Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Onderzoek ACM naar overname Corendon door Sunweb

Onderzoek ACM naar overname Corendon door Sunweb

AMSTERDAM (ANP) - Er is meer onderzoek nodig voor de beoogde overname van reisorganisatie Corendon door branchegenoot Sunweb. Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) wil meer weten over de gevolgen voor de concurrentie. Daarom gaat de deal voorlopig nog niet door. Corendon-topman Steven van der Heijden rekent op zeker drie tot vijf maanden uitstel.

De ACM wijst erop dat Sunweb en Corendon beide grote aanbieders van pakketreizen voor zonvakanties naar onder andere bestemmingen rondom de Middellandse Zee zijn. Na de overname blijven er in Nederland weinig andere aanbieders van pakketreizen over. Naast concurrent TUI gaat het om een aantal kleinere aanbieders.

Als er minder concurrenten in de markt actief zijn, kan dit mogelijk leiden tot duurdere of minder goede pakketreizen voor vakantiegangers. Ook wordt de combinatie Sunweb/Corendon mogelijk dusdanig groot dat andere aanbieders moeilijker vliegtuigstoelen kunnen boeken voor hun pakketreizen. Daarom is volgens de toezichthouder meer onderzoek nodig.

Meer concurrentie

In de ogen van Van der Heijden hanteerde de ACM tot nu toe een te nauwe definitie van de markt waarin de bedrijven actief zijn. "Voor het bepalen van ons marktaandeel werd nu alleen gekeken naar andere aanbieders van pakketreizen. Maar wij hebben te maken met veel meer concurrentie", benadrukt de Corendon-topman. "Mensen kunnen ook zelf een los vliegticket boeken en een hotel. En wat ook speelt is dat als we de prijzen voor een bepaalde bestemming erg zouden opschroeven, mensen gewoon kiezen voor een andere bestemming." Het uitstel schopt de plannen van Corendon gelukkig niet in de war, aldus Van der Heijden. Volgens hem is het bedrijf momenteel nog erg druk bezig met de coronacrisis.

Overnemende partij Sunweb wijst er in een eigen reactie op dat ook de mededingingsautoriteit in België onderzoek doet naar de overname in dat land. Daarmee vond onlangs nog een positief gesprek plaats, zegt het bedrijf. Sunweb verwacht dat de ACM in Nederland het onderzoek naar de de vorig jaar juni aangekondigde overname zo snel mogelijk zal afronden. De coronacrisis heeft volgens het bedrijf voor een "ongekende situatie" gezorgd in de reisbranche.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Debutant CureVac straalt op kalm Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag niet ver van de slotstanden van donderdag gesloten. Beleggers deden rustig aan in afwachting van de ontwikkelingen rond nieuwe handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. Deze worden mogelijk uitgesteld. Ook de politieke impasse over een nieuw crisissteunpakket houdt de markten in hun greep. Biotechnoloog CureVac maakte een grote sprong voorwaarts bij zijn debuut op Wall Street.

6 uur geleden
Broer megafraudeur Bernard Madoff vrijgelaten

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Peter Madoff, de broer van megafraudeur Bernard Madoff, is weer op vrije voeten. Dat meldt de Amerikaanse federale dienst van bewaring op zijn website. Peter Madoff, die volgens de rechter ook schuldig was aan de zwendelpraktijken van zijn boer, zou donderdag zijn vrijgelaten.

8 uur geleden
'Verenigde Staten en China stellen handelsoverleg uit'

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten en China stellen hun voor zaterdag geplande handelsgesprekken naar verluidt uit. Persbureau Reuters meldt op basis van ingewijden dat de videoconferentie wordt verschoven vanwege problemen met de planning. Wat er precies aan de hand is, is niet duidelijk. Er zou in ieder geval nog geen nieuwe datum in de agenda zijn gezet.

9 uur geleden
Corona zet reissector onder druk op beurzen Europa

AMSTERDAM (ANP) - De reissector kreeg vrijdag op de Europese beurzen een duidelijke tik te verwerken. De Britse quarantaineplicht voor reizigers uit onder meer Frankrijk en Nederland wakkerde de zorgen over een tweede golf van het coronavirus aan. Dat deed de waarde van bedrijven in de branche geen goed. Op Beursplein 5 viel ook het verlies van Unibail-Rodamco-Westfield op.

10 uur geleden
Rustig begin op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine verliezen aan de laatste handelsdag van de week begonnen. Beleggers blijven voorzichtig in afwachting van nieuwe handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China in het weekend. Ook de politieke impasse over een nieuw crisissteunpakket houdt de markten in hun greep.

12 uur geleden
Hoekstra spreekt Volksbank aan op gedoe in raad van bestuur

DEN HAAG (ANP) - Minister Wopke Hoekstra (Financiën) vindt het "ongelukkig" dat de Volksbank alweer op zoek moet naar een nieuwe financieel directeur. Hij heeft naar eigen zeggen de voorzitter van de raad van commissarissen persoonlijk gesproken en zijn zorgen geuit over de gang van zaken.

12 uur geleden
Minister in gesprek met NS over aanvullende steun

DEN HAAG (ANP) - Minister Wopke Hoekstra (Financiën) gaat praten met de Nederlandse Spoorwegen (NS) over de aanvullende steun die het spoorbedrijf nodig zegt te hebben om ook volgend jaar de coronacrisis te kunnen weerstaan. "Daar zullen wij uiteraard met de NS over in gesprek gaan", aldus de bewindsman.

16 uur geleden