Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Onderzoek doodsbedreiging Aboutaleb door hooligans Feyenoord

Onderzoek doodsbedreiging Aboutaleb door hooligans Feyenoord

ROTTERDAM (ANP) - De Rotterdamse politie is een onderzoek gestart naar spandoeken met doodsbedreigingen aan de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. Een groep supporters van de zogeheten Rotterdamse Jongeren Kern (RJK) lieten ze zien in Tirana waar Feyenoord de finale van de Conference League speelde.

Op de doeken, die de niet herkenbare leden van RJK omhoog hielden in de Feyenoord-fanzone in de Albanese hoofdstad, worden de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb en Paul van Dorst, oprichter van de supportersgroep Roze Kameraden, met de dood bedreigd en wordt Adolf Hitler verheerlijkt.

Aboutaleb wil niet reageren. De Rotterdamse PvdA wil bij monde van raadslid Co Engberts een debat met het stadsbestuur. "Een ernstige bedreiging naar Roze Kameraden, een aanval op de lhbti+ community. Allereerst zaak nu voor politie, maar het is onbegrijpelijk dat Feyenoord niet optreedt. Het is niet te laat. Ook de gemeente kan meer doen. Wij stellen hierover vragen aan het college. Alle steun verder naar onze burgemeester Aboutaleb en zijn dierbaren voor deze walgelijke teksten. Hopelijk kunnen de daders snel worden geïdentificeerd", aldus Engberts op Twitter.

Al vaker in opspraak

Kees Lau, de interim-voorzitter van de supportersvereniging FSV De Feijenoorder, is niet te spreken over de spandoeken. "Ik keur dit ten zeerste af. Deze lui maken de club kapot", zegt Lau in een reactie. Hij zegt niet te weten wie de leden van de groep zijn.

De RJK kwam al vaker in opspraak na doodsbedreigingen aan en een poging tot brandstichting op het bedrijfspand van Van Dorst en bedreigingen aan het adres van Mark Koevermans, toenmalig bestuurslid van Feyenoord. Ook werd zijn huis beklad met de letters RJK.

Afgelopen februari zijn vier verdachten aangehouden die verdacht worden van het bekladden van het COC-kantoor op de Schiedamsesingel in Rotterdam in september vorig jaar. Op het gebouw werden, net als bij Van Dorst, anti-lhbti-leuzen en de letters RJK op de gevel gespoten.

Meer uit Binnenland

Sneeuw begonnen in zuiden, komende uren op meer plaatsen wit

HOUTEN (ANP) - In het zuiden van het land is het aan het eind van de middag begonnen met sneeuwen. De komende uren wordt het op steeds meer plaatsen wit en glad, zo verwacht Weeronline. Het sneeuwgebied trekt noordoostwaarts over het land en zondagnacht is er vooral in het noorden nog een tijd sneeuwval.

14 minuten geleden
Rode Kruis bezig met voorbereiding in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Het Rode Kruis is zondag bezig met de voorbereiding van de opbouw van douchecabines op het terrein van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in Ter Apel. Door de enorme drukte bij het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) moeten asielzoekers al bijna twee maanden 's nachts en nu ook overdag in wachtkamers van de IND verblijven, soms op stoelen en op de grond. Daarom is de hulp ingeroepen van het Rode Kruis.

33 minuten geleden
Oud-Rusland-correspondent Peter d'Hamecourt (77) overleden

SAVIGNAC-DE-DURAS (ANP) - Journalist en oud-Rusland-correspondent Peter d'Hamecourt is zondag op 77-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie aan het ANP gemeld. D'Hamecourt overleed aan een hartstilstand in Frankrijk, waar hij woonde.

3 uur geleden
ANWB en Rode Kruis hebben veel tips voor winters weer

DEN HAAG (ANP) - Weer- en verkeersdiensten, het spoor en het vliegverkeer maken zich op voor sneeuw zondagmiddag. Op internet adviseren allerlei instanties hoe verkeersdeelnemers zich kunnen voorbereiden. Met de auto vast komen te zitten in een file terwijl het glad is en sneeuwt, is nooit fijn.

4 uur geleden
Schiphol: sneeuwvloot staat paraat

SCHIPHOL (ANP) - De sneeuwvloot van Schiphol staat paraat voor als de sneeuwval zondagmiddag begint. Het gaat om een voorraad voertuigen die met vegers en blowers de start- en landingsbanen, en ook de taxibanen en parkeerplaatsen van de vliegtuigen, sneeuwvrij kan maken. Volgens een woordvoerder van de luchthaven zijn er ook tientallen kantoormedewerkers opgeroepen om hierbij te helpen.

4 uur geleden
Grote schade aan appartementencomplex Amsterdam door explosie

AMSTERDAM (ANP) - Zo'n tien bewoners van een appartementencomplex in Amsterdam-Zuidoost kunnen voorlopig hun huis niet meer in, na een explosie in het complex. Door de explosie is onder meer de gevel van een woning geslagen. Een woordvoerder van de brandweer spreekt van grote schade.

5 uur geleden
Bioscopen na de staking: schema 2024 nog niet helemaal zeker

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse bioscopen lijken nog weinig problemen te ondervinden van de gevolgen van de grote Hollywoodstakingen, die maandenlang de opnames van films en series platlegden. Dat stellen de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) en Pathé, de grootste filmexploitant van Nederland. Maar de effecten zijn mogelijk in de nabije toekomst wél merkbaar.

5 uur geleden