Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Onderzoek bevestigt: Hebe en Sanne overleden door verkeersongeval

Onderzoek bevestigt: Hebe en Sanne overleden door verkeersongeval

DEN HAAG (ANP) - De 10-jarige Hebe en haar begeleidster Sanne zijn omgekomen door een verkeersongeval. Dat concludeert het Openbaar Ministerie op basis van het onderzoek naar de toedracht van de dood van de twee. De 26-jarige Sanne was eerder in het onderzoek als verdachte aangemerkt. "Daarvan is geen enkele sprake meer", aldus het OM. Het gaat volgens het OM om een "noodlottig ongeval". Het onderzoek naar de dood van het tweetal is daarmee afgesloten.

De gehandicapte Hebe werd op 17 oktober opgehaald door Sanne vanaf een dagcentrum in Raamsdonksveer. Ze waren onderweg naar Vught, maar kwamen daar nooit aan. Er volgde een dagenlange zoektocht, waarbij onder meer een amber alert werd uitgegeven voor Hebe. Op 19 oktober werden de twee gevonden bij knooppunt Empel bij 's-Hertogenbosch in de Kia Picanto waarin ze reden. Ze waren niet meer in leven.

De ouders van Sanne en Hebe danken iedereen voor alle steun en medeleven die ze hebben gekregen, laten ze weten via organisatie Namens de Familie. "Buiten zochten onze vrienden, familie, bekenden, maar ook mensen die we niet kenden, met honderden tegelijk in weilanden, duinen en bossen. De politie, brandweer, speciale eenheden, veteranen en alle anderen sliepen nauwelijks en waren vastberaden Hebe en Sanne te vinden. Dat ze dat deden, zo massaal, raakt ons diep. Wat zijn we dankbaar voor de volharding die ze toonden."

"Ons verdriet is groot, maar we voelen ons gedragen door onze familie en vrienden, door de mensen in ons dorp, door zoveel mensen in dit land en zelfs daarbuiten", aldus de ouders. "Alle energie, tijd, moeite en daadkracht, heeft onze lieve meiden helaas niet kunnen redden." De families laten verder weten met rust te willen worden gelaten om "de gebeurtenissen en hun verdriet te verwerken".

Meer uit Binnenland

VVD'er Hermans als eerste ontvangen door Schoof en Van Zwol

DEN HAAG (ANP) - Sophie Hermans is de eerste kandidaat-bewindspersoon die maandag haar opwachting maakte bij beoogd minister-president Dick Schoof en formateur Richard van Zwol. VVD'er Hermans wordt in het nieuwe kabinet vicepremier en minister van Klimaat en Groene Groei.

18 minuten geleden
A9 richting Amstelveen weer vrij, veel file rond Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De snelweg A9 is tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht in de richting van Amstelveen weer vrij, meldt Rijkswaterstaat. In de richting Alkmaar blijft de weg nog tot na de ochtendspits dicht. Rijkswaterstaat voerde afgelopen weekend werkzaamheden uit aan de Schipholbrug. Door harde wind duurden die langer dan verwacht.

1 uur geleden
A9 bij Schipholbrug richting Schiphol tot 10.00 uur dicht

AMSTERDAM (ANP) - De snelweg A9 ter hoogte van de Schipholbrug in de richting Schiphol blijft nog tot maandagochtend 10.00 uur dicht. Dat meldt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. In de andere richting moet de A9 weer rond 08.00 uur open gaan.

2 uur geleden
Fondsen willen meer actie voor een gezonder Nederland

AMERSFOORT/DEN HAAG (ANP) - "Als de samenleving niet snel daadkracht toont en intensief gaat samenwerken voor langer gezond leven, komt de welvaart in Nederland in gevaar", zegt de vereniging Samenwerkende Gezondheidsfondsen (SGF).

3 uur geleden
Gedoogde én gereguleerde wiet verkocht in 10 gemeenten

DEN HAAG (ANP) - In tien gemeenten die meedoen aan een wietexperiment mag vanaf maandag zowel gedoogde als gereguleerde wiet worden verkocht. Die situatie duurt drie maanden. Daarna is het de bedoeling dat er enkel gereguleerde wiet verkocht wordt. Gedoogde wiet mag dan niet meer.

5 uur geleden
Formateur Van Zwol ontvangt beoogd ministers van nieuwe kabinet

DEN HAAG (ANP) - Formateur Richard van Zwol ontvangt vanaf maandag tot en met woensdag de kandidaat-bewindslieden van het toekomstige kabinet-Schoof. Beoogd VVD-vicepremier Sophie Hermans, die daarnaast de portefeuille Klimaat en Groene Groei krijgt, is maandagochtend om 9.00 uur de eerste die haar opwachting maakt.

5 uur geleden
Achttien woningen tijdelijk ontruimd door rook bij brand in Zeist

ZEIST (ANP) - Bij een brand in een restaurant aan de Slotlaan in Zeist, die in de nacht van zondag op maandag even na middernacht uitbrak, is zo veel rook vrijgekomen dat achttien omliggende woningen tijdelijk zijn ontruimd. De Veiligheidsregio Utrecht laat weten dat de rookontwikkeling werd veroorzaakt door een brand die ontstond in een wasmachine en een droger. Rond 02.15 uur was de brand onder controle.

6 uur geleden