Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Onderzoek brengt verdachte bokspartijen Rio 2016 aan het licht

Onderzoek brengt verdachte bokspartijen Rio 2016 aan het licht

LONDEN (ANP) - Een grootschalig onderzoek naar de gang van zaken tijdens het olympisch bokstoernooi van Rio de Janeiro in 2016 heeft zeven en mogelijk tien partijen aan het licht gebracht die als verdacht kunnen worden bestempeld. Volgens de Britse krant The Guardian is er waarschijnlijk onder meer gesjoemeld met het gevecht dat Michael Conlan destijds leverde. De Ier verloor in de kwartfinale van het bantamgewicht op dubieuze wijze van de Rus Vladimir Nikitin. De jury was verdeeld, de beslissing uiterst omstreden.

Meer details zijn donderdag te verwachten, wanneer Richard McLaren een persconferentie geeft in Lausanne over de eerste bevindingen van zijn team. Hij leidde ook het onderzoek naar de beschuldigingen over het door de staat gesteunde dopingprogramma in Rusland. McLaren en zijn medewerkers zijn drie maanden bezig geweest malversaties door mogelijk corrupte scheidsrechters in het amateurboksen in kaart te brengen. De internationale federatie AIBA had daarom gevraagd.

Geruchten dat er het nodige mis was met het bokstoernooi in Rio deden al de ronde nog voordat de eerste stoot in de ring was geplaatst. The Guardian kreeg destijds te horen dat "sommige partijen zonder enige twijfel zouden worden gecorrumpeerd". Geschrokken insiders vertelden dat er onder de officials intriganten waren die de macht bezaten het jurysysteem zodanig te manipuleren dat de winnaar bij voorbaat vaststond.

Meer uit Sport

Volleybalsters verliezen bij debuut coach Koslowski van Duitsland

NAGOYA (ANP) - De volleybalsters hebben in het Japanse Nagoya het eerste duel in de Nations League met 3-1 (25-21 25-22 20-25 25-22) verloren van Duitsland. Voor de debuterende Oranje-bondscoach Felix Koslowski was het daardoor een pijnlijk weerzien met zijn oude ploeg en vaderland.

1 uur geleden
Djokovic riskeert straf na politieke boodschap over Kosovo

PARIJS (ANP) - Novak Djokovic riskeert een straf na het schrijven van een politieke boodschap over Kosovo. De 22-voudig grandslamkampioen schreef na het bereiken van de tweede ronde op Roland Garros "Kosovo is het hart van Servië, stop het geweld" op de camera.

1 uur geleden
Venus Williams tennist in Rosmalen voor het eerst in Nederland

ROSMALEN (ANP) - Venus Williams tennist komende maand voor het eerst in Nederland. De 42-jarige zus van Serena doet met een wildcard mee aan het grastoernooi van Rosmalen. De Amerikaanse is de voormalig nummer 1 van de wereld en zevenvoudig grandslamwinnares.

2 uur geleden
Svitolina is 'flauwekul' beu en vraagt om echte hulp aan Oekraïne

PARIJS (ANP) - Tennisster Elina Svitolina heeft opgeroepen om minder te praten over de oorlog in Oekraïne, maar daadwerkelijk hulp te bieden aan de bevolking. "Het Oekraïense volk heeft hulp nodig, maar ik merk dat er op andere zaken gefocust wordt", zei de 28-jarige Oekraïense op Roland Garros, waar ze zich voor de tweede ronde heeft geplaatst. "Ik hoor vooral loze woorden, zie lege daden, die niemand vooruithelpen."

4 uur geleden
Motorcrosser Herlings ook beste in Dutch Masters Oldebroek

OLDEBROEK (ANP) - Motorcrosser Jeffrey Herlings is ook bij de Dutch Masters of Motorcross in Oldebroek onverslaanbaar gebleken. De 28-jarige Brabander won in de derde wedstrijd van het Dutch Masters- kampioenschap in Oldebroek opnieuw beide manches en schreef zo ook met overmacht het eindklassement op zijn naam.

15 uur geleden
Overtuigende start Alcaraz op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Carlos Alcaraz is overtuigend begonnen aan Roland Garros. De als eerste geplaatste Spanjaard stond in de openingsronde maar zeven games af tegen de Italiaanse qualifier Flavio Cobolli. Het werd 6-0 6-2 7-5. De eerste twee sets duurden gezamenlijk slechts 53 minuten, ruim 10 minuten korter dan de derde set.

16 uur geleden
Springruiter Houtzager wint Grand Prix in Wiesbaden

WIESBADEN (ANP) - Springruiter Marc Houtzager heeft de Grand Prix in het Duitse Wiesbaden op zijn naam geschreven. De 52-jarige Drent was in de barrage op Sterrehof's Dante de snelste van elf ruiters.

17 uur geleden