Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Onderzoek: meeste Nederlanders vinden zorgen over natuur terecht

Onderzoek: meeste Nederlanders vinden zorgen over natuur terecht

WAGENINGEN (ANP) - Een meerderheid van de Nederlanders vindt het terecht dat er veel zorgen zijn over de toekomst van de natuur. Zij vinden veel aandacht voor de natuur niet overdreven. Meer dan 86 procent van de Nederlanders vindt beschermen, onderhouden en beheren van natuurgebieden en beschermen van zeldzame dieren en planten zeer belangrijk.

Dat blijkt uit een enquête over het maatschappelijk draagvlak voor natuurbehoud, die door de Wageningse universiteit is uitgevoerd. Het was de zesde keer in 25 jaar tijd dat de vragenlijsten zijn verspreid onder ruim zesduizend mensen. Volgens de onderzoekers neemt het belang dat mensen hechten aan natuurbehoud sinds 2006 steeds toe. Tegelijkertijd neemt het aantal mensen dat vindt dat er genoeg natuur is in Nederland verder af. In 2013 was twee derde daar nog tevreden over, maar nu vindt nog maar 55 procent dat er voldoende natuur is.

Ongeveer de helft van de Nederlanders komt wekelijks tot maandelijks in natuurgebieden. De andere helft komt daar nooit. Er zijn wel steeds meer mensen die een handje willen meehelpen om natuur te beschermen. Het gaat dan om zaken als nestkastjes ophangen, afval opruimen en petities voor natuurbehoud ondertekenen. Voor grootschalig beheer en onderhoud van natuur, zowel in de stad als buiten, is de overheid verantwoordelijk, vinden de meeste Nederlanders.

Meer uit Binnenland

Varkens krijgen nog steeds herhaaldelijk stroomstoten

AMSTERDAM (ANP) - Varkens krijgen tijdens transporten nog steeds herhaaldelijk stroomstoten toegediend. Dit gebeurt ook op gevoelige plekken zoals het hoofd, de nek, de rug en de flanken. Dit stelt Varkens in Nood. De dierenrechtenorganisatie heeft in mei dit jaar opnames gemaakt bij meerdere transporteurs. De organisatie doet aangifte van dierenmishandeling.

8 minuten geleden
Uitspraak rechtbank zaak man achter 'vergismoord' Latumahina

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank Amsterdam doet maandag uitspraak in de strafzaak tegen de 43-jarige Nourredine H., die door het Openbaar Ministerie wordt gezien als de man achter de schietpartij die de Amsterdamse dj Djordy Latumahina op 8 oktober 2016 fataal werd. De moordenaars zagen de 31-jarige Latumahina aan voor iemand anders, het beoogde doelwit was Gino M. De eis van het OM tegen H. luidde 29 jaar en negen maanden cel.

4 uur geleden
Aspirant-minister Faber wacht kritische hoorzitting Tweede Kamer

DEN HAAG (ANP) - De beoogd minister Marjolein Faber (Asiel en Migratie, PVV) kan maandag kritische vragen verwachten tijdens haar hoorzitting in de Tweede Kamer. Het bericht over haar benoeming maakte veel tongen los, onder andere omdat ze als senator in een debat sprak over de omstreden term "omvolking", die wordt gebruikt in extreemrechtse complottheorieën. VVD-leider Dilan Yeşilgöz noemde Faber openlijk "niet onomstreden" nadat ze was aangedragen, maar stemde na een crisisoverleg met de andere coalitiepartijen toch in met haar kandidatuur.

4 uur geleden
Hoger beroep Marengo verder met drie weken regiezittingen

SCHIPHOL (ANP) - In de beveiligde rechtbank op Schiphol gaat maandag het hoger beroep verder in het omvangrijke liquidatieproces Marengo. De komende drie weken zijn meerdere regiezittingen gepland. Dan wordt onder meer gesproken over het onderzoek en wat er nog nodig is om de zaken van de veertien verdachten inhoudelijk te kunnen behandelen.

4 uur geleden
Gewonde bij steekincident in Loosbroek

LOOSBROEK (ANP) - Bij een steekincident in het Brabantse Loosbroek is een man gewond geraakt, meldt de politie. Er is een verdachte aangehouden.

6 uur geleden
KLM-vliegtuig maakt veilige voorzorgslanding op Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - Het vliegtuig van KLM dat zondagmiddag terugkeerde naar Schiphol is veilig geland op de luchthaven, meldt de Luchtverkeersleiding Nederland.

16 uur geleden
KLM-vliegtuig keert terug naar Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - Een vliegtuig van KLM dat onderweg was naar Rio de Janeiro is boven België omgekeerd en weer op weg terug naar Schiphol, laat een woordvoerder van de Luchtverkeersleiding Nederland weten.

17 uur geleden