Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Onderzoek: ex-partners wonen na scheiding noodgedwongen lang samen

Onderzoek: ex-partners wonen na scheiding noodgedwongen lang samen

DEN HAAG (ANP) - Ex-partners wonen in meer dan de helft van de gevallen een jaar nadat de scheiding is uitgesproken noodgedwongen nog samen. Dat meldt de Nederlandse vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) na onderzoek onder 275 leden, dat samen met journalistiek platform Pointer werd uitgevoerd.

Van de deelnemers vindt 79 procent de situatie rondom de woningproblematiek na een scheiding zorgelijk tot zeer zorgelijk. De laatste vijf jaar zijn de problemen volgens ruim 90 procent toegenomen.

Voorzitter Alexander Leuftink van vFAS zegt dat veel mensen moeite hebben om een betaalbare woning te vinden in de overspannen woningmarkt. "Voor ouders die net gescheiden zijn, is de situatie nog nijpender. De financiële situatie is veranderd en een woning huren of kopen blijkt vaak te duur." En dat terwijl na een scheiding vaak een emotionele periode volgt waarin mensen tijd nodig hebben te herstellen, geeft hij aan. "Dat wordt haast onmogelijk wanneer je nog onder één dak woont met je ex."

Meer uit Binnenland

Kans op ergste file ooit op A12 van Den Haag naar Utrecht 

DEN HAAG (ANP) - De ANWB en Rijkswaterstaat verwachten maandag op de A12 van Den Haag naar Utrecht enorme hinder vanwege werkzaamheden. "Als weggebruikers hun reisgedrag niet aanpassen, kan dit zomaar de ergste file ooit op de A12 worden", zegt omgevingsmanager van Rijkswaterstaat Leonie de Vries.

1 uur geleden
Makers van hits van afgelopen jaar geëerd tijdens Buma Awards

AMSTERDAM (ANP) - In het Internationaal Theater Amsterdam (ITA) worden maandagavond de Buma Awards uitgereikt. Tijdens het jaarlijkse Buma Awards Gala worden de mensen achter de hits van het afgelopen jaar geëerd.

1 uur geleden
Woning beschoten in Rotterdam-Zuid, geen gewonden

ROTTERDAM (ANP) - In de nacht van zondag op maandag is een woning in de Moerkerkestraat in Rotterdam-Zuid beschoten. Volgens de politie is er niemand gewond geraakt. Er waren op het moment van de beschieting geen mensen aanwezig in de woning.

2 uur geleden
Nieuw meldpunt voor schrijvers tegen dreiging en intimidatie

DEN HAAG (ANP) - Schrijvers die bedreigd of geïntimideerd worden, kunnen vanaf maandag terecht bij het meldpunt SchrijversVeilig. Bij het platform kunnen schrijvers voorvallen melden, advies inwinnen en ondersteuning krijgen na incidenten. SchrijversVeilig is een initiatief van de Auteursbond, de Groep Algemene Uitgevers en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

3 uur geleden
Paginagrote advertentie tegen beoogde btw-verhoging

DEN HAAG (ANP) - Een grote groep organisaties uit de cultuur, sport, horeca en media komt gezamenlijk in actie tegen de btw-verhoging die de formerende partijen willen doorvoeren. In alle landelijke en regionale kranten staat maandag een paginagrote advertentie waarin lezers wordt opgeroepen zich uit te spreken.

3 uur geleden
Pro-Palestijnse aanwezigen verstoren campagnebijeenkomst GL-PvdA

DEN HAAG (ANP) - Enkele pro-Palestijnse aanwezigen hebben zondagavond een campagnebijeenkomst van GroenLinks-PvdA in Hilversum verstoord. Beveiligers verwijderden de personen uit de zaal.

7 uur geleden
Drenkelingen in Maas bij Venlo mogelijk getraceerd

VENLO (ANP) - Een sonarboot van de politie heeft zondagnamiddag mogelijk een of beide drenkelingen getraceerd naar wie sinds de ochtend in de Maas bij Venlo gezocht wordt. Het tweetal sprong rond 06.45 uur aan de Maaskade bij Venlo in het water en wordt sindsdien vermist. De politie is rond 17.30 uur begonnen met dreggen op de plek waar de sonarboot mogelijk een of beide mannen heeft getraceerd.

11 uur geleden