Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Onderzoek ITV naar Voice duurt al 14 maanden, voortgang onbekend

Onderzoek ITV naar Voice duurt al 14 maanden, voortgang onbekend

HILVERSUM (ANP) - Het externe onderzoek dat producent ITV heeft ingesteld naar misstanden bij het programma The Voice of Holland is na veertien maanden nog niet afgerond. Dat heeft een woordvoerder van het productiehuis woensdag laten weten. ITV kan niet zeggen hoelang het nog duurt voordat het onderzoek is afgerond, of in welk stadium het onderzoek zich momenteel bevindt. Ook Van Doorne, het bureau dat door ITV is ingehuurd voor het onderzoek, kan naar eigen zeggen niets melden over de voortgang.

ITV kondigde na de uitzending van BOOS in januari 2022, waarin de misstanden rond The Voice werden blootgelegd, een extern onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag aan. In februari 2022 zei Van Doorne dat al met veel mensen gesproken was en dat het bureau "een gedetailleerd beeld" kreeg van wat zich achter de schermen bij de RTL4-talentenjacht had afgespeeld. Van Doorne zei toen "zich ervoor in te zetten dat ieders stem wordt gehoord en dat iedereen die verantwoordelijk is voor ongepast gedrag, wordt geïdentificeerd."

In april 2022 zei ITV dat in het onderzoek ook de vraag zou worden meegenomen wat er al bekend was binnen het bedrijf over het grensoverschrijdende gedrag. Deze vraag betrof vooral ITV Studios Nederland.

Inmiddels vordert het onderzoek bij het Openbaar Ministerie, dat dinsdag bekendmaakte bandleider Jeroen Rietbergen en oud-coach Ali B te gaan vervolgen voor grensoverschrijdend gedrag.

Meer uit Binnenland

Nog steeds tekort aan nieuwe tandartsen, ziet ABN AMRO

AMSTERDAM (ANP) - Tandartspraktijken kampen nog steeds met een tekort aan nieuw personeel. Er gaan de komende jaren meer tandartsen met pensioen dan dat er nieuwe tandartsen instromen, meldt ABN AMRO in een rapport. Dit belemmert de groei van veel mondzorgpraktijken. Ook kunnen sommige praktijken geen opvolger vinden.

1 uur geleden
Raad van State wacht op standpunt regering over bestuursrechtspraak

DEN HAAG (ANP) - De Raad van State wil op dit moment nog niet reageren op de aanbeveling om de afdeling bestuursrechtspraak af te splitsen. Die aanbeveling deed de parlementaire-enquêtecommissie die het fraudebeleid van de overheid heeft onderzocht. De commissie vindt dat de Raad van State als wetgevingsadviseur én hoogste bestuursrechter een "dubbele pet" op heeft. De Raad van State vindt dat het eerst aan de regering is om een standpunt in te nemen over de aanbevelingen van de commissie.

8 uur geleden
Ontsnapte tbs'er aangehouden in Tsjechië

DEN HAAG (ANP) - De 33-jarige Mouloud M. die op 7 februari tijdens begeleid verlof ontsnapte, is maandagmorgen aangehouden in Tsjechië. Het Openbaar Ministerie meldt dat M. is opgepakt tijdens een controle in de plaats Kadan in het noordwesten van het land, door de Tsjechische politie. M. verbleef in de Van Mesdag-kliniek in Groningen voor een tbs-behandeling.

9 uur geleden
Vakbonden aan overheid: kijk naar totale toeslagenstelsel

UTRECHT (ANP) - Vakbonden CNV en FNV willen dat de overheid het totale toeslagen- en inkomstenstelsel onder de loep neemt en er alles aan doet om het vertrouwen van burgers weer te herstellen. Uit onderzoek van de parlementaire-enquêtecommissie naar de fraudeaanpak komt naar voren dat de overheid nog altijd blind is voor mensen en hun rechten.

10 uur geleden
Gedupeerde toeslagenaffaire herkent conclusies enquêtecommissie

DEN HAAG (ANP) - Dat de overheid nog altijd blind is voor mensen en hun rechten, zoals de parlementaire-enquêtecommissie concludeert, is niet nieuw voor Roger Derikx. Als een van de gedupeerden van de toeslagenaffaire herkent hij de bevindingen. "Ik hoop nu dat duidelijk is dat de Staat dit probleem niet kan oplossen."

10 uur geleden
Vrachtwagen Defensie met militaire uitrusting deels leeggeroofd

DEN HAAG (ANP) - Een vrachtwagen van Defensie vol met militaire uniformen en uitrusting is vorige week deels leeggeroofd. Dat meldt het ministerie van Defensie op X. Het ging om spullen bedoeld voor de ondersteuning en training van Oekraïense militairen in het Verenigd Koninkrijk.

13 uur geleden
Weer minder dan 2000 asielzoekers in Ter Apel, derde nacht op rij

TER APEL (ANP) - Voor de derde nacht op rij verbleven minder dan 2000 asielzoekers in het aanmeldcentrum in Ter Apel. In de nacht van zondag op maandag ging het om 1949 mensen, meldt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Dit betekent dat het COA het maximumaantal van 2000 niet overschreed en dus geen dwangsom hoeft te betalen.

13 uur geleden