snel opgelopen. "Er is gevaar voor de volksgezondheid", stelt Bruls.

De burgemeester gaat vrijdag praten met Koninklijke Horeca Nederland over de problemen. De Radboud Universiteit in Nijmegen gaat de studenten nog eens extra op het hart drukken om zich aan alle coronaregels te houden en thuis te blijven bij klachten.

Meer uit Binnenland

Explosie bij pand in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Bij een pand aan de West-Kruiskade in Rotterdam is zondag om 05.00 uur een explosie geweest. Volgens de politie raakte niemand gewond. Een verdachte is weggerend richting de Batavierenstraat in het centrum van de stad; die was donker gekleed en had een capuchon op.

2 uur geleden
Man ligt vijf maanden dood in flat in Den Bosch

DEN BOSCH (ANP) - De politie heeft zaterdagmorgen een dode man gevonden in zijn flatwoning in Den Bosch. Hij blijkt ruim vijf maanden geleden te zijn overleden aan een natuurlijke dood, meldt de politie op Facebook. "Niemand verdient het om zo lang onopgemerkt te blijven", aldus de politie die mensen oproept zijn of haar buren soms in de gaten te houden. "Sociale controle is belangrijk. Zeker bij oudere mensen of mensen die zich als kluizenaar gedragen."

7 uur geleden
Gewonde door brand in portiekflat in Hilversum

HILVERSUM (ANP) - In een portiekflat in Hilversum heeft zaterdagavond brand gewoed. De brandweer heeft rond 22.30 uur een man uit de woning aan de Admiraal de Ruyterlaan gehaald waarin de brand woedde. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd, laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. Het slachtoffer was volgens hem wel aanspreekbaar.

8 uur geleden
Man probeert mobieltje uit water te halen en verdrinkt

ROERMOND (ANP) - In een plas bij de Maas in Roermond is zaterdagavond een 41-jarige man verdronken. De man dook een in het water gevallen mobieltje achterna en kwam lange tijd niet meer boven water. Nadat de gealarmeerde brandweer hem uit het water had gehaald, werd hij gereanimeerd, maar dat was tevergeefs, zei een woordvoerder van de brandweer.

11 uur geleden
Carice van Houten weer thuis na aanhouding klimaatdemonstratie

DEN HAAG (ANP) - Carice van Houten is weer thuis nadat ze eerder zaterdag werd aangehouden bij de klimaatdemonstratie op de A12 in Den Haag van Extinction Rebellion. Dat meldt haar agent.

13 uur geleden
Van Zanen: demonstratierecht niet zelfde als recht overtreden wet

DEN HAAG (ANP) - Hoewel het Openbaar Ministerie de meeste aangehouden actievoerders bij een blokkade van Extinction Rebellion op de A12 niet zal vervolgen, benadrukt de burgemeester van Den Haag zaterdag wel dat het recht om te demonstreren niet hetzelfde is als het recht om de wet te overtreden.

13 uur geleden
Bijna 1580 klimaatactivisten opgepakt op A12, 40 vervolgd

DEN HAAG (ANP) - Bij de blokkade van Extinction Rebellion zijn 1579 klimaatactivisten aangehouden op de A12, meldt de politie zaterdagavond. De meeste demonstranten zijn weer op vrije voeten en worden niet vervolgd.

13 uur geleden